Kooi Alarm Center 088 247 5601
Bel ons 088 247 5610

Bel ons

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing? Neem gerust contact met ons op.

Kooi Alarm Center

Bel ons

Bel mij terug

Bel me terug verzoek

Bel mij terug, vul uw gegevens hieronder in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Uw gegevens:

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Gratis offerte
Bart -
29 augustus 2022

Studeren en werken tegelijk? Dat is geen probleem bij Kooi Duitsland. Annemieke Wilken van Inside Sales is het levende bewijs. “Het is echt een razend interessante combinatie,” zegt ze. Kooi Duitsland groeit als kool. “En dus zijn we vooral op zoek naar nieuwe sales collega’s. Mensen met een open mind en een typische ‘hunter mentaliteit’,” vult haar collega Michelle Müller, recruiting specialist, aan. Beide jonge professionals hebben helemaal hun draai gevonden.

Als student Business Administration leert Annemieke (24) veel bij Kooi Videbewaking over het reilen en zeilen in een internationale omgeving. Maar hoe kwam ze eigenlijk bij Kooi terecht? “Ik verhuisde van Schleswig-Holstein naar Dortmund en zocht een nieuwe baan. Twee opties kwamen er voorbij. De eerste was bij een groot bedrijf waar ik een nummer zou zijn zonder eigen initiatief. De andere was Kooi, een wat kleiner bedrijf waar ik meteen zou meetellen. Nu werk ik hier alweer anderhalf jaar met veel plezier.” 

Start up-gevoel

Naast het ondersteunen van de sales managers in het veld is Annemieke ook centraal aanspreekpunt voor alle klanten. Het gebied tussen Dortmund en Munich heeft haar speciale focus. “Een goede relatie met onze klanten is topprioriteit,” zegt ze. En opvallend, ze bespeurt nog steeds dat start up gevoel bij Kooi. “Iedereen ontdekt telkens nog nieuwe dingen, benaderingen en inzichten. Er heerst nog steeds dat familiegevoel waarbij alle ‘familieleden’ écht meedoen.”

Voorbij gevlogen

Door de snelle groei van Kooi Duitsland is Michelle nu razend druk met de werving van nieuwe collega’s. “Weet je, een achtergrond in sales is natuurlijk wenselijk maar niet noodzakelijk. Als we onder de indruk van je zijn en je zit vol energie pas je net zo goed in ons team. Persoonlijkheid is het allerbelangrijkst.” In oktober zit Michelles eerste jaar bij Kooi er al weer op. Een jaar dat voorbij gevlogen is. “Mijn vorige job was bij een visbedrijf in Willemshaven. Ik was onderdeel van de HR-afdeling waar mijn ideeën vaak strandden terwijl ik overtuigd was dat ze zouden werken. Hier ben ik helemaal zelf verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en kan ik mijn ideeën en ervaring kwijt. Bovendien zijn ze hier oprecht blij met mijn input.”

Aanstekelijk

Ondanks haar jonge leeftijd, ze is 26 jaar jong, heeft Michelle al flink wat verantwoordelijkheden. “Ik ben verantwoordelijk voor het hele recruiting proces van Kooi Duitsland. Dus, de selectie van de kandidaten, de gesprekken, de directe benadering van mogelijke kandidaten online en de hele onboarding.” Onboarding is de nieuwe term voor het proces om nieuwe collega’s welkom te heten en hen wegwijs te maken bij Kooi. Ze moeten zich meteen thuis voelen. “En tenslotte hou ik me nog bezig met employer branding,” maakt Michelle haar takenpakket nog even af. Nieuwe collega Sylvana is hiervan een mooi voorbeeld van de Kooi recruiting. Zij voegde zich kort geleden bij de Kooi familie. “Het bijzondere aan Sylvana is dat ze iedereen aansteekt met haar energie en verschijning,” zegt Michelle. “Ze heeft zoveel energie, dat werkt gewoon aanstekelijk. Nu werkt ze in Berlijn en doet het fantastisch.”

Op de foto:
Annemieke Wilken: “Ik werk en ontwikkel nieuwe vaardigheden. En ondertussen studeer ik.\

Annemieke Wilken

UFO Primes

Gelukkig is er geen tijd voor verveling. Ook niet voor Annemieke. “Op dit moment hebben we onze focus speciaal op de steden Keulen en Bremen. Hier wordt de groei van Kooi ook steeds beter zichtbaar. Zo’n 30 UFO Primes zijn onlangs op bouwplaatsen in Bremen geïnstalleerd.” Deze Units For Observation detecteren alle verdachte bewegingen dankzij een geïntegreerd camera- en detectiesysteem die is uitgerust met infrarood technologie. Een stuk zuidelijker, in Keulen, draaien inmiddels 60 systemen terwijl nieuwe focussteden als Frankfurt en München volgen. “Men zal onze camerasystemen steeds vaker in het straatbeeld gaan zien en hopelijk ook onze website bezoeken om meer te weten te komen over wat Kooi kan betekenen voor bouwplaatsen, windparken en zonnevelden.”   

Familie

Het is duidelijk, Annemieke heeft ook haar weg bij Kooi Duitsland gevonden. “Ik werk en ontwikkel nieuwe vaardigheden. En ondertussen studeer ik. Ik hoop dat ik de komende jaren ook nog Kooi-familielid zal blijven.” Michelle vult haar collega aan: “Dat is ook typisch Kooi. Deze familie vibe haalt het beste uit jezelf én je team. En daarom zouden energieke young professionals ook voor ons moeten kiezen. De familiaire sfeer en de vrijheid om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Plus de vrijheid om je werk zélf in te delen.”