Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
31 juli 2022

Als geen ander weet salesmanager Erik Daniel van Leeuwen hoe je met geduld zaken moet doen. Opgegroeid in de wereld van de horeca was een goede relatie met zijn klanten het enige wat telde. Je wilde natuurlijk dat ze terugkwamen. In Spanje gebeurt zakendoen ook 'tranquilo'. "Zakelijk contact met de Spanjaarden is altijd een sociaal gebeuren. Dat is de sleutel tot succes."

Zoals zijn naam al doet vermoeden, komt Erik oorspronkelijk uit Nederland. Maar het meeste van zijn zaken deed hij in Spanje, waar hij twintig jaar geleden terechtkwam. "Samen met mijn broer begon ik de zaak Nakupenda, Amarre 69 en Rembrandt Café (Port Olympic), een Nederlands concept met kroketten en frikandellen. Dit werd een groot succes totdat COVID toesloeg en we gedwongen werden onze plekken te verkopen." Kortgeleden begon Erik nog een plantaardig veganistisch restaurant met zijn vrouw die nu de uitspanning runt. "Het is een uniek concept dat Barcelona nog niet eerder had gezien. Restaurant Roots & Rolls doet het op dit moment geweldig," zegt Erik trots.

UFO

Maar de uitdaging om iets totaal anders te doen werd geboden door Kooi Camerabewaking. Het snelgroeiende bedrijf in mobiele camerabewaking en warmtedetectie zocht naar mogelijkheden om de Spaanse markt te veroveren. Bouwterreinen en velden met windturbines in Spanje worden nu beveiligd door manbewaking. Dat is niet langer voldoende. Erik: "Er is nog steeds veel misplaatst vertrouwen in de man met de hond. Op elk terrein worden dagelijks dingen gestolen." Dus moeten Erik en zijn evenknie Sebastián Viola Kooi op de kaart zetten en mensen informeren over de oplossingen die de camera's van Kooi, UFO's (Unit For Observation) genoemd, te bieden hebben. Erik: "In Spanje is het de meest revolutionaire beveiligingsmethode op dit gebied. We moeten uitleggen dat de camera er altijd is en nooit liegt. En we treden adequaat op zodra er iets gebeurt. Deze eigenschappen zullen nooit verenigd zijn in een bewaker met één man."

Beslissingen

Gaan de Nederlandse en Spaanse volksaard samen in het bedrijfsleven? \Nou, zaken doen met Spanjaarden is altijd een sociaal gebeuren. Het kost tijd. Je moet de rust bewaren, dat is de sleutel tot succes\, analyseert Erik. \Ik denk dat ik de kwaliteit heb die in dit deel van Europa goed van pas kan komen. Mijn ervaring in de horeca en mijn netwerk is heel belangrijk, ook al werk ik in een totaal andere branche.\ Erik ziet belangrijke verschillen in besluitvorming tussen Nederland en Spanje. \Hier worden beslissingen meer hiërarchisch genomen. Je moet dus zorgen dat je op het juiste niveau van het bedrijf binnenkomt om je zaken te doen. Eigenlijk zijn er veel parallellen met de Fransen. Het gebeurt allemaal in de relationele sfeer.\

Op de foto: Erik van Leeuwen (rechts) met collega Sebastián Viola.

38 Min

Focus

De twee avonturiers Erik en Sebastián hebben hun werkterreinen strikt gescheiden. Erik richt zich op bouw- en infraprojecten, terwijl zijn evenknie verantwoordelijk is voor de klanten in windprojecten. De Nederlandse collega Almar Kleefstra zal zich richten op de Spaanse zonnevelden. Wanneer bedrijven geïnteresseerd zijn in de UFO's van Kooi kunnen ze contact opnemen met Eric. "Ik kom langs om kennis te maken en te luisteren naar hun behoeften. Mijn doel is om veel bedrijven en organisaties te bezoeken om ze te vertellen over de oplossingen die wij te bieden hebben."

Geïnteresseerd in wat Erik voor u kan betekenen? Neem contact met hem op via mail: ed.vanleeuwen@247kooi.com of telefoon: +34 935 247 400