Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Offerte aanvragen

Afval en recycling

Voorkom het risico op brand met mobiele broeidetectie

In de afval- en recyclebranche wordt afval gesorteerd, vermalen, verbrand of gecomposteerd en is het risico op broei en brand aanzienlijk. Er kan sprake zijn van onnatuurlijke broei, zoals bij een chemische reactie van bepaalde stoffen.

Maar er kan ook sprake zijn van directe brand door het type afval (denk aan lithium baterijen e.d.). Deze branden kunnen snel schade aanrichten, zoals het afbranden van uw locatie of het verloren gaan van uw materialen. Dit risico kan leiden tot imagoschade – door reacties van de omgeving – en uw bedrijfsvoering in gevaar brengen.

Als bedrijf in deze branche moet u daarom voorzien zijn van vroegtijdige detectie om te voorkomen dat er een grote brand ontstaat. Speciaal hiervoor hebben wij een innovatief broeidetectiesysteem ontwikkeld: RED (Rising Early Detection). De RED is uitermate geschikt voor bewaking van de temperatuur van uw broei -en brand-gevoelige (afval)producten.Totaaloplossing

Met de RED bieden wij een totaaloplossing. We werken we met een 24/7 detectiesysteem op basis van een trendanalyse. De RED beschikt over een draaibare thermometrische camera die constant de temperatuur in uw afvalopslag registreert. Bij de temperatuur boven de ingestelde waarde volgt er onmiddellijk een alarmmelding naar ons Kooi Alarm Center.

De RED is snel en geheel autonoom leverbaar, in vaste en mobiele opstelling. Ook bieden wij diverse ondersteunende producten zoals energie-en internetvoorzieningen. Via een live-view portal kunt u altijd meekijken in inzage hebben in het proces. Zo bieden we u het vertrouwen waar u naar op zoek bent.

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)
Statkraft
Oosterhofholman
Logo Boskalis
Verkley
Logo Ahak
Akor
Vestas
Logo Vissersmit
Logo Denys
Logo Vanvulpen
Bam
Heijmans
Nordex
Siemens Gamesa
Enercon
Velocita