Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator

Waarom kiezen klanten voor Kooi Camerabeveiliging? Welke waarde voegen wij toe als specialist op het gebied van tijdelijke camerabewaking en broeidetectie? Lees hier hoe wij onze klanten de voortgang van hun project verder brengen.

Onze belofte: Wij geloven dat iedereen een rustige en ongestoorde nachtrust verdient. Ook jij.

Daarom observeren en signaleren we met tijdelijke, mobiele en innovatieve camerabewaking en broeidetectie. Onze ruim 200 medewerkers zetten zich in voor de beste tijdelijke camerabeveiliging en broeidetectie in Europa. Vanuit eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en Spanje leveren we elke dag een bijdrage aan de bouw van de toekomst. Zo voorkomen we diefstal en schade bij uw bouwplaats of locatie. Bespaar kosten en verzeker de voortgang van je project met camerabewaking van Kooi.

Kooi door de jaren heen
08 dec 2010
15 dec 2010
05 mei 2011
17 mei 2011
14 mrt 2012
05 dec 2013
30 jun 2015
01 aug 2017
30 jun 2018
01 jul 2018
01 sep 2018
10 jun 2020
01 okt 2021
08 apr 2022
08 feb 2023

Hoe het begon

"Thuis wisten ze wel dat ik ooit voor mezelf zou beginnen," liet Pieter Kooi zich ooit in een interview ontvallen. Op 8 december 2010 is het zover. Pieter richt Kooi Security op. “Ik kom uit een ondernemersnest. Mijn vader was boer. Tot mijn vijftiende wilde ik ook veehouder worden. We waren thuis niet echt praters, maar later bleek ik een goede babbelaar te zijn. Ik adviseerde klanten in een gereedschapswinkel, bracht appelgebak bij vakantiegangers die in eerste instantie alleen koffie bestelden en ging langs bedrijven om printers te verkopen. Allemaal verschillende banen waarin ik contact had met mensen. Dat vond ik interessanter dan koeien. Uiteindelijk wilde ik op mijn eigen benen staan en zo ontstond Kooi Security.

Eerste UFO, eerste klant

Pieter ziet een markt in de beveiliging op plaatsen waar gebouwd wordt. Een camera die beweging detecteert waar geen beweging hoort te zijn, moet de manbewaker vervangen. Op 15 december 2010 levert Kooi Security de eerste Unit For Observation (UFO) af op locatie. Een spannend moment. Voor haar allereerste klant, de Duitse windturbine fabrikant Enercon, zal de UFO de bouw van een windmolenpark in het Zeeuwse Sint Philipsland bewaken. Voor Enercon een noviteit omdat de bewaking tot die tijd bestaat uit de manbewaker met hond. Twee dagen na de installatie spot de UFO al een indringer op het terrein. Geschrokken door het alarm gaat deze er met de auto vandoor maar belandt na een slip in het water. De kracht van de UFO is hiermee direct bewezen en betekent een kickstart voor Kooi Security.

Kooi goes international

Een nieuwe opsteker voor het jonge bedrijf is het eerste buitenlandse project dat op 5 mei 2011 het licht ziet. Klant van het eerste uur Enercon plaatst een order voor beveiliging van een windpark nabij de Poolse grens waar maar liefst 60 turbines verrijzen. “Enercon wilde ons systeem op grote schaal ervaren en diefstal op de site voorkomen,” blikt Pieter Kooi terug. Anderhalf jaar lang nemen de camerasystemen in detectie genomen waarbij de UFO’s voor het eerste zelfstandig in combinatie met de meldkamer draaien. Pieter: “Zo hebben we ons bewezen in een groot project met een langdurige samenwerking met Enercon tot vandaag de dag aan toe als gevolg.

What’s in a name?

De eerste serie UFO’s krijgen Friese namen mee: Abe, Bauke, Cornelis, Durk, Ids of Keimpe. Later volgen Friese plaatsnamen en zelfs het NATO-alfabet als Alpha, Bravo, Charlie tot en met Zulu. Nu hebben de UFO’s serienummers als B1674 of B1491.

Buitenlandse groei

In 2012 is Kooi Security al in 5 Europese landen actief: de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In datzelfde jaar wordt het eigen Kooi Alarm Center (KAC) geopend. Van hieruit kunnen de specialisten 24/7 de beelden van de UFO’s (en later ook de RED’s) nauwgezet monitoren en desgewenst hulpdiensten inschakelen. Later volgen ook meldkamers in Frankrijk en Duitsland.

Nieuw hoofdkantoor

Kooi blijft hard groeien. Reden om op 5 december 2013 een nieuw pand te betrekken aan de Zonnedauw in Drachten. Een passende locatie want voorheen bewaarde de Nederlandse Bank hier zijn geld. In de bunkerachtige kluisruime, zo’n zeven meter onder de grond, bevindt zich nu het Kooi Alarm Center dat hiermee perfect voldoet aan de locatie-, bouwkundige en constructie-eisen die de NEN-EN 50518 ‘Monitoring en alarmontvangstcentrales’ aan het KAC stelt.

