Bel voor advies 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601

Waarom is steigerbeveiliging een verstandige investering?

Het is verstandig om te investeren in hoogwaardige steigerbeveiliging omdat de diefstal van steigermateriaal een oplopend probleem is. Ieder jaar wordt in Nederland voor 15 miljoen euro aan onderdelen gestolen.

Criminelen brengen het ontvreemde materiaal naar de ijzerhandel of ze verkopen het door op de zwarte markt. Met een efficiënte beveiliging van steigers voorkomt u niet alleen een hoog kostenplaatje, maar u loopt tevens geen veiligheidsrisico’s voor uw personeel. Wanneer losse onderdelen meegenomen worden door vandalen bestaat de kans dat het steigerwerk niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. Vraag voor meer informatie een adviesgesprek aan over steigerbeveiliging.

 

Investeer in steigerbeveiliging
Kwalitatieve beveiliging voor steigers

Kwaliteitsoplossingen voor steigerbeveiliging

Kooi biedt verschillende oplossingen voor steigerbeveiliging. Onze Camera Unit (UFO) is een mobiele beveiligingscamera, waarmee we uw eigendommen kunnen beveiligen. Door het haarscherpe beeld met infraroodtechniek worden indringers vroegtijdig opgespoord.

De beveiligingsoplossing heeft een 4G verbinding met het Kooi Alarm Center. Deze centrale wordt 24/7 bemand door gekwalificeerde veiligheidsspecialisten. Door middel van een bewegingssensor ontvangt de alarmcentrale een melding van verdachte situaties. De ingebouwde luidspreker en alarm volstaan over het algemeen om de overtreder af te schrikken. Benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte over de beveiliging van steigers.

 

Wat zijn de risico’s van steiger diefstal?

Maakt u op uw terrein gebruik van een steiger? Diefstal vormt in de bouwsector een steeds groter probleem. Deze oplossing wordt veelvuldig ingezet voor bouwplaats beveiliging. Hieronder zetten we de veelvoorkomende risico’s onder elkaar:

  • Onveilige werksituatie t.g.v. incomplete stellages;
  • Onnodige kostenstijging;
  • Vertraging van het bouwproces;
  • Vervangingskosten voor het gestolen materiaal;

Wanneer uw steigers niet goed beveiligd zijn, leidt dit zodoende tot directe en indirecte schade. U moet nieuwe en kostbare onderdelen aanschaffen. Bovendien kunnen de werkzaamheden over het algemeen pas hervat worden wanneer de gestolen onderdelen vervangen zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw terrein? Laat ons een veiligheidscheck uitvoeren!

Risico's van steigerdiefstal
Compleet beveiligingspakket voor steigers

Compleet beveiligingspakket met de dienstverlening van Kooi

Wij garanderen dag en nacht opvolging met het complete beveiligingspakket. De dienstverlening van Kooi bestaat uit ons eigen PAC gecertificeerde Kooi Alarm Center en we leveren de mobiele steigerbeveiliging. Hiervoor is niet alleen een goede draadloze verbinding nodig, maar ook een relevante stroomvoorziening.

Het is mogelijk om de camera aan te sluiten op het lichtnet. Mocht u dit niet voorhanden hebben, dan bieden wij verschillende alternatieven voor onafhankelijke stroomvoorziening. De Powerbox is een aggregaat met een geluidsdichte behuizing en kan op iedere locatie geplaatst worden. De Solar Power Unit is de milieuvriendelijke oplossing, waarmee u een zuinige en 100% groene energievoorziening bewerkstelt. De Hybrid Power Box combineert beide producten. Deze duurzame en betrouwbare oplossing schakelt bij gebrek aan zonlicht over op een generator. Vraag een adviesrapport aan als u wilt weten welke energiebron geschikt is voor uw steigerbeveiliging.

Welke eisen stelt uw verzekering aan beveiliging voor steigers?

Het is aannemelijk dat u een verzekering heeft tegen diefstal van uw eigendommen. Toch is het niet vanzelfsprekend dat een verzekeringsmaatschappij de kosten dekt. Over het algemeen is een goede beveiliging vereist, voordat eventuele schade aan de steigers vergoed wordt.

Wij installeren de mobiele beveiligingssystemen, zodat we uw steigers goed kunnen beschermen. De camera’s leveren haarscherpe videobeelden, die u kunt gebruiken als bewijslast in de schadeclaim. Bovendien stellen onze specialisten een uitgebreide rapportage op indien een incident zich voordoet. Deze opvolging is volledige inbegrepen in onze dienstverlening. Vraagt u zich af wat de kosten zijn? Wij stellen graag een offerte voor u op!

