Kooi Alarm Center 088 247 5601
Bel ons 088 247 5610

Bel ons

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing? Neem gerust contact met ons op.

Kooi Alarm Center

Bel ons

Bel mij terug

Bel me terug verzoek

Bel mij terug, vul uw gegevens hieronder in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Uw gegevens:

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Gratis offerte
26 juli 2021

Diefstal, vandalisme en brand zijn problemen van alle tijden. Met de UFO, RED en het Kooi Alarm Center biedt Kooi sterke preventieve middelen tegen deze gevaren. Maar wat maakt de werkwijze van Kooi zo sterk? In deze blog vertellen we je meer over de verschillende oplossingen en de achterliggende samenwerking.

Toezicht met de UFO

De breed inzetbare beveiligingscamera’s van Kooi heten UFO’s, wat staat voor Unit For Observation. Ze worden onder meer verhuurd voor de beveiliging van bouwterreinen, wind- en zonneparken, parkeerplaatsen en leegstand. Dankzij het gebruik van infrarood techniek is er dag en nacht kraakhelder beeld beschikbaar. Voor alle typen locaties heeft Kooi een passende beveiligingsoplossing.

De UFO kan aangesloten worden op een vaste stroomaansluiting. Is die niet beschikbaar op de locatie? Dan levert Kooi bijvoorbeeld een Solar (Power) Box. Een duurzame oplossing voor stroom op elke locatie.

Broeidetectie met de RED

Broei is een veelvoorkomende oorzaak van brand in de afvalbranche. Om schade te voorkomen is het dan ook verstandig om te investeren in preventie. Kooi heeft met de RED een geavanceerde oplossing in huis voor de detectie van broei.

De RED (Rising Early Detection) is eenthermografische camera, die voortdurend de temperatuur van een afvalstapel controleert. Bij een niet normale temperatuurstijging gaat er een alarm naar het Kooi Alarm Center, waardoor tijdig ingrijpen mogelijk is om zo ernstiger schade te voorkomen. De RED heeft een 360 graden bereik en is in een vaste enmobiele opstelling leverbaar.

Het Kooi Alarm Center als verbindende factor

Om zowel de UFO als de RED optimaal te laten renderen, is er natuurlijk opvolging nodig bij alarmen. Hiervoor is er het PAC gecertificeerde Kooi Alarm Center. Elke UFO en RED is via een snelle internetverbinding verbonden met de alarmcentrale.

Kooi werkt met een team van ervaren en deskundige centralisten, die precies weten hoe ze moeten handelen bij noodsituaties. De klant kan zelf aangegeven tussen welke tijdstippen een camera of RED aan moet staan. Dit kan oplopen tot 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Ingrijpen met een sirene en luidspreker

In het geval van de RED treedt het vooraf met de klant op maat gemaakte alarmprotocol in werking. Zo kan een centralist bijvoorbeeld de (bedrijfs)brandweer alarmeren bij een niet normale temperatuurstijging Zo kan er snel geanticipeerd worden om een eventuele brand te voorkomen.

Wordt er via een UFO een inbraak of vandalisme geconstateerd? Dan probeert de centralist eerst indringers met de sirene of de spraakboodschap te verjagen. Bij 99% van de incidenten volstaat dit om de rust terug te laten keren. Daarnaast staat het Kooi Alarm Center rechtstreeks in contact met beveiligingsbedrijven en de hulpdiensten. Als dat nodig is, vindt directe opvolging plaats.

Flexibel inzetbaar

De beveiligingsoplossingen van Kooi zijn flexibel inzetbaar en het Kooi Alarm Center zorgt voor de juiste opvolging. Een geoliede machine dus. Daar komt nog bij dat de inzet van beveiliging altijd voor rekening van Kooi komt. Al met al biedt Kooi daarmee een kostenefficiënte werkwijze als het om beveiliging gaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Kooi geeft graag vrijblijvend advies en ook een testperiode behooort tot de mogelijkheden. Neem gerust contact op en vraag naar meer informatie.