Bel voor advies 088 247 5600
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Versterking Afsluitdijk

Klaar voor de toekomst

Een groot deel van ons land ligt onder de zeespiegel. De Afsluitdijk beschermt sinds 1932 grote delen van Nederland tegen overstroming vanuit zee. De omstandigheden zijn sinds die tijd veranderd. De zeespiegel stijgt, de bodem daalt en het weer zal in de toekomst vaker onstuimig zijn. Om Nederland ook in de toekomst te blijven beschermen tegen het water moet de Afsluitdijk sterker worden.

De komende jaren maakt Rijkswaterstaat de waterkering weer klaar voor de toekomst. De Afsluitdijk wordt verhoogd en krijgt een nieuwe toplaag. Aan de kant van de Waddenzee worden 75.000 innovatieve betonblokken geplaatst die elk zo’n 6,5 duizend kilo wegen. Deze Levvel-blocs zijn speciaal ontwikkeld voor de Afsluitdijk en breken de golven als het hard stormt. Door het regelmatige legpatroon (dakpansgewijs) kunnen de blokken sneller en veiliger gelegd worden. Ook wordt op die manier de ruimtelijke en visuele samenhang behouden, en daarmee de unieke waarde van de Afsluitdijk. Ten slotte wordt het sluiscomplex uitgebreid met nieuwe spuikokers. Zo kan meer water worden afgevoerd naar de Waddenzee dat via de IJssel het IJsselmeer instroomt.

We keep an eye out on your site

In opdracht van Rijkswaterstaat voert bouwconsortium Levvel de dijkversterking uit. Het consortium bestaat uit BAM, Van Oord en Rebel. Levvel ontwerpt en bouwt de versterking van de Afsluitdijk. Ook zorgt Levvel voor het onderhoud gedurende 25 jaar.

Kooi beveiligt het bouwterrein om (im)materiële schade van objecten en bouwplaatsen te voorkomen en ongewenste bezoekers van het terrein te weren. Zo kunnen de bouwers van onze toekomst zich focussen op de voortgang van het project. Zonder iemand daarbij in gevaar te brengen, analyseren wij de situatie op afstand met onze camerabeveiligingssystemen die 24/7 verbonden zijn met ons PAC-gecertificeerde Kooi Alarm Center.

Zo bewaken wij ontwikkelprocessen met onze deskundigheid op het gebied van site-inrichting, surveillance en bijhorende opvolging. Wij creëren plekken die je met een gerust hart achter kunt laten. Plekken waar niemand iets te zoeken heeft. Zodat het werk de volgende dag gewoon weer door kan gaan.

U bent verzekerd van

24/7 camerabewaking
Kooi Alarm Center
Kostenbesparing
Plug & Play
Inhouse engineering
Duurzaamheid
Niels Kooi Camera Surveillance
Direct advies en zekerheid
Niels helpt u graag met de beste oplossing voor uw locatie. Neem contact op. We helpen snel.
Wij werken met trots voor deze bedrijven