Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
04 oktober 2023

Bouwen zonder uitstoot van stikstof en CO2. Het is de droom van elke aannemer. Voor netbeheerder TenneT en Van Gelder Groep wordt deze droom langzaam werkelijkheid in een pilot met een elektrisch gestuurde boorinstallatie van liefst 235 ton. De UFO's van Kooi zorgen ervoor dat de boring zonder problemen en vertraging plaatsvindt. 

De immense installatie boort ondergronds tunnels voor de aanleg van de dikke hoogspanningskabels van TenneT die we normaalgesproken altijd bovengronds door het land verspreid zien. Voor het eerst werkt een boorinstallatie hierbij volledig emissieloos én wekt het de elektriciteit duurzaam op. Genoeg reden voor demissionair minister Rob Jetten van Klimaat en Energie om het infraproject in Breda te bezoeken: "Met dit proefproject komt een oplossing voor de stikstofbeperkingen bij de uitbreiding van energie-infrastructuur een grote dichterbij."  

UFO's op wacht 

Door zijn omvang is de boorinstallatie moeilijk te missen. Hij trekt meteen de aandacht, ook van talloze nieuwsgierigen. Daarom houden twee Units For Observation de wacht. Sales manager Arne van der Kooij: "Als onderdeel van de boorclub bewaken wij met een UFO Medium en een UFO Go (zelfvoorzienend met eigen zonnepanelen) met specifiek de boorinstallatie. Het gaat dan om de hele opstelling, het equipment en de grote accupakketten." 

Duurzaam

De boorinstallatie wordt ingezet voor zogenaamde Horizontal Directional Drilling (HDD). Deze sleufloze techniek wordt gebruikt op bepaalde tracés waar niet gegraven kan worden, bijvoorbeeld onder wegen, sporen, rivieren of kanalen door. Het scheelt flink wat graafwerk. En dat dus volkomen emissieloos. "Het is een fantastisch project," vindt Arne. "Het past ook goed bij onze eigen duurzaamheidsambities. Ik ben wel trots dat wij hier ook onderdeel van uit mogen maken, zij het op bescheiden wijze."  

Op de foto: De UFO Medium houdt toezicht op het materiaal en de keten. 

1 (6)

Geen incidenten

Tot het einde van het project zullen de UFO's van Kooi waakzaam toezien dat er niets vernield of gestolen wordt tijdens de operatie. Dure vertraging kunnen TenneT en Van Gelder niet gebruiken. "Tot nu toe gaat alles zeer voorspoedig," aldus Arne over de tijdelijke mobiele camerabewaking. "Er hebben zich nog geen incidenten voorgedaan."  

Het is een fantastisch project en past ook goed bij onze eigen duurzaamheidsambities
Arne van der Kooij, Sales manager Infra

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.