Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator

Waar ben je naar op zoek?

Op deze pagina kan je alle vragen die veel voorkomen bekijken. Kan je gewenste informatie niet vinden? Neem dan contact met ons op. 

Categorieën

Kooi heeft verschillende typen Units For Observation (UFO). Voor elk terrein is er een oplossing. Juist in afgelegen gebieden is de geavanceerde camerabeveiliging een goede investering.
Wanneer het systeem beweging detecteert, ontvangt de meldkamer een alarm. Op dat moment analyseert de centralist het dreigingsniveau, zodat adequaat gehandeld kan worden. De UFO is uitgerust met een alarm, luidspreker en lichten. Vanuit de meldkamer kunnen de centralisten deze activeren om indringers af te schrikken. In 99% van de gevallen is dit een effectieve oplossing. Wij nemen contact op met hulpdiensten als indringers weigeren om het terrein te verlaten en bij dreigende situaties. Je betaalt geen extra kosten voor directe alarmopvolging.
De systemen zijn ook geschikt voor gebruik in overdekte ruimtes. Heb je een overdekte ruimte, neem dan contact op met ons beveiligingsteam voor de best passende oplossing.
De bescherming van Kooi gaat verder dan bouwplaatsbeveiliging alleen. Het innovatieve camerasysteem wordt ingezet om verschillende locaties te beveiligen; van de grootste windmolenparken van Europa tot zonneparken en van parkeerplaatsen tot bouwketen. Op onze website vind je voorbeelden van onze klanten.
Nee, de intelligente camerasystemen herkennen dreigingen. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de centralisten de videobeelden non-stop in de gaten houden. Het Kooi Alarm Center wordt 24 uur per dag bemand door ons getrainde personeel. Zodra het systeem een melding verstuurt, wordt direct actie ondernomen. Dit maakt onze bewaking op afstand een kostenefficiënte en effectieve oplossing.
Kooi beschikt over een eigen alarmcentrale (het Kooi Alarm Center). Al onze centralisten zijn opgeleid om potentiële problemen effectief op te lossen. Zij hebben als enige toegang tot het beeldmateriaal dat gefilmd wordt door de camera-unit en passen een correcte actie toe, zoals het afspelen van een alarm of spraakbericht of het aansturen van beveiliging of politie.
Het aantal cameramasten is afhankelijk van verschillende factoren. Onze specialisten voeren ter plaatse een check uit om je te adviseren over de benodigde beveiliging.
Onze specialisten kennen de eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Daarom kunnen wij je op de juiste manier adviseren over de benodigde beveiliging, zodat je aan de voorwaarden voldoet.
Onze beveiligingssystemen hebben bewezen dat beveiliging op afstand efficiënter en goedkoper is dan traditionele beveiliging. Onze centralisten kunnen door de efficiënte werkwijze meerdere locaties tegelijk beschermen tegen criminaliteit. 's Nachts loopt het uurtarief voor bewaking snel op door de toeslagen, terwijl je met onze beveiliging op afstand een vast tarief betaalt.
Het beveiligingssysteem is een effectief middel tegen diefstal. Toch is het noodzakelijk dat u een verzekering afsluit, zodat je niet zelf voor de schadekosten opdraait. Door te investeren in de videobewaking van Kooi kan het mogelijk zijn om korting te krijgen op de premie en je eigen risico.
Wij bieden beveiliging op maat voor ieder project. De kosten voor camerabewaking hangen af van meerdere factoren, zoals: a. De oppervlakte van het terrein, de bouwplaats of het object dat beveiligd moet worden. b. Is aansluiting op het lichtnet mogelijk of heeft u externe stroomvoorziening nodig, zoals de Powerbox, Solar Power Unit of de Hybrid Powerbox. c. Het aantal camerasystemen dat nodig is om het gewenste detectiegebied in beeld te krijgen, wanneer obstakels in de weg staan. Looptijd van het project. Het is altijd mogelijk om de voorwaarden aan te passen gedurende het traject. Sommige locaties zijn onderhevig aan verandering. Daarom kunnen wij de beveiliging altijd opnieuw instellen, zodat je verzekerd bent van een goede cameradekking.
