Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte

Slimme camera tegen brandende batterijen op de vuilnisbelt

Afvalbranden zijn een groot probleem voor u als afvalverwerker. In het proces van afvalverwerking is het risico op broei en brand aanzienlijk. Speciaal daarvoor biedt Kooi de RED (Rising Early Detection).

De RED beschikt over een draaibare thermometrische camera die constant de temperatuur in uw afvalopslag registreert. Bij de temperatuur boven de ingestelde waarde volgt er onmiddellijk een alarmmelding naar onze alarmcentrale. De RED is uitermate geschikt voor bewaking van de temperatuur van uw broei -en brand-gevoelige (afval)producten.

Voordelen Kooi
Rising Early Detection (RED)
  • Snel op de hoogte van brandgevaar
  • Mobiele of vaste oplossing, snel leverbaar en eenvoudig te plaatsen
  • 24/7 detectie en uitfiltering alarmen door voertuigen door gebruik van AI
  • 360 graden camera met een bereik van 70.000 m2
  • Live meekijken met de RED portal
  • Analyse en directe actie vanuit het Kooi Alarm Center
broeipreventie camera voor recyclingbranche

Detectie op basis van trendanalyse

Bij Kooi werken we met een 24/7 detectiesysteem op basis van een trendanalyse. Vindt er een abnormale temperatuurstijging binnen uw afvalopslag plaats? Dan ontvangt het Kooi Alarm Center hier direct een melding van. Uiteraard kan het alarm ook worden ingesteld op het overstijgen van een specifieke temperatuur. Door het innovatieve systeem filtert de RED zeer exact en voorkomt daarmee valse alarmen.

Samen met u stellen we een protocol op en verzorgen daarbij alles van a tot z. Van het plaatsen van het systeem, tot de configuratie en de afhandeling van meldingen door ons Alarm Center. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Broeidetectie voor elk type terrein
RED Fixed
RED Fixed

Broeidetectie vanaf een vaste locatie.

Bekijk
RED Mobile
RED Mobile

Verplaatsbaar broeidetectie systeem.

Bekijk
RED Concrete
RED Concrete

Broeidetectie camera voor buitenlocaties.

Bekijk
RED Fixed
RED Fixed

Broeidetectie vanaf een vaste locatie.

Bekijk
RED Mobile
RED Mobile

Verplaatsbaar broeidetectie systeem.

Bekijk
RED Concrete
RED Concrete

Broeidetectie camera voor buitenlocaties.

Bekijk

Veel gestelde vragen over brandpreventie

 

Hoe werkt een RED als brandpreventie tegen broei?

Het detectiesysteem van Kooi werkt op basis van trendanalyse. Wanneer de RED een temperatuurstijging signaleert die buiten de trend valt, wordt een melding verzonden naar het Kooi Alarm Center. Het innovatieve systeem werkt met AI (Artificial Intelligence). Deze geavanceerde technologie voorkomt valse alarmen.

Wat zijn de kosten van broeipreventie in de recyclingbranche?

Dankzij onze efficiënte werkwijze houden we de kosten laag. De exacte kosten hangen uiteraard af van diverse factoren, zoals de grootte van het te beveiligen terrein, stroomvoorziening en de duur van uw project. We stellen graag een vrijblijvende offerte op. U betaalt per maand voor onze service. 

Wat kan een RED allemaal beveiligen?

De broeipreventie van Kooi kan door meerdere sectoren ingezet worden. Op dit moment wordt het met name ingezet in de afval- en recyclebranche. In deze bedrijfstak wordt afval gesorteerd, vermalen, verbrand of gecomposteerd. Welk type afval wordt verwerkt kan bijdragen aan een verhoogd risico op brand. Met name lithium batterijen, matrassen, spuitbussen en dergelijke vormen een gevaar voor de afvalverwerking.

Hoe betrouwbaar is het Kooi brandpreventiesysteem?

De RED is uiterst betrouwbaar. We werken met een dubbele internetverbinding, via twee verschillende providers of we kunnen gebruik maken van uw eigen WiFi-netwerk. Zo kunnen we altijd een goedwerkende internetverbinding garanderen. Bovendien monitoren wij de werking van de RED continu met onze Health Check. Als wij een mankement ontdekken, sturen wij zo snel mogelijk een monteur langs om het probleem op te lossen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.