Kooi Alarm Center 088 247 5601
Bel ons 088 247 5610

Bel ons

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing? Neem gerust contact met ons op.

Kooi Alarm Center

Bel ons

Bel mij terug

Bel me terug verzoek

Bel mij terug, vul uw gegevens hieronder in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Uw gegevens:

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Gratis offerte
Bart -
24 mei 2023

De centralisten van het Kooi Alarm Center hebben in de eerste vier maanden van 2023 al 5675 incidenten bij haar klanten in de Benelux en Europese landen geregistreerd. Frankrijk en Duitsland hebben elk een eigen Alarm Center. De alarmmeldingen worden bovendien binnen 10 seconden door de centralisten aangenomen.

Het Kooi Alarm Center (KAC) registreert alle meldingen die de meer dan duizend camerasystemen doorgeven op locaties in de Benelux en landen als Spanje en Portugal, Verenigd Koninkrijk, Polen en Scandinavië. Het gaat dan specifiek om de zogenaamde ‘intrusion alarms’, registraties van insluipers.

Insluiperalarm

De 5675 incidenten zijn gedetecteerd door de Units For Observation (UFO). De UFO’s staan op bouwplaatsen, windparken en zonnevelden. Vergeleken met vorig jaar is het aantal valse meldingen van de UFO teruggelopen met 31%, aldus KAC Manager Jelle Hoekstra. “Dat betekent dat we ons dit jaar nog beter kunnen focussen op de rake meldingen.” 

 

Vlotte respons

Bijzonder is ook de responstijd van het Kooi Alarm Center op de incidenten. Op een melding van een UFO wordt gemiddeld binnen 9,6 seconden gereageerd. Jelle Hoekstra: “Die snelle reactietijd maakt ons uniek. Eigenlijk moeten we 80% van de meldingen binnen 90 seconden opnemen. Onze drive is altijd omdat binnen 10 seconden te doen. Hoe sneller je voor de klant in actie komt, hoe groter de kans dat je schade en diefstal voorkomt.”

Op de foto: Terwijl aan de Singel in Amsterdam de eeuwenoude kades worden vervangen, waken de UFO's over de veiligheid van het materiaal én de bouwvakkers.

4 Min 11Zon

Meldingen in 2022

Vorig jaar registreerde het Kooi Alarm Center in totaal 11.506 incidenten. “Omdat Kooi nog steeds groeit, is de verwachting dat in 2023 de meldingen zullen toenemen. Dankzij de slimme combinatie van mensen en onze eigen ontwikkelde techniek, zijn we in staat om nóg meer klanten te bedienen,” aldus Jelle.