Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
14 december 2020

De camera registreert een onregelmatigheid in het te bewaken gebied. Er wordt direct een signaal gestuurd naar het Kooi Alarm Center. Een specialist op het gebied van waarnemen buigt zich over het beeldscherm. Niet elke verstoring van de nachtrust vraagt om direct handelen. De beer die werd gespot aan de rand van een bouwterrein in Zweden bijvoorbeeld, kon haar wandeling met haar jong rustig voortzetten. De man die een slang in de benzinetank van een bedrijfsauto steekt met het doel brandstof te stelen, treft een ander lot.


Vanuit het Alarm Center wordt de sirene ter plaatse in werking gesteld. Het geloei gaat gepaard met een boodschap: ‘Attentie Attentie: u betreedt een terrein dat beveiligd wordt door Kooi, verlaat het terrein onmiddellijk!’ De man maakt een verschrikte beweging. Daardoor gutst een hoeveelheid diesel over zijn broek. Hij neemt snel de benen. In zijn schrik vergeet hij zijn jerrycan. “Gelukkig weer een diefstal voorkomen”, zegt Yteke van Dijk, van Kooi.


Meer zekerheid, minder kosten

Kooi, voorheen Kooi security, is tien jaar geleden gestart met haar werkzaamheden. Pieter Kooi bedacht dat met tijdelijke mobiele camerabewaking een grotere mate van zekerheid gecreëerd kon worden. Strategisch opgestelde camera’s ‘zien’ alles. Het bereik is groter, de werkwijze efficiënter en daardoor de kosten lager.

“We zien niet alleen onschuldige zaken voorbijkomen. We zien ook pogingen tot diefstal en vernieling. Doordat we het zien, kunnen we het voorkomen. Daarmee besparen we kosten voor onze opdrachtgevers. Niet alleen kosten van gestolen goederen, maar ook de kosten die ontstaan door oponthoud in werkzaamheden.”

 

Voorkomen misdrijven

“Onze specialisten doen een gebiedsverkenning en stellen een strategisch plan op. Ze zijn de kennispartner in veiligheid voor de bedrijven. De productie van onze Units For Observation (UFO) hebben wij volledig in eigen beheer. Daardoor kunnen we snel inspelen op specifieke eisen en trends. We willen niet afhankelijk zijn van derden. We hebben ook een eigen alarmcentrale, het Kooi Alarm Center. Dat betekent dat wij ons kunnen focussen op onze beveiligingslocaties. We hoeven geen andere partijen voorrang te geven. Vanuit ons Alarm Center wordt de sirene geactiveerd en als dat nodig is worden de hulpdiensten ingeschakeld. Kooi is 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar.”


Camera's voorkomen brand

Kooi gebruikt camera’s tegen diefstal en vernieling en ook voor brand hebben ze een preventiesysteem ontwikkeld. “In de afval- of recyclebranche is er altijd kans op brand door broei. Dat kan een natuurlijke of een chemische oorzaak hebben. Voor onze Rising Early Dection (RED) maakt dat niets uit. Onze thermische camera’s registreren buitenproportionele temperatuurverschillen en slaan direct alarm. Ook de angst voor brand hoeft de nachtrust niet te verstoren. Kooi houdt een ‘oogje’ in het zeil.”

Bron: kijkophetnoorden.nl