De camera-units zorgen ervoor dat je met een gerust hart uw eigendommen kunt achterlaten na werktijd. Schade door criminaliteit, brand of diefstal kan tot hoge kosten leiden. Met onze oplossingen voor tijdelijke beveiliging voorkom je diefstal van kostbare bezittingen, of schade door brand en vandalisme.
De innovatieve camera’s zijn uitgerust met geavanceerde bewegingsdetectie. Wanneer het systeem een verdachte situatie detecteert, ontvangt de meldkamer de livebeelden waarop de dreiging zichtbaar is. De specialisten beoordelen deze beelden en stellen vast of er sprake is van een dreigende situatie. Vervolgens bepalen zij of en welke actie ondernomen moet worden.
De mobiele camerasystemen van Kooi staan constant in verbinding met onze eigen PAC-gecertificeerde EN50518 meldkamer, het Kooi Alarm Center. Deze meldkamer wordt 24 uur per dag bemand door ervaren centralisten die het terrein op afstand kunnen beveiligen. Wij werken volgens strikte protocollen, zodat de videobeelden met zorg behandeld worden.
Het systeem staat onder constante controle via ons netwerk. Een goede verbinding en een schone cameralens zijn vereist om een betrouwbare werking te garanderen. Wanneer de elektriciteit wegvalt, schakelt het systeem over op een back-up accupakket. Dit geldt alleen voor apparatuur die op het lichtnet aangesloten is. Wanneer je gebruikmaakt van één van onze externe stroomvoorzieningen hoef je zich hier geen zorgen over te maken.
Beveiliging op afstand is heel betrouwbaar. Met ons camerasysteem kunnen wij alles monitoren. Bovendien controleert het ingebouwde controlesysteem continu de werking van het systeem om storingen snel te kunnen verhelpen.
Als iemand schade toebrengt aan de stroomtoevoer van de cameramast schakelt het systeem over op een back-up accupakket en informeren wij de klant hierover.
Het is desgewenst mogelijk om bepaalde (openbare) gebieden uit te sluiten in de video-opnamen. Daarnaast kunnen we delen van het beeld maskeren.
Zowel de UFO als de RED Mobile zijn plug & play. Dit betekent dat we de systemen binnen een uur volledig kunnen installeren.
Het bewakingssysteem is voorzien van intelligente software. De camera’s worden geactiveerd gedurende de afgesproken periode. Wanneer het apparaat een verdachte situatie detecteert, wordt er een melding verstuurd naar het Kooi Alarm Center. De ervaren centralisten monitoren de videobeelden op afstand, analyseren de eventuele bedreiging en activeren indien nodig de ingebouwde afschrikmiddelen. In 99% van de gevallen is dit afdoende. Mocht de indringer het terrein niet verlaten dan schakelen we lokale beveiliging of politie in.
Het detectiesysteem van Kooi werkt op basis van trendanalyse. Wanneer de RED een temperatuurstijging signaleert die buiten de trend valt, wordt een melding verzonden naar het Kooi Alarm Center. Het innovatieve systeem werkt met AI (Artificial Intelligence). Deze geavanceerde technologie voorkomt valse alarmen.
De broeidetectie van Kooi kan door meerdere sectoren ingezet worden. Op dit moment wordt het met name ingezet in de afval- en recyclebranche. In deze bedrijfstak wordt afval gesorteerd, vermalen, verbrand of gecomposteerd. Welk type afval wordt verwerkt kan bijdragen aan een verhoogd risico op brand. Met name lithium batterijen, matrassen, spuitbussen en dergelijke vormen een gevaar voor de afvalverwerking.
Als de locatie geen eigen stroomvoorziening ter beschikking heeft, biedt Kooi twee alternatieven. De Powerbox is een aggregaat die een betrouwbare stroomvoorziening garandeert. De Hybrid Powerbox is een slim aggregaat dat tevens werkt op zonne-energie. Als er te weinig zonuren zijn, schakelt de Hybrid Powerbox over op een stille generator. Het is per locatie afhankelijk welke energiebron geschikt is. We kunnen dit vaststellen tijdens een veiligheidscheck op locatie.
