Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
20 oktober 2023

Dat Kooi groeit merken ze niet alleen in de productiehal in Drachten maar ook bij het onderhoudsteam in Wolvega. Hier, op het terrein van Koster Eurotransport, werken Rene en Franke aan het onderhoud van de camerasystemen. “Het werk kan soms met de minuut  veranderen. Maar het is kicken als we samen de schouders eronder zetten om het voor elkaar te krijgen!”

Op het immense terrein van vaste transportpartner Koster is de groei van Kooi duidelijk zichtbaar. Liefst 1200 Units For Observation (UFO) staan hier in slagorde opgesteld. Een kwart ervan vertrekt wekelijks naar nieuwe klanten. Nagekeken en wel. Met hopelijk snel nieuwe monteurs erbij kan dit straks nog meer worden. Het is dus efficiënt werken voor engineers Rene Rosema en Franke Mulder. Trots tonen ze de splinternieuwe onderhoudshal die klaar is voor gebruik. “We doen altijd veel werk buiten, ook in de winter,” begint Franke. “We checken de systemen en voeren reparaties uit. In de nieuwe hal werken we straks warm en droog. Ook de mast van de UFO kan hier helemaal worden uitgeschoven worden. Ik heb er heel veel zin in.” 

Doorgroeien is tof

Franke is de junior in het vijfkoppige onderhoudsteam. Hij begon twee jaar geleden als vakantiekracht en is nu junior onderhoudsmonteur. “Ik deed HAVO maar had twee dagen vrij. Ik begon met de productie-cursus en daarna kon ik hier aan de slag. Heel tof. Ik was altijd wel technisch aangelegd maar ben nu écht volwaardig aan de slag en kan zelfs ook doorgroeien. In november start ik met een opleiding elektrotechniek via Kooi. Heel tof.” 

Hectisch

René is al ruim vier jaar aan boord. “Hiervoor werkte ik in olie- en gasindustrie als service engineer. Maar ik was toe aan nieuwe uitdaging. Bij Kooi begon ik als service monteur op de bus. We hadden toen nog veel minder systemen maar wel verspreid over heel Europa. Drieduizend kilometer per week was niks,” lacht hij. Als meewerkend voorman regelt hij de werkzaamheden voor het team maar hij slaat zelf ook graag de hand aan de ploeg. “Nu het jaar minder zonuren telt ruilen veel klanten de Solar Power Units om voor een Powerbox. Die moeten dus tiptop in orde en afgetankt zijn met duurzame HVO100 diesel. Even hectisch dus.”

 

 

 

Op de foto: Rene (links) en Franke bij een laatste UFO-check.

11 11Zon

Met z'n allen  

En zo is geen dag gelijk in Wolvega. Franke: “We kijken alle systemen die binnenkomen van de klant helemaal na. Nieuwe onderdelen monteren we en eventuele schade repareren we. Alles maken we weer klaar voor de klant.” René knikt instemmend. “Op papier ben ik meewerkend voorman maar in praktijk zijn we gelijkwaardig. We doen het met z’n allen. Ook als het werk bijna per minuut verandert. Door samen de schouders eronder te zetten krijgen we het altijd gedaan. Met het beste resultaat!”

 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.