Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
16 januari 2024

Jong en ambitieus. Dat is Jesse van der Veen. Precies zoals Kees van der Leij was toen hij zich 10 jaar geleden aansloot bij de Kooi-familie. Nu neemt hij het stokje over van Managing Director Kooi International over van zijn ‘mentor.’ Die verlaat Kooi voor een nieuw avontuur. “Mijn grote advies aan Jesse is: geniet!”


We schrijven de winter van 2013. De ervaren verkoopmanager Kees van der Leij begint zijn dienstverband bij Kooi met het rondbrengen van kerstpakketten naar klanten met oprichter Pieter Kooi. Het jonge bedrijf, dat nog maar een paar jaar bestaat, kan de sales-ervaring van Kees prima gebruiken. “De ronde met kerstpakketten duurde twee dagen en bracht ons in België via Zuid-Nederland en Noord-Holland weer naar huis,” blikt Kees terug. “En begin 2014 startte ik officieel.”

Leren van collega's 

Vier jaar later komt de jonge Jesse van der Veen aan boord. “Als jonge internationale sales manager ging ik vaak met Kees op pad en leerde zo veel sales vaardigheden. Over hoe je met klanten omgaat en onderhandelingen voert. Natuurlijk leerde ik ook veel van Pieter Kooi en andere collega’s van het eerste uur.” 

Grieks avontuur

De vele reiskilometers in deze periode zijn niet meer te tellen. Helder op het netvlies staat nog de trip naar een windpark op het Griekse eiland Evia. “De route ernaartoe was één groot avontuur. Zigzaggend door de bergen met smalle wegen, steile afgronden met berggeiten die de weg versperden. We hadden er vier UFO’s en aan ons de taak om ze in de lucht te houden. De combinatie van extreme natuur – 4000 meter boven de zeespiegel –  de bijzondere ligging van het eiland en de taaluitdaging omdat men nauwelijks Engels sprak, maakte het tot een enorme uitdaging. Dankzij de complete teamprestatie verliep het project succesvol en hebben we snel stappen kunnen maken in Griekenland.” 

 

 

 

Op de foto: na het windpark op Evia werden meer projecten voor Kooi in Griekenland mogelijk zoals hier in Agriokerasia (Enercon). De oude blauwe UFO is inmiddels vervangen door de herkenbare rood-wit-zwarte exemplaren.

Solar Kooi Greece2

Spanje en Nordic  

Na 3,5 jaar werd Jesse teamleider van Kooi International en later commercieel manager. Doorgroeimogelijkheden te over immers bij Kooi. “Het meest trots ben ik op onze successen in de Spaanse markt, met dank aan collega Jelmer Kloosterman vooral, wat uiteindelijk leidde tot een kantoor en een opgeleid team ter plaatse,” blikt Jesse terug. Vorig jaar stond hij ook aan de wieg van Kooi Nordic, het team dat Noord-Europa van UFO’s en RED-systemen gaat voorzien. 

Strijdbaar  

Als nieuwe Managing Director voor Kooi International zet Jesse nu een nieuwe stap in zijn loopbaan binnen Kooi. “Ik krijg vooral energie van het omgaan met mensen. Ook om de ontwikkeling van mensen mee te maken en hier sturing aan geven. Commercieel gezien wil ik natuurlijk ook resultaten boeken en nieuwe markten veroveren,” klinkt het strijdbaar.

 

J.Vanderveen Kooi

Kooi = leven

Hij neemt daarmee het stokje over van Kees die zich samen met oprichter Pieter Kooi gaat richten op het begeleiden van jonge veelbelovende startups. “Kooi is leven. Zo simpel is het,” begint Kees. “Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. In de beginjaren was het spannend of Kooi het zou redden. Of we zouden overleven. Als je ziet wat er nu staat! En ik heb er altijd veel plezier in gehad. Om samen obstakels te overwinnen en dat elke dag opnieuw. Met die energie wil ik altijd opstaan.”

 

 

Op de foto: Jesse van der Veen zal zich met zijn team vooral focussen op Spanje en Italië.

Calabrië
In de eindeloze reeks avonturen noemt Kees één exemplarische klus. “Het was in de beginjaren van Kooi en we hadden een project voor de Duitse windturbinefabrikant Senvion in Calabrië, Zuid-Italië. Een lastig gebied op velerlei vlakken. Als buitenlands bedrijf dáár handel drijven is een grote uitdaging. Maar het slaagde! Dat bleek later het handelsmerk van Kooi te worden. In elk land, elke cultuur en onder elke omstandigheid kunnen wij ons werk doen.”

Focus op Spanje en Italië
Jesse heeft nu samen met collega Jelmer Kloosterman plannen voor de toekomst gesmeed. “We willen Spanje verder uitbouwen naar een bepaald niveau. Hiervoor hebben we al twee extra mensen voor het team aangenomen. Ook in Italië gaan we verder, met nieuwe mensen en een kantoor in Milaan,” vertelt Jesse. “Collega Dieke van Bolderen heeft hier al prachtig voorwerk in verricht.” Nee er staat nog veel te gebeuren. 

 

Kooi present op een windpark in het Italiaanse Puglia

 

Genieten
Daarbij heeft Kees een persoonlijk advies aan Jesse. “Een werkweek bestond soms uit een autorit naar Duitsland. Daar stapte je op het vliegtuig naar Poznan voor een afspraak. Vervolgens met de auto naar Warschau om vandaaruit het vliegtuig naar Edinburgh te pakken om vrijdag tenslotte weer moe maar voldaan thuis te komen. Nu ik hierop terugkijk is dat eigenlijk wel heel speciaal geweest. Maar heb ik er wel genoeg van genoten? Nee, eigenlijk niet. Mijn advies aan Jesse is dan ook: geniet! Geniet van de reis die je gaat maken!” 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.