De RED Mobile is Plug & Play. Dit betekent dat onze installateurs het systeem binnen een uur volledig kunnen programmeren en installeren. Bovendien garanderen wij een snelle levering. De RED Fixed en RED Concrete hebben een levertijd van ongeveer 2 weken. In de tussentijd kan altijd een RED Mobile geplaatst worden om deze levertijd te overbruggen.
De RED is een 24/7 detectiesysteem. De draaibare thermometrische camera monitort de temperatuur continu. De camerabeelden worden niet de hele dag bekeken. Bij een ongewone temperatuurstijging stuurt het systeem onmiddellijk een alarmmelding naar ons eigen 24/7 Kooi Alarm Center. Op dat moment bekijken en analyseren onze centralisten de camerabeelden, zodat er snel actie ondernomen kan worden.
De beveiliging is in handen van Kooi. Het broeidetectiesysteem is continu verbonden met het Kooi Alarm Center. Wij bieden 24/7 professionele meldkamerbeveiliging door specialisten. Op het moment dat het systeem een ongewone stijging in temperatuur detecteert, ontvangen de centralisten een notificatie. Wij zorgen er altijd voor dat de videobeelden met zorg behandeld worden.
De RED is door Kooi zelf ontwikkeld en is aangesloten op een eigen meldkamer van Kooi. Wij bieden als enige van Europa deze innovatieve technologie voor broeidetectie aan. De RED is geheel autonoom leverbaar en kan op iedere denkbare locatie geïnstalleerd worden. De draaibare 360 graden camera heeft een bereik van 70.000 m2. Hierdoor kunt u met één systeem een groot terrein beveiligen.
Onze klanten krijgen toegang tot een persoonlijk portaal, waar je kunt controleren of het systeem actief is. In deze online omgeving wordt het temperatuurverloop op de locatie in kaart gebracht met behulp van grafieken en een panoramisch live-beeld. Het is mogelijk om 24 uur per dag mee te kijken. Bovendien wordt het systeem constant gemonitord op de technische werking. Bij een storing ontvangt het Kooi Alarm Center direct een melding en wordt het probleem opgelost.
Je hebt de keuze uit een mobiele of een vaste oplossing. De mobiele oplossing kan verplaatst worden, als het terrein verandert. We vinden het belangrijk om de beste kwaliteit te garanderen. Verplaats de RED Mobile daarom alleen in samenspraak met onze medewerkers.
Dankzij onze efficiënte werkwijze houden we de kosten laag. De exacte kosten hangen uiteraard af van diverse factoren, zoals de grootte van het te beveiligen terrein, stroomvoorziening en de duur van uw project. Eén 360 graden camera heeft een bereik van maximaal 70.000m2. De grootte van de locatie bepaalt de hoeveelheid camerasystemen die nodig is om het terrein te beveiligen. Het camerasysteem kan aangesloten worden op het lichtnet. Wanneer er geen stroomvoorziening aanwezig is, kunnen wij tegen betaling een externe energiebron aanbieden. Je betaalt per maand voor onze service. De duur van het project is zodoende bepalend voor de kosten van de RED.
Wanneer u investeert in de camerabewaking van Kooi ben je verzekerd van de nieuwste technologie. De RED beschikt over slimme software die continu berekeningen uitvoert om brand vroegtijdig te detecteren. Brandgevaar wordt snel opgespoord, wat de kans op schade minimaliseert. Wij bieden 24/7 temperatuurmonitoring vanuit het Kooi Alarm Center.
Je kan de RED broeidetectiesystemen bij ons huren. Ook kan je de producten kopen. Dan betaal je nog wel maandelijks een bedrag voor een abonnement op de meldkamer.
De RED beschikt over AI (Artificial Intelligence). Het systeem voert aan de hand van trendanalyse continu berekeningen uit, waardoor een vals alarm onwaarschijnlijk is. We monitoren de RED continu om een goede werking te garanderen. Bij een verdachte situatie ontvangt de alarmcentrale een melding, hier analyseren de centralisten het gevaar.