Kooi in Zuid-Afrika

Reuze spannend maar genoeg redenen om het te doen. Zo omschrijft Pieter Kooi de opdracht van een klant in Zuid-Afrika voor mobiele camerabewaking. Op 30 juni 2015 verscheept hij met een collega eigenhandig de UFO’s naar de andere kant van de wereld. Anderhalf jaar lang houden de camera’s met succes toezicht op de eigen beveiligers van een immens bouwproject in Port Elizabeth. Maar liefst 13.777 kilometer van huis!

Kooi Security actief in 20 landen

Op 1 augustus 2017 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt: Kooi Security is actief in 20 landen.

De geboorte van de RED

De Franse afvalverwerker GDF Suez kent in 2018 de nodige problemen met branden in vuilstortplaatsen. Bekend met de UFO’s van Kooi informeren zij naar de mogelijkheden om een warmtecamera te ontwikkelen die broei vroegtijdig kan detecteren. Binnen een paar maanden komt Kooi met het antwoord: de Rising Early Detection (RED). Op 1 juli 2018 wordt hij geïnstalleerd. Sindsdien is de thermometrische camera die 360 graden kan draaien, doorontwikkeld en als volwaardig product naast de UFO met succes in de markt gezet. Op 4 februari 2023 zijn al meer dan 150 RED-systemen actief.

Investeerder brengt meer groeimogelijkheden

Op 30 juni 2018 komt investeringsmaatschappij Bencis aan boord. Met het oog op de stevige groei wordt Bencis grootaandeelhouder van Kooi en kunnen de ambities om de positie als Europees marktleider in mobiele camerasystemen verder worden uitgebouwd. “Door de inbreng van Bencis hoeven we nu geen keuzes meer te maken op welk gebied we willen investeren en krijgen we ruimere mogelijkheden om te groeien in Europa,” aldus CEO Pieter Kooi.

Europees certificaat voor KAC

De wens van de Europese Unie is dat alle alarm afhandelingsprocessen worden uitgevoerd door alarmcentrales die zijn gecertificeerd op basis van de EN 50518. Op 1 september 2018 ontvangt het Kooi Alarm Center voor het eerst dit EN50518 certificaat en heeft dit sindsdien ieder jaar weten te behouden.

Kooi Security wordt Kooi Camerabewaking

Om definitief de Europese markt te veroveren verandert de naam van Kooi Security in juni 2020 in simpelweg Kooi Camerabewaking. Met een grote re-brandingscampagne als kickstart moet dit gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering.

CEO doet stapje terug

"Ik ben meer ondernemer dan CEO en wil voorkomen dat ik een remmende factor word voor de verdere groei van de onderneming, daarom doe ik nu een stap terug," licht Pieter Kooi op 1 oktober 2021 zijn terugtreden als operationeel directeur toe. De van Securitas afkomstige Peter Schollmann volgt hem op als nieuwe CEO. Pieter Kooi. “Ik blijf natuurlijk nauw betrokken bij productinnovatie en het verkennen van nieuwe markten en daarnaast blijf ik ook aandeelhouder in het bedrijf.

Kooi goes green

Bij Kooi zorgen we ervoor dat u met een gerust hart kunt slapen. Rest assured! Dat willen we doen met steeds duurzamere producten. Onze Solar Power Box en Hybrid Power Box zijn hier voorbeelden van. Maar ook onze UFO’s die ’s nachts infrarood licht verspreiden om zo geen overlast te geven aan mens en dier, dragen hier hun steentje aan bij. Met het behalen van de CO2-prestatieladder maken we ook echt werk van onze duurzaamheidsambities en besparen we flink op emissies en kosten. Binnen Kooi draait ook steeds meer om duurzaamheid. Een heus Green Team van medewerkers geeft handen en voeten thema’s als duurzaam werkgeverschap, innovatie en CO2-reductie.

Anno nu

Inmiddels is Kooi actief in 25 landen en hebben de UFO’s en RED’s al meer dan 36.000 sites binnen en buiten Europa beveiligd. De Europese groei wordt belichaamd door 14 kantoren die verspreid zijn over zeven landen. Inhouse zijn meer dan 5000 producten geproduceerd. Interne drijfveer bij dit alles is het oer-Friese woord GRUTSK. Trots mogen we zeker zijn bij Kooi. Op wat is geweest maar ook nog op wat er gaat komen. Vol vuur maken we Nederland en Europa veiliger. Rest assured!

Voordelen
Kooi Camerabewaking
  • Een omzet verhogende dienst die u weinig tijd en moeite kost

  • Leverzekerheid: vandaag besteld is morgen beveiligd

  • Snelle aanpassing werktijden door Kooi App

  • No nonsense cultuur. Afspraak = afspraak!

