Kooi Alarm Center 088 247 5601
Bel ons 088 247 5610

Bel ons

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing? Neem gerust contact met ons op.

Kooi Alarm Center

Bel ons

Bel mij terug

Bel me terug verzoek

Bel mij terug, vul uw gegevens hieronder in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Uw gegevens:

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Gratis offerte
Bart -
18 september 2022

De aanleg van een kilometerslange waterleiding in Drenthe verloopt zo voorspoedig dat het project ruim eerder klaar is dan gepland. Met hulp van de UFO’s van Kooi die vertraging door diefstal van waardevol materiaal voorkwamen. Hoofduitvoerder Niels Kleve van Heijmans: “Als ik de volgende keer weer camerabewaking nodig heb, schakel ik Kooi weer zeker in.”

Waterbedrijf Vitens onttrekt al jaren drinkwater uit het Drents-Friese Wold nabij Appelscha. Nu het gebied steeds meer verdroogt, is besloten om het drinkwater voortaan uit Drenthe te halen en te vervoeren naar Terwisscha en omgeving. Dat gebeurt vanaf een nieuw pompstation in Beilen. “We hebben drie ploegen met tien kranen aan het werk,” vertelt Kleve. “En een boorclub en verkeersafdeling. Met elkaar zo’n man of dertig.”

Geen omkijken
En dan zijn er nog de UFO’s van Kooi. “We hebben een camera hier in Beilen bij de centrale opslagplaats staan,” gaat Kleve verder. “Daar staat alle dure equipment: de machines maar ook de dieseltanks. En bij de boorclub in Appelscha staan ook twee Units For Observation.” Kleve werkt nu voor het eerst samen met Kooi en dat bevalt uitstekend. “Via de app kun je live met de camera meekijken en je krijgt een melding als er onraad is. En het Kooi Alarm Center komt meteen in actie bij onraad en schakelt de politie in als dat nodig is. Ik heb er geen omkijken naar.”

Kick

Het geldt eigenlijk voor het hele project. Dat loopt als een tierelier, als we Kleve mogen geloven. Het project moest gereed zijn in maart 2023. Tijdens de bedachte planning bij aanbesteding zou Heijmans gereed zijn eind 2022. Nu is de aanleg van de leiding waarschijnlijk al eind oktober gereed. Oorzaak: een enorme meevaller. Kleve: “De provincie was van plan om het deel van de N381 tussen Hoogersmilde en de Drents-Friese grens opnieuw te asfalteren. De N381 werd daarom vanaf de A28 bij Beilen tot en met Appelscha twee weken afgesloten. Voor Heijmans ideaal want nu konden we meteen naast de weg de waterleiding aanleggen. Met 50 man hebben we 7,6 kilometer PVC-leiding aangelegd en waren we 2 maanden eerder klaar met de aanleg van de leiding. Dat geeft wel een kick hoor!”

222

Vertraging

Gelukkig is er tijdens de werkzaamheden niets waardevols ontvreemd. Diefstal van materiaal of brandstoffen kan voor vervelende vertragingen leiden. Kleve: “Bij een vorig project nabij Hengelo zijn nog behoorlijk veel rijplaten gestolen. Een boer had wel actie gezien met een vrachtwagen maar sloeg er verder geen acht op.”

Foutje

Wat de hoofduitvoerder betreft krijgt de samenwerking met de mobiele camerabewaking van Kooi bij zijn volgende projecten zeker een vervolg. “Het werkt gewoon heel mooi. Ik kan in de app invoeren wanneer iemand de bouwplaats verlaat. Bij afwezigheid neemt Kooi dan het toezicht over.” Blijft over: de menselijke factor. Kleve schiet in de lach. “Ik heb eens vergeten dat er kranen werden geleverd in het weekend en had de tijden in de app niet aangepast. Werd ik gebeld door de chauffeur dat de camera stond luid zo te loeien. Foutje. Maar het Kooi Alarm Center zag al dat het goed volk was en had het alarm alweer uitgezet.”