De camerabewaking van Kooi is 24 uur per dag verbonden met het Kooi Alarm Center. Wanneer het systeem een ongewone temperatuurstijging detecteert, wordt een melding verstuurt naar de meldkamer. Deze is 24/7 bemand door getrainde centralisten, die de camera’s van Kooi controleren. Kooi is verantwoordelijk voor het onderhoud van de camerasystemen. Wij monitoren de werking van de RED continu met onze Health Check, zodat je verzekerd bent van een betrouwbaar systeem. Wanneer wij een technisch mankement ontdekken, sturen wij zo snel mogelijk een monteur langs om het probleem op te lossen.
De software van de RED voert continu berekeningen uit om temperatuurverschillen op te merken. Een potentieel gevaar wordt hierdoor direct gesignaleerd.
Ja, de RED detecteert het terrein 24 uur per dag. Doordat het systeem is uitgerust met AI kunnen alarmen van voertuigen uit de resultaten gefilterd worden. Hierdoor kan het systeem ook tijdens werkuren ingeschakeld worden om de temperatuur te monitoren.
De RED is uiterst betrouwbaar. We werken met een dubbele internetverbinding, via twee verschillende providers of we kunnen gebruik maken van uw eigen WiFi-netwerk. Zo kunnen we altijd een goedwerkende internetverbinding garanderen. Bovendien monitoren wij de werking van de RED continu met onze Health Check. Als wij een mankement ontdekken, sturen wij zo snel mogelijk een monteur langs om het probleem op te lossen.
De Rising Early Detection werkt op basis van trendanalyse. Het systeem beschikt over een roterende camera die de temperatuur continu monitort.
Onze klanten krijgen toegang tot een persoonlijk portaal, hier kunnen zij livebeeld bekijken met de actuele temperatuur en een panoramaview.
Een rookmelder gaat af op het moment dat het apparaat rook opmerkt of als er stof in de melder komt. Op dit moment is er al een brand ontstaan. De RED monitort temperatuurwisselingen, waardoor broei vroegtijdig opgespoord kan worden, hiermee wordt de kans op brand al in een vroegtijdig stadium gedetecteerd, waarmee schade wordt voorkomen.
De roterende 360 graden camera heeft in een optimale situatie een bereik van 70.000m2.
De RED is voorzien van Artificial Intelligence. Het product is in staat om onderscheid te maken tussen broeigevaar en hoge temperaturen van uitlaten, materieel en zelfs uitlaatgassen. Hierdoor kunnen alarmen die veroorzaakt zouden worden door machines en voertuigen uit de resultaten gefilterd worden.
Wanneer het systeem broei of brand detecteert, ontvangt de alarmcentrale een melding. Onze meldkamer wordt 24 uur per dag bemand door centralisten die zijn opgeleid om brandgevaar te analyseren. Wanneer het nodig is, zullen zij de brandweer contacteren. De kosten voor directe alarmopvolging zijn inbegrepen in onze diensten
Wanneer je klant bent van Kooi heb je toegang tot het klantenportaal. Dit is een beveiligde webomgeving, waarin u toegang krijgt tot je persoonlijke klantomgeving. Hier kan je live meekijken met de beelden van de RED.
Nee. Binnen de werktijden die u heeft doorgegeven, ontvangen wij geen meldingen van de UFO op uw locatie. Als deze tijd overschreden wordt maakt de centralist een rapport waarin wordt aangegeven dat er werkzaamheden hebben plaatsgevonden buiten de reguliere tijden. Worden de werktijden echter structureel overschreden, dan vragen wij je de werktijden te herzien. Je kan zelf de werktijden aanpassen via de 247kooi app.
