Bel voor advies 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601

Kooi Camera Surveillance opent kantoor dichtbij Wenen

Toegang naar Oost- en Zuid-Europa

Kooi opent in mei 2021 een nieuwe vestiging dichtbij Wenen, Oostenrijk. Hiermee heeft Kooi 13 kantoorlocaties in 6 verschillende Europese landen. “Met de opening van het nieuwe kantoor hebben we een betere toegang tot Oost- en Zuid-Europa. Hier zien we veel kansen voor onze innovatieve producten op het gebied van tijdelijke mobiele camerabeveiliging. Dit past bij onze strategie, waarmee we inzetten op het veroveren van Europa”, aldus Frank Käferböck, CEO Austria.

Voorkomen van materiële en immateriële schade

Op de locatie in Oostenrijk staan ontwikkeling en innovatie, productie en het bieden van de kwaliteitsservice van Kooi centraal. Kooi is specialist op het gebied van tijdelijke mobiele camerabeveiliging en broeidetectie. Op dit moment is het bedrijf actief in 22 Europese landen, met meer dan 2.200 eigen camerasystemen. Käferbock: “We hebben twee typen innovatieve producten. De Unit For Observation (UFO), een state-of-the-art camerasysteem waarmee we onder andere wind- en zonneparken, bouwplaatsen en panden beveiligen.” Dit type locaties valt regelmatig ten prooi aan diefstal en vandalisme. “Onze systemen signaleren ongewenste bezoekers. Met behulp van een sirene en spraakbericht zijn we in staat ongeveer 99% van de indringers te verjagen. Hiermee voorkomen we veel materiële en immateriële schade.”

Het tweede type product is de RED: “RED staat voor Rising Early Detection. Dit is een thermografische camera die niet normale temperatuurstijgingen detecteert in de afval- en recyclingbranche. Hiermee wordt broei snel gesignaleerd en kan gepaste actie ondernomen worden.” De technische ontwikkelingen omtrent deze producten volgen elkaar in rap tempo op. “In Oostenrijk hebben we veel technische kennis. Daarom staat op deze vestiging productontwikkeling en innovatie centraal.”

Ook geschikt voor afgelegen locaties

De producten van Kooi kunnen op elk terrein worden ingezet. “Juist ook voor afgelegen locaties zijn onze systemen uitermate geschikt”, vertelt Käferböck. “We hebben diverse accessoires, waarmee we op een duurzame manier de systemen van stroom voorzien waar dat niet voorhanden is.”

Frank Käferböck (CEO Kooi Austria)
Frank Käferböck (CEO Kooi Austria)

Tegelijkertijd met de opening van het nieuwe kantoor, lanceert Kooi een website in Oostenrijk. “Het is belangrijk dat we goed vindbaar zijn. Daarom zijn we blij dat we ook een nieuwe website lanceren. Bovendien kunnen klanten gebruik maken van onze, in eigen beheer ontwikkelde, 24/7 Kooi App. Deze app is beschikbaar in verschillende talen, biedt de klant een handig overzicht van alle projecten en de bijbehorende camera’s en zorgt ervoor dat klanten snel en eenvoudig beveiligingstijden kunnen wijzigen.”

Over Kooi

Het Friese familiebedrijf Kooi is specialist in camerabeveiliging. Bij het bedrijf zijn 150 mensen in dienst. Kooi is actief in 22 Europese landen, waar circa 2200 Kooi-camera’s dagelijks waken over de eigendommen op onder andere bouwterreinen en bij wind- en zonneparken en potentieel brandgevaar monitoren bij afvalverwerkers. Met eigen systemen, waaronder de Unit For Observation (UFO) en Rising Early Detection(RED) bewaakt Kooi deze terreinen. Kooi is genomineerd voor de titel Friese Onderneming van het Jaar 2021.

Wij werken met trots voor deze bedrijven
Solarcentury
Oosterhofholman
Logo Boskalis
Verkley
Logo Ahak
Akor
Vestas
Logo Vissersmit
Logo Denys
Logo Vanvulpen
Bam
Heijmans
Nordex
Siemens Gamesa
Enercon