Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Offerte aanvragen
In het voorjaar van 2016 begon de bouw van 34 windturbines in Zeeland, die meer dan 100.000 huishoudens kunnen voorzien van groene stroom. Dit windpark (Krammer) is uniek omdat het park gebouwd is op een primaire waterkering. De Enercon E-115 windturbines zijn uitgerust met een technologie die de windturbines tijdelijk stillegt als er vogels of vleermuizen gedetecteerd worden, of wanneer er slagschaduw bij woningen optreedt.


In totaal zal windpark Krammer jaarlijks 350.000 Megawattuur (MWh) produceren. Elke windturbine wekt 3 MW op. Het nummer 115 verwijst naar de rotorbladdiameter van 115,7 meter. De ashoogte van de windturbine is 122 meter en de tiphoogte zo’n 180 meter. Eind maart 2019 is het park helemaal opgeleverd.

We keep an eye out on your site

Bij de bouw van dit soort duurzame windparken worden vaak grote materialen van kostbare waarde gebruikt. Kooi was tijdens de bouw van het windpark aanwezig om het bouwterrein te beveiligen. Dit om het ontvreemden van kostbare bouwmaterialen te voorkomen en om ongewenste bezoekers van het terrein te weren. Zonder dat we daar iemand bij in gevaar brachten, analyseerden wij de situatie op afstand met onze camerabeveiligingssystemen die 24/7 verbonden zijn met ons PAC-gecertificeerde Kooi Alarm Center.

Wij hebben de ontwikkelprocessen bewaakt met onze deskundigheid op het gebied van site-inrichting, surveillance en bijhorende opvolging. Zo creëren wij plekken die je met een gerust hart achter kunt laten. Plekken waar niemand iets te zoeken heeft. Zodat het werk de volgende dag gewoon weer door kan gaan.