Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
04 mei 2022

Nu de Groninger gaskraan wordt dichtgedraaid moeten veel grootverbruikers van de overheid vóór 1 december 2022 zijn overgestapt op een andere energievorm. Van Gronings gas (G-gas) naar Hoogcalorisch gas (H-gas) bijvoorbeeld. In Drenthe werkt leidingbouwer MVOI in opdracht van Gasunie hard aan een nieuw leidingnetwerk voor dit H-gas. Onder toeziend oog van de UFO’s van Kooi Camerabewaking.

Op de oude NAM-locatie even buiten Emmen vinden momenteel twee bijzondere ontwikkelingen plaats. Werkvoorbereider Lub Pronk van leidingbouwer MVOI heeft het er maar druk mee. “Nu de grootverbruikers moeten worden afgeschaald van G-gas naar H-gas voeren wij aanpassingen in het leidingnet door, zodat afnemers gebruikt kunnen maken van H-Gas..” In totaal gaat het om 25 landelijke grootverbruikers zoals papierfabrieken, DSM, TATA Steel, noem maar op. In Emmen gaat het om GETEC (voorheen EMMTEC ) dat met ruim 100 hectare het grootste industriepark in Noord-Nederland is. Lub: “We maken hier nu een koppeling tussen de leidingen zodat GETEC straks gevoed kan worden met H-gas.”

Ontzorgd

De tweede ontwikkeling op het terrein is de bouw van een waterstofstation. De waterstofleiding voedt straks ook GETEC. “Wij leggen nu eerst alleen de leiding van vier kilometer naar GETEC zodat later de waterstof er doorheen kan als het station klaar is,” vertelt Lub. Tijdens deze twee reusachtige operaties bewaken de UFO’s van Kooi het werkterrein. “Er staat hier een tank met 3000 liter diesel. Met de hoge dieselprijs willen we niet dat dat gestolen wordt,” verduidelijkt Lub. “En verderop liggen rijplaten die ook 1500 euro per stuk kosten. En wat dacht je van het materiaal en gereedschap?” Met sales manager Atze Bijker van Kooi is nauwkeurig bekeken waar de camera’s het beste geplaatst konden worden. “Hij heeft ze geplaatst en daarmee worden wij helemaal ontzorgd,” klinkt het tevreden. De camera’s registreren nu haarfijn wie er op het terrein komt. Via de handige 247Kooi app kan Lub zélf de tijden instellen waarop iedereen de bouwplaats verlaat en de UFO’s de surveillance overnemen.

Ghghgvf

Tracée

Onverlaten of ongeregeldheden zijn nog niet geregistreerd. Gelukkig maar. “Maar op het tracée van de nieuwe leiding loopt wel een c-weggetje dat we kruisen,” vertelt Lub. “Mensen proberen er  via ons terrein langs te fietsen en daar krijgen we dan een melding van. En laatst werd een man gesignaleerd die langs de containers met gereedschap liep. Echt gestolen is er gelukkig nog niet, maar het is een hele geruststelling dat het altijd wordt gezien.”