Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Offerte aanvragen

De Afsluitdijk beschermt ons al bijna 90 jaar tegen de kracht van het water. Omdat de zeespiegel stijgt, zullen we in de toekomst steeds meer te maken krijgen met extreem weer. Hierdoor stroomt er steeds meer overtollig water vanuit de binnenwateren het IJsselmeer in. Een reden voor Rijkswaterstaat om de waterveiligheid te vergroten door de Afsluitdijk en de sluizen sterker te maken.

De komende jaren maken Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk de waterkering weer klaar voor de toekomst. De Afsluitdijk wordt verhoogd en krijgt een nieuwe toplaag. Er worden 75.000 hypermoderne blokken geplaatst die elk zo’n 6,5 duizend kilo wegen. De blokken breken de golven als het hard stormt. Ze zijn zo ontworpen dat de uitstraling van spectaculaire eenvoud op de Afsluitdijk bewaard blijft. Ten slotte worden de sluizen versterkt, dit vergroot de capaciteit om water af te voeren naar de Waddenzee.

We keep an eye out on your site

Rijkswaterstaat werkt bij dit project samen met het consortium Levvel de Afsluitdijk. Het consortium bestaat uit Van Oord Aberdeen Infrastructure Partners, BAM PPP PGGM Infrastructure en Rebel. Levvel ontwerpt, bouwt en financiert de versterking van de Afsluitdijk. Ook zorgt Levvel voor het onderhoud gedurende 25 jaar.

Kooi beveiligt het bouwterrein om (im)materiële schade van objecten en bouwplaatsen te voorkomen en ongewenste bezoekers van het terrein te weren. Zo kunnen de bouwers van onze toekomst zich focussen op de voortgang van het project. Zonder iemand daarbij in gevaar te brengen, analyseren wij de situatie op afstand met onze camerabeveiligingssystemen die 24/7 verbonden zijn met ons PAC-gecertificeerde Kooi Alarm Center.

Zo bewaken wij ontwikkelprocessen met onze deskundigheid op het gebied van site-inrichting, surveillance en bijhorende opvolging. Wij creëren plekken die je met een gerust hart achter kunt laten. Plekken waar niemand iets te zoeken heeft. Zodat het werk de volgende dag gewoon weer door kan gaan.