Wij delen de beelden van onze camera’s niet. Dit heeft te maken met de AVG. Als je denkt dat onze camerabeelden van waarde kunnen zijn om bijvoorbeeld een schade of strafbaar feit mee vast te stellen, raden we je aan om aangifte te doen bij de politie. Hier kan je aangeven dat er camera’s van Kooi zijn geïnstalleerd die misschien beelden hebben opgenomen die van pas kunnen komen. De politie handelt de zaak in bepaalde gevallen verder met ons af.
Openbare gebieden komen niet in detectie en veroorzaken ook geen alarmen. Waar nodig kunnen we zogeheten ‘privacy masks’ invoegen. Die maken het hele gedeelte onzichtbaar.
Het mobiele camerasysteem heeft een gebied in detectie en produceert gedurende de dag hiervan beeldmateriaal waarop mensen herkenbaar in beeld zijn. Deze beelden worden verwerkt volgens de geldende richtlijnen. Het is mogelijk om vooraf een periode in te stellen dat het beveiligingssysteem actief is, bijvoorbeeld tijdens onbemande uren. Voertuigen en bijbehorende kentekens worden, conform de AVG, niet geblurd. Onze camera's kunnen personen in beeld brengen voor een politieonderzoek.
Wanneer een alarm terecht blijkt te zijn slaan wij de beelden op. Als een incident is vastgelegd bewaren we de betreffende beelden tot het incident is afgehandeld. Het materiaal kan als hulpmiddel fungeren bij de identificatie van een indringer. Daarnaast is een compleet dossier essentieel bij verzekeringskwesties waarbij bewijslast vereist is.
Kooi geeft met signing aan dat het om een beveiligd gebied gaat. Spandoeken worden opgehangen als hier specifiek om gevraagd wordt. Zo is het duidelijk dat cameratoezicht aanwezig is.
De Unit For Observation en de Rising Early Detection Mobile hebben een verstelbare mast van 6 meter waaraan het camerasysteem is bevestigd. De systeembehuizing is uitgevoerd met een opvallend logo van Kooi. Hierdoor zijn de masten goed zichtbaar op het beveiligde terrein. Het herkenbare uiterlijk van de mast draagt bij aan preventie, doordat het indringers afschrikt wanneer zij een beveiligingssysteem opmerken.
Ja, tijdens de beveiligingstijden monitoren onze camera's de locatie. Als het systeem beweging of iets verdachts detecteert wordt er een alarmmelding getoond en krijgen de centralisten van het Kooi Alarm Center automatisch een livebeeld te zien. De beveiligingsspecialisten analyseren dit inkomende alarm en ondernemen vervolgens correcte actie. Zij kunnen op afstand het alarm of de luidspreker activeren. Dit schrikt in 99 % van de gevallen indringers af en voorkomt zo diefstal en schade.
Een deel van de systemen van Kooi is uitgerust met een beweegbare zoomcamera. Hiermee krijgen de centralisten een beter overzicht van het terrein. Het mobiele systeem is echter eenvoudig te verplaatsen. Bij veranderingen op de bouwplaats wordt het te beveiligen gebied opnieuw in detectie genomen. Zo kunnen wij altijd een volledige dekking garanderen.
Onze beveiligingscamera’s worden over het algemeen ingezet tijdens de onbemande uren. Hierdoor is het ongebruikelijk dat medewerkers, klanten of andere bezoekers gefilmd worden. Personen die buiten werktijden het terrein betreden, zijn onbevoegd. Het kan zijn dat verwerking van persoonsgegevens gerechtvaardigd is voor de opdrachtgever. Uiteindelijk is de opdrachtgever verantwoordelijk voor de reden van verwerking van persoonsgegevens.
Het camerasysteem voor bouwplaatsbeveiliging dient als bewaking van het terrein en de aanwezige machines en materialen. De videobeelden worden enkel ingezet om het eigendom van de klant te beschermen tegen criminaliteit, zoals diefstal, vandalisme en ongeautoriseerde toegang. De installatie van de UFO gaat daarom niet in tegen de AVG.
Kooi voldoet aan de rechten die de AVG toekent aan de betrokkenen, waaronder het vergeetrecht. De videobeelden worden alleen intern binnen Kooi gebruikt. Wij schakelen alleen opvolging in als indringers weigeren het terrein te verlaten. In dat geval wordt het vergeetrecht rechtstreeks ingediend bij de autoriteiten.
