Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte
Bart -
28 juni 2022

Twee trainers van atletiekvereniging Impala namen op 28 juni 20 medewerkers van Kooi Camerabewaking op sleeptouw. Ze doen mee aan de bedrijvenloop van de 8 van Drachten en dat kan natuurlijk niet onvoorbereid. Zeker als er een ook nog een tijdslimiet van 60 minuten geldt. In totaal geven de loop-experts vijf clinics voor een startersgroep en een gevorderden groep,” vertelt Sustainability Manager Rutger Werkhoven van Kooi.

“We komen vijf keer bij elkaar en tussendoor worden de loopschema’s aangeleverd en kan men thuis trainen. Als je van 0 naar 8 kilometer hardlopen gaat is twee keer in de week trainen écht wel nodig,” legt trainer Jolanda van Duinen uit.

Preventie

Naast tips over loophouding, loopschema’s en schoeisel wordt ook aandacht besteed aan blessurepreventie. Het allerbelangrijkste is echter wel dat elke loper leert in te schatten in welk tempo de 8 kilometer is vol te houden. “We hopen dat iedereen dan goed voorbereid op 2 oktober aan de start verschijnt,” aldus Rutger die zelf ook meedoet.

Tijdslimiet

Hoe schat trainer Jolanda na de eerste training de ‘overlevingskansen’ van haar pupillen in? “Voor de absolute beginners is het knap als ze het uitlopen. Was het 5 kilometer geweest dan was het zeker te doen. Acht kilometer moet echter ook kunnen, met af en toe wandelen, al is de tijdslimiet van 1 uur wat krap.”

Op de foto: de enthousiaste Kooi-sportievelingen plus de twee trainers van AV Impala.

888

Fun

Wat Rutger betreft geldt voor alle collega’s de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. “Bij Kooi hebben we vitaliteit en gezondheid van ons personeel hoog in het vaandel. Maar de fun factor is hier misschien nog wel het grootst. Er is toch niks leuker dan samen naar zo'n mooi evenement toe te werken?”