 

verzekeringseisen voor beveiliging van steigers
Steigers effectief beveiliging met Kooi

Investeer in een effectieve steigerbeveiliging

Wees verzekerd van een gepaste beveiliging, zodat uw steigermateriaal beschermd is tegen diefstal. Onze mobiele camerasystemen zijn niet alleen efficiënter dan beveiligers, maar u bespaart tevens op kosten met onze effectieve beveiliging voor steigers.

De oorsprong van Kooi ligt in Nederland, maar we zijn inmiddels uitgebreid over Europa. Wij leveren een uitstekende dienstverlening, vanuit onze kantoren in Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. Bent u benieuwd naar uw opties? Neem contact met ons op over de mogelijkheden van steigerbeveiliging.

Veelgestelde vragen

 

Wat zijn de voordelen van de steigerbeveiliging van Kooi?

De beveiligingsoplossingen van Kooi zijn een goede investering voor de bescherming van uw stellages. Uw eigendommen worden 24 uur per dag geobserveerd door het innovatieve systeem. In het geval van een incident ontvangt de alarmcentrale een melding, zodat de specialisten de situatie kunnen beoordelen. Wanneer nodig worden hulpdiensten opgeroepen, maar over het algemeen is dat niet noodzakelijk. De kosten voor opvolging zijn inbegrepen in onze dienstverlening en u ontvangt altijd een uitgebreid rapport.

Wat zijn de kosten van steigerbeveiliging?

De exacte kosten zijn per situatie verschillend. Het hangt onder andere af van de grootte van uw terrein, de energiebronnen en uw persoonlijke wensen. Wij voeren graag een veiligheidscheck uit om de risico’s van uw terrein met steigers in kaart te brengen. Hieruit stellen we een op maat gemaakt plan voor u op.

Is mijn terrein een doelwit voor steigerdieven?

De diefstal van steigers is een toenemend probleem, waardoor ieder onbeveiligd terrein met steigers een doelwit is voor criminelen. Er is momenteel sprake van een stijgende frequentie in diefstal en een groeiende dadergroep. Hierdoor lopen de kosten van gestolen steigeronderdelen jaarlijks op tot 15 miljoen euro.

Wat is het bereik van het beveiligingssysteem?

De mast van de beveiligingscamera is in hoogte verstelbaar tot 6 meter. De camera heeft een bereik van 30.000 m2, wat gelijk staat aan een oppervlakte van vijf voetbalvelden.

Kunnen de camera’s ook ’s nachts indringers detecteren?

De steigerbeveiliging heeft een infraroodfunctie, waardoor ze ook in het donker optimaal beeldmateriaal leveren. In combinatie met de 24-uurs bezetting van de Kooi Alarm Centrale bent u dag en nacht verzekerd van een hoogstaande beveiliging.

Hoe word ik op de hoogte gebracht van incidenten?

Wanneer een incident plaatsvindt op uw grondgebied ontvangen de beveiligingsspecialisten een melding. Zij beoordelen de situatie en handelen op een adequate manier om de bedreiging op te lossen. U ontvangt altijd een uitgebreide rapportage met een verslag van de gebeurtenis.

Kan ik het beveiligingssysteem verplaatsen als mijn steiger van plek verandert?

Steigers worden regelmatig verplaatst. Wanneer het beveiligingssysteem op dat moment geen goed overzicht meer biedt, kunt u deze zonder moeite laten verplaatsen. Door de mobiele energievoorziening is vrijwel ieder terrein geschikt voor steigerbeveiliging.

Robertjan Kooi Camera Surveillance
Direct advies en zekerheid binnen één werkdag!
Robert Jan helpt u graag met het opstellen van een beveiligingsplan voor uw locatie. Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

U bent verzekerd van

24/7 camerabewaking
24/7 camerabewaking
Kooi Alarm Center
Kooi Alarm Center
Kostenbesparing
Kostenbesparing
Plug & Play
Plug & Play
Inhouse engineering
Inhouse engineering
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Vraag nu direct een offerte aan
voor tijdelijke beveiliging

 

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van tijdelijke surveillance met hoogwaardige camerabewaking? We leveren graag maatwerk, want geen terrein, bedrijf of pand is hetzelfde. We zullen ons dus uitgebreid verdiepen in uw situatie, voor we voor u aan de slag kunnen gaan.

Wij werken met trots voor deze bedrijven
Solarcentury
Oosterhofholman
Logo Boskalis
Verkley
Logo Ahak
Akor
Vestas
Logo Vissersmit
Logo Denys
Logo Vanvulpen
Bam
Heijmans
Nordex
Siemens Gamesa
Enercon