Kooi werkt volgens strikte procedures op het gebied van gegevensbescherming gebaseerd op de AVG. De aanvraag- en verwerkingsprocedures worden altijd volgens hetzelfde model uitgevoerd.
Kooi heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Het overgrote gedeelte van het beeldmateriaal wordt door niemand bekeken, omdat de monitor enkel geactiveerd wordt tijdens een alarmmelding.
Bij Kooi leveren we complete dienstverlening. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor ieder aspect van het beveiligingssysteem. Van installatie tot onderhoud, ons eigen technische team staat klaar. Wij schakelen alleen externe partijen in die door ons zijn geautoriseerd om aan de systemen te werken.
Het beeldmateriaal wordt lokaal opgeslagen in het geheugen van het systeem en op de server. Alarmmeldingen worden ook opgeslagen op de server. Dit geheugen wordt regelmatig gewist. Als een verdachte situatie gedetecteerd wordt, ontvangen de medewerkers van het Kooi Alarm Center een melding. Zij zijn de enige bevoegde partij voor het monitoren van de beelden. Ze analyseren de melding en beoordelen de dreiging. Kooi verstrekt de camerabeelden waarop mogelijk persoonsgegevens staan in principe niet aan derden. In situaties wanneer de opdrachtgever hiertoe instructie geeft, er een wettelijke verplichting is of als de Autoriteit Persoonsgegevens dit aan Kooi oplegt doet Kooi dit wel. Wanneer strafrechtelijke vervolging nodig is, kan het dossier binnen 21 dagen bij de politie ingediend worden. Daarna worden de beelden verwijderd uit het systeem.
Als het systeem een potentieel gevaar detecteert, ontvangen de centralisten van onze alarmcentrale een melding en kunnen ze meekijken met de camera op het beveiligde terrein. Onze klanten kunnen beeldmateriaal bekijken in de 247kooi App en het online customer portal. Als zich een verdachte situatie heeft voorgedaan ontvangt de klant altijd een rapportage.
In de wet wordt niet specifiek gesproken over camerabeveiliging. Toch kan het gebruik van camera’s in strijd zijn met de richtlijnen van de AVG. Het beveiligen van eigendommen op bedrijventerreinen, bouwplaatsen of in leegstaande panden is echter mogelijk doordat de AVG verschillende grondslagen aangeeft waarop de verwerking van persoonsgegevens wel mogelijk is. Kooi werkt volgens strikte protocollen die in lijn zijn met de AVG.
Camerabewaking op privéterreinen is niet in strijd met de AVG. De beveiliging wordt ingezet om eigendommen te beschermen tegen criminaliteit, diefstal, vernieling en dergelijke. Onze specialisten kennen de voorwaarden voor gegevensbescherming en weten als geen ander hoe zij op een verantwoorde manier diverse terreinen kunnen beveiligen.
Nee, de camerasystemen van Kooi zijn speciaal ontwikkeld om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken in de nabije omgeving. De camera’s zijn uitgerust met geavanceerde infraroodtechniek, waardoor het niet nodig is om het terrein te verlichten als het donker is. Als het alarm of de luidsprekers geactiveerd worden, kunnen omwonenden dit horen.
Nee, de camerasystemen van Kooi staan altijd in verbinding met de alarmcentrale. De connectie komt tot stand via een draadloos netwerk, waardoor we altijd een solide verbinding kunnen garanderen.
De camerasystemen monitoren het beveiligde terrein doorlopend. De centralisten hebben toegang tot livebeelden. Omdat de systemen melding geven bij ongewenste activiteiten op de locatie worden deze beelden niet doorlopend bekeken. Het intelligente camerasysteem analyseert het terrein gedurende de ingestelde beveiligingstijden. Op het moment dat het systeem een ongewenste activiteit signaleert, krijgt de meldkamer live toegang tot de beelden.
Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen met betrekking tot de AVG. Stuur een mail naar info@247kooi.com.