Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Offerte aanvragen

Materieel en bouwketen veilig in druk stationsgebied

Het stationsgebied van Almere gaat flink op de schop. Bouwbedrijven Hegeman en AKOR werken eendrachtig samen om het zwaar gedateerde onderkomen uit 1987 te transformeren tot een stationsgebied van allure. Kooi beveiligt de bouwplaatsen zodat de aannemers zich hier geen zorgen over hoeven te maken.

De komst van de Floriade Expo 2022 naar Almere dit jaar vormt de aanleiding tot de ingrijpende transformatie. De gemeente Almere, provincie Flevoland, Prorail en de NS investeren flink in het project. Het station krijgt straks betere faciliteiten en een open uitstraling met een brede en overzichtelijke passage door de hal, die het Stationsplein en Mandelaplein naadloos met elkaar verbindt.

Kooi Beveiligd Almere CS (1)

Krap

AKOR uit Rijssen neemt de transformatie van twee leegstaande kantoorgebouwen aan weerszijden van de entree van het station op zich. Ook komen er twee woonlagen bovenop. Tegelijk wordt het Centraal Station uitgebreid en de stationskap gerenoveerd. In het doorgaans drukke stationsgebied met veel voetgangers en fietsers, moet alles op een enorm klein speelveld gebeuren. Het is krap werken. Vier UFO’s van Kooi bewaken de bouwplaats. “Kooi is een vaste partij die altijd onze bewaking doet,” vertelt uitvoerder Ruud Dollenkamp van AKOR. “We hebben vaste prijsafspraken en dat is wel zo makkelijk.”

Diefstal

Aan de andere kant van het spoor staan de keten van Hegeman Bouwgroep. Die neemt de opknapbeurt van het hele stationscomplex voor zijn rekening. Uitvoerder Tristan Wiegman: “Kooi bewaakt met twee UFO’s ons ketenpark bij beide ingangen. Elke ochtend krijgen we een rapport als zich iets heeft voorgedaan en wat de camera’s hebben geregistreerd.” Die kans is behoorlijk aanwezig aangezien het bij het station een komen en gaan van mensen is. “Men komt al niet makkelijk binnen onze hekken,” analyseert Wiegman. “Het is al zoeken naar de ingang. Er is wel eens wat gesignaleerd bij onze keten maar nog geen diefstal.” Bij collega Dollenkamp van AKOR is het wat drukker. “Er zijn geregeld ongewenste personen met boze intenties op onze bouwplaats gesignaleerd. Je moet altijd over onze hekken klimmen om binnen te komen en dat doe je alleen als je snode plannen hebt. Die acties pakken de camera’s dan meteen op.”

“Kooi bewaakt met twee UFO’s ons ketenpark bij beide ingangen. Elke ochtend krijgen we een rapport als zich iets heeft voorgedaan en wat de camera’s hebben geregistreerd.”
Tristan Wiegman, Uitvoerder

Geruststelling

Al met al zijn beide aannemers tevreden over het toeziend oog van de Kooi camera’s. “De samenwerking verloopt prima. Het doet eenvoudigweg wat het moet doen,” aldus Dollenkamp. Collega Wiegman: “Het is gewoon een hele geruststelling dat er gewaakt wordt als jij er niet bent.” 

 

Vestas
Enercon
Nordex
van Vulpen
Boskalis
Heijmans
Statkraft
A.Hak
Akor
Visser & Smit Bouw
Bam
Oosterhof Holman
Attero
Renewi
AVRI
Omrin
AVR
Pre Zero
Beelen
Beatsen