  • Gemiddelde reactietijd na melding: 9.6 seconden

  • Zelfvoorzienende duurzame systemen

  • Gecertificeerde en professionele organisatie met eigen 24/7 Kooi Alarm Center

  • Systeem met sirene wat voor 99% opvolging voorkomt

Kooi Camerabewaking

Wij voorkomen (im)materiële schade aan objecten en bouwplaatsen

Als het nodig is dan ondernemen wij direct actie. Altijd met de focus op een optimale samenwerking tussen mens en techniek, zonder onnodige inzet van mankracht. Zodat jij met een gerust hart kunt slapen. Als dé specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid, bieden wij verschillende innovatieve technologische oplossingen. Met als doel bouwplaatsen of terreinen te beveiligen om schade en projectvertraging te voorkomen. 

Hoe gaan we te werk?

Ons specialisten staat altijd en overal voor je klaar. Wij beschikken over jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van diverse branches, (bouw)sites en beveiligingsvraagstukken. Wat je wensen ook zijn, ons adviesteam gaat elke uitdaging op het gebied van beveiliging, observatie en veiligheid graag met je aan. Samen met jou zoeken wij een hoogwaardige oplossing die je zekerheid en veiligheid biedt. Dit doen we met één vast contactpersoon die alles voor je regelt, wel zo makkelijk.

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.
0 +

Specialisten en adviseurs met ruim 12 jaar ervaring

0

Europese landen, waar Kooi observeert en detecteert

0 +

Locaties beveiligd met tijdelijke camerabewaking

0

24/7 monitoring met onze eigen unieke meldkamers

0 +

Branden voorkomen met broeidetectie

0 +

Gevallen van diefstal en schade voorkomen met camerabewaking

Kooi beveiliging voor elk type terrein
Bouwplaatsbeveiliging
Bouwplaatsbeveiliging

Voorkom inbraak en diefstal van kostbare materialen. Goede bouwplaatsbeveiliging is essentieel op locaties waar gewerkt wordt met waardevolle materialen en gereedschappen. Zo bewaken wij je eigendommen en de voortgang van je project.

Voorkom inbraak en diefstal van kostbare materialen.

Lees meer
Terreinbeveiliging
Terreinbeveiliging

Bescherm je terrein 24/7 met tijdelijke camerabewaking. Criminaliteit kan veel schade en onnodige kosten opleveren. Door je terrein te voorzien van onze hoogwaardige beveiligingscamera's hoef je geen zorgen te maken als het terrein onbemand is.

Bescherm je terrein 24/7 met tijdelijke camerabewaking.

Lees meer
Recyclingbranche
Recyclingbranche

Vroegtijdig signaleren van brand- en broei in afvalopslag. In het proces van afvalverwerking is het risico op broei en brand aanzienlijk. Speciaal daarvoor biedt Kooi de Rising Early Detection (RED).

Vroegtijdig signaleren van brand- en broei in afvalopslag.

Lees meer
Zonneparkbeveiliging
Zonneparkbeveiliging

Beveilig bouwmateriaal tijdens de bouw van een zonnepark. Voorkom onnodige kosten of projectvertraging met tijdelijke camerabewaking die de locatie beveiligen tijdens de bouw van een zonnepark.

Beveilig bouwmateriaal tijdens de bouw van een zonnepark.

Lees meer
Windmolenparken
Windmolenparken

Bescherm kostbare materialen met bouwterreinbeveiliging. Beveilig je terrein met bouwplaatsbeveiliging zodat schade en projectvertraging kan worden voorkomen.

Bescherm kostbare materialen met bouwterreinbeveiliging.

Lees meer
Vastgoed en leegstand beveiliging
Vastgoed en leegstand beveiliging

Camerabewaking voor leegstand en vastgoed. Vastgoed en leegstand beveiliging is belangrijk, omdat het risico voor diefstal in deze sector hoog ligt. Schade door criminaliteit brengt extra en onnodige kosten met zich mee.

Camerabewaking voor leegstand en vastgoed.

Lees meer
Beveiliging opslag
Beveiliging opslag

Beveilig je opslag en waardevolle materialen tegen diefstal en vandalisme. Opslagruimten, loodsen en terreinen bevatten vaak veel waardevolle materialen. Wij beschermen opgeslagen goederen op een kostenefficiënte manier.

Camerabewaking voor je kostbare materialen.

Lees meer
Parkeerplaats beveiliging
Parkeerplaats beveiliging

Tijdelijke camerabeveiliging voor parkeerplaatsen. De mobiele camerabewaking oplossingen van Kooi beschermen uw bezittingen tegen diefstal en vandalisme. Deze slimme detectie camera's houden alles in de gaten en zorgen voor directe actie bij ongewenste situaties.

Tijdelijke camerabeveiliging voor parkeerplaatsen.

Lees meer
Keetbeveiliging
Keetbeveiliging

Beveilig uw ketenpark met camerabewaking.

Beveilig uw ketenpark met camerabewaking.

Lees meer
Bedrijventerrein beveiligen
Bedrijventerrein beveiligen

Beveiliging je bedrijventerrein met camera's

Beveiliging je bedrijventerrein met camera's

Lees meer
Tijdelijk cameratoezicht
Tijdelijk cameratoezicht

Tijdelijke bewakingscamera's met alarm

Tijdelijke bewakingscamera's met alarm

Lees meer