Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

scroll indicator

Duurzaamheid en milieu

Elke dag levert Kooi een bijdrage aan de voortgang van de bouw van een (duurzame) toekomst. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vormen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Kooi. Dit is terug te zien in onze innovaties en producten en aandacht voor medewerkers en maatschappij. Daarnaast heeft Kooi in 20222 de CO2 prestatieladder behaald. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen Kooi.

Producten

Bij de ontwikkeling van onze producten houden wij rekening met de CO2 uitstoot. Al onze producten kunnen aangesloten worden op krachtstroom en hebben een laag energieverbruik. Als op locatie geen krachtstroom aanwezig is, levert Kooi duurzame energievoorziening. Het beste voorbeeld hiervan is de Solar Power Unit, een stroomvoorziening die volledig op zonne-energie draait. Door onze Units For Observation (UFO) standaard uit te rusten met infrarood verlichting dragen we ook een steentje bij aan het terugdringen van lichtvervuiling in de avond en nacht. Dirk de Jong, manager product development bij Kooi: “Infrarood is voor ons de normale manier van verlichten. Het is onzichtbaar voor de mens waardoor we in bebouwde gebieden geen overlast veroorzaken. Bovendien, kunstlicht wijst de inbreker ook fijntjes op de opslag van waardevolle spullen. Wij zetten met onze UFO’s het detectiegebied in infrarood licht zonder dat insluipers weten dat we ze zien. Dat is onze kracht.” 

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Kooi staat voor een positieve werkcultuur. Er is volop aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ontwikkeling staat centraal. Met de eigen Kooi Academy maken wij het mogelijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarnaast stimuleert Kooi het volgen van cursussen en opleidingen.


CO2 – ladder

Kooi heeft in mei 2022 het certificaat voor de CO2-prestatieladder behaald. Hiermee brengen wij onze CO2-voetafdruk in beeld en bepalen wij vervolgens onze doelstellingen om deze CO2 te reduceren. We versterken hierbij ons imago als duurzame, betrouwbare leverancier. In ons werkende CO2-managementsysteem leggen wij de ambities voor reductie met name neer bij de verduurzaming van ons wagenpark, onze huisvesting en de verduurzaming van de stroomaansluiting op de projectlocaties. Wij communiceren transparant over onze prestaties. Hierbij delen wij structureel in- en extern onze CO2-footprint en de reductiedoelstellingen.

Mocht u meer informatie willen over de CO2 - ladder of als organisatie certificeren voor de CO2 - ladder kijkt u dan op de website van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen www.co2-prestatieladder.nl

Energie Management Plan 2021
Participatie Sector- en keteninitiatief
CO2-bewust Certificaat 
Energie Actieplan & Voortgang-2022-1

Huisvesting

Kooi zorgt voor een zo duurzaam mogelijke huisvesting. Bij het openen van nieuwe kantoren wordt gezocht naar locaties die staan voor een duurzame toekomst. In Frankrijk (Lanester) bouwde Kooi een nieuw, volledig duurzaam pand. Bij de bouw is gelet op de materiaalkeuze en is gekozen voor duurzame oplossingen voor de energievoorziening.


Maatschappelijke betrokkenheid

Kooi voelt zich betrokken bij de eigen leefomgeving. Door middel van sponsoring worden regelmatig initiatieven en goede doelen in de omgeving gesteund. Oprichter Pieter Kooi zegt hierover: “We zijn onze omgeving dankbaar dat wij in de jaren dat we bestaan zo hebben kunnen groeien en realiseren ons dat er ook mensen zijn die zich in een veel minder gelukkige positie bevinden. Daarom doen we graag iets terug voor de omgeving.”


Duurzame Innovaties

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten houdt Kooi rekening met duurzaamheid. Zo ontwikkelde Kooi de UFO GO. Een camerasysteem dat volledig zelfvoorzienend draait op zonnepanelen. Door het kleine energieverbruik kan de UFO GO jaarrond in het veld staan.

De Powerboxen van Kooi, onze aggregaten, kunnen eenvoudig gevuld worden met HVO100 Diesel. Het toevoegen van Hydrogenated Vegetable Oil in onze Powerboxen kan een CO2-reductie van 90% opleveren. HVO100 kan worden gemengd met de normale fossiele diesel, waardoor er geen brandstofverlies optreedt bij het mengen. Klanten kunnen HVO100 via hun eigen brandstofleverancier verkrijgen en de Powerbox* zelf op locatie vullen.

Voordelen van HVO100 diesel ten opzichte van fossiele brandstof:

·         Lagere uitstoot van broeikasgassen: CO2-reductie van meer dan 90%.

·         Eenvoudig te gebruiken in huidige dieselmotoren

·         Verbeterde luchtkwaliteit

·         Hernieuwbaar en duurzaam