Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
25 april 2022

In Beverwijk verrijst een nieuw transformatorstation. Hier worden de kabels van de windparken Hollandse Kust Noord en West Alpha op zee straks op aangesloten. Een immense operatie. De totale oppervlakte van het transformatiestation bedraagt ongeveer 13,3 hectare. “Kooi bewaakt al onze werkterreinen met een camera,” legt uitvoerder Jeffrey Visser van aannemerscombinatie NRG uit.

Het hoogspanningsstation is een belangrijk knooppunt in de energievoorziening van Nederland. “Wij maken 11 gestuurde boringen waarbij we beginnen op zee en eindigen in het station in Beverwijk. Daar leggen we dan de hoogspanningslijn aan.” De UFO’s van Kooi (Units For Observation) moeten het bedrijf behoeden voor diefstal of schade. Jeffrey: “Bij TATA Steel waar onze haspels staan en wat heel goed bewaakt moet worden, staan meerdere camerasystemen bij elkaar. Als er schade ontstaat bij deze kabels praat je over gigantische bedragen. Dieven hebben het idee dat er koper in de 15 tot 20 centimeter dikke kabels zit. Maar dat is niet zo.”

Bewijslast

Op het hoogtepunt van de werkzaamheden houden 31 UFO Primes een oogje in het zeil op het imposante werkterrein. Nog eens 31 Powerboxen voorzien de camera’s van stroom. De UFO’s registreren niet alleen 24/7 wie zich ongewenst op het terrein begeeft, ook met terugwerkende kracht kunnen de bewakingsbeelden nog belangrijke bewijslast aandragen, bijvoorbeeld wanneer er zich tijdens het werk iets voordoet. Met vaste afspraken over het aantal te plaatsen camera’s en de huurprijzen komt NRG niet voor onaangename verrassingen te staan zoals extra kosten als na een alarmering politie of hulpdiensten moeten worden ingeschakeld. Jeffrey: “Ik word regelmatig gebeld door Kooi, ook op prettige tijden trouwens, dat men wat ziet en of ik mee wil kijken. Dan overleggen we even. Is alleen maar goed.”

Het windpark Hollandse Kust (Noord) wordt in 2023 in gebruik genomen en Hollandse Kust (west Alpha) in 2024. De netaansluiting in Beverwijk moet dan ook klaar zijn.