Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
30 april 2020

Kooi Alarm Center is dé 24/7 alarmcentrale van Kooi Security. Met één klik op de knop hebben de centralisten zicht op alle UFO’s die actief zijn in Europa. Maar wat doen ze nu eigenlijk precies?

Over Kooi Alarm Center

De hoofdvestiging van Kooi Security zit in Drachten. Bijzonder aan deze locatie is dat het gebouw vroeger van de Nederlandse Bank was. Dat houdt in dat er zeven meter onder de grond nog steeds een grote kluis aanwezig is. Omringd met stalen deuren van honderden kilo’s is daar tegenwoordig Kooi Alarm Centre gevestigd. Onze centralisten zitten ‘afgesloten’ van de rest van het bedrijf, zodat ze in alle rust de meldingen kunnen afhandelen.

Meldingen oppakken en analyseren

Onze centralisten werken in ploegendiensten, zodat er altijd genoeg mensen aanwezig zijn (dus ook ’s nachts) om de binnenkomende meldingen direct op te lossen. Even voor de beeldvorming: er komt een melding binnen. De centralist pakt deze direct op, door mee te kijken met camera van de UFO waar het alarm vandaan komt. Ons werk blijft mensenwerk en dankzij onze goed opgeleide centralisten kunnen binnenkomende alarmen nóg beter geanalyseerd worden. Het is na werktijd en er loopt een persoon op het te bewaken terrein. Is het de uitvoerder die nog iets is vergeten? Of is het een verdacht persoon met snode plannen?

Live meekijken en actie ondernemen

Ziet de centralist een ongewenst persoon op de (bouw)locatie? Dan komen ze gelijk in actie. Door middel van een sirene of spraakbericht wordt de ongewenste persoon erop geattendeerd dat hij/zij betrapt is en dat er iemand meekijkt. In bijna alle gevallen verlaat de persoon dan het terrein. Mocht dit onverhoopt toch niet genoeg zijn, dan wordt de politie ingeschakeld (opvolging). Door middel van LiveView kan de meldkamer altijd meekijken met het beeld wat onze centralisten op het scherm zien. Hierdoor kan de eventuele inzet van de hulpdiensten sneller én beter voorbereid ingezet worden. Een veilig gevoel dus, waardoor u met een gerust hart kunt slapen!