Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte
Bart -
17 juli 2022

Veiligheid staat voorop bij Kooi Camerabewaking. Met het VCA-certificaat legt Kooi de basis om iedere dag weer veilig en gezond te werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. “Binnen Kooi hanteren we met betrekking tot veiligheid 7 kernwaarden. Samen vormt dit ‘GRUTSK op veilig werken’, vertelt Manager QHSE Rutger Werkhoven.

Net als alle andere bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn, is het voor Kooi zaak om actief te blijven bijdragen aan veiligheid en gezondheid. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het uitvoeren van werkplekinspecties én het periodiek organiseren van zogenaamde Toolboxen.

Veilige werkplek

Toolboxen zijn meetings om de veiligheid te bevorderen. Ze behandelen concrete risico’s en aandachtspunten op het gebied van veiligheid tijdens lopende projecten. “Dit zijn interactieve veiligheidstrainingen voor alle Productie- en Service & Supportcollega’s waarbij iedere keer weer een ander thema centraal staat,” aldus Rutger. Dit keer stond het belang van een veilige werkplek centraal. “Orde en netheid is essentieel om (bijna-) ongevallen te voorkomen. Er werd besproken hoe je veilig kunt werken in de omgeving van een heftruck. Mooi om te zien dat het veiligheidsbewustzijn onder alle medewerkers ruimschoots aanwezig is. Dit is nog eens bevestigd tijdens de laatste VCA-audit in juni. Ook hebben we het melden van veiligheidsincidenten besproken. We zijn trots dat er in het afgelopen jaar geen incidenten met letsel hebben plaatsgevonden.”  

VCA2

Proactief

Als werkgever wil Kooi naar een veiligheidscultuur waarbij medewerkers proactief incidenten melden, mochten deze zich voordoen. Werkhoven: “Zo kunnen wij hier met z’n allen ook van leren. Samen werken we immers aan het behouden van een veilige werkplek.”