Bel voor advies 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601

Verbonden met het

Kooi Alarm Center

Kooi Alarm Center is dé 24/7 alarmcentrale van Kooi Security. Met één klik op de knop hebben de centralisten zicht op alle UFO’s die actief zijn in Europa. Maar wat doen ze nu eigenlijk precies?

Over Kooi Alarm Center

De hoofdvestiging van Kooi Security zit in Drachten. Bijzonder aan deze locatie is dat het gebouw vroeger van de Nederlandse Bank was. Dat houdt in dat er zeven meter onder de grond nog steeds een grote kluis aanwezig is. Omringd met stalen deuren van honderden kilo’s is daar tegenwoordig Kooi Alarm Centre gevestigd. Onze centralisten zitten ‘afgesloten’ van de rest van het bedrijf, zodat ze in alle rust de meldingen kunnen afhandelen.

Meldingen oppakken en analyseren

Onze centralisten werken in ploegendiensten, zodat er altijd genoeg mensen aanwezig zijn (dus ook ’s nachts) om de binnenkomende meldingen direct op te lossen. Even voor de beeldvorming: er komt een melding binnen. De centralist pakt deze direct op, door mee te kijken met camera van de UFO waar het alarm vandaan komt. Ons werk blijft mensenwerk en dankzij onze goed opgeleide centralisten kunnen binnenkomende alarmen nóg beter geanalyseerd worden. Het is na werktijd en er loopt een persoon op het te bewaken terrein. Is het de uitvoerder die nog iets is vergeten? Of is het een verdacht persoon met snode plannen?

Live meekijken en actie ondernemen

Ziet de centralist een ongewenst persoon op de (bouw)locatie? Dan komen ze gelijk in actie. Door middel van een sirene of spraakbericht wordt de ongewenste persoon erop geattendeerd dat hij/zij betrapt is en dat er iemand meekijkt. In bijna alle gevallen verlaat de persoon dan het terrein. Mocht dit onverhoopt toch niet genoeg zijn, dan wordt de politie ingeschakeld (opvolging). Door middel van LiveView kan de meldkamer altijd meekijken met het beeld wat onze centralisten op het scherm zien. Hierdoor kan de eventuele inzet van de hulpdiensten sneller én beter voorbereid ingezet worden. Een veilig gevoel dus, waardoor u met een gerust hart kunt slapen!

U bent verzekerd van

24/7 camerabewaking
24/7 camerabewaking
Kooi Alarm Center
Kooi Alarm Center
Kostenbesparing
Kostenbesparing
Plug & Play
Plug & Play
Inhouse engineering
Inhouse engineering
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Wij werken met de volgende oplossingen
Wij werken met trots voor deze bedrijven
Solarcentury
Oosterhofholman
Logo Boskalis
Verkley
Logo Ahak
Akor
Vestas
Logo Vissersmit
Logo Denys
Logo Vanvulpen
Bam
Heijmans
Nordex
Siemens Gamesa
Enercon