Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.
Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt.
In 2030 wil Kooi 0% CO2-uitstoot hebben. Met het oog op de toekomst en het milieubewustzijn wordt op dit moment actief gezocht naar groene energiebronnen. De potentie van methanol en waterstof brandstofcellen als schonere energievoorziening worden nu beurtelings getest.
De schone brandstoffen zijn bij uitstek geschikt om straks de Solar Power Unit te vullen. Op dit moment is de Solar Power Unit Koois 100% duurzame oplossing voor projecten waar de benodigde stroomvoorziening ontbreekt. Bij de juiste weersomstandigheden werkt de UFO volledig autonoom via de Unit.
Vanwege hun potentieel als schone energiebron worden methanolbrandstof-cellen beschouwd als een veelbelovende technologie. De brandstofcellen werken via een chemisch proces waarbij methanol en zuurstof worden omgezet in elektriciteit, met water en kooldioxide als bijproducten. Manager Research & Development Dirk de Jong: “Wat deze technologie zo aantrekkelijk maakt, is dat methanol gemakkelijk verkrijgbaar is en kan worden geproduceerd uit verschillende hernieuwbare bronnen, zoals biomassa.”
De Jong en zijn team hebben eerst methanolbrandstofcellen getest als potentiële energiebron voor verschillende toepassingen. Door tests uit te voeren en gegevens te verzamelen hopen ze de prestaties, efficiëntie en levensvatbaarheid van deze technologie op commerciële schaal beter te begrijpen.
“Vorig jaar hebben we een methanoloplossing getest en nu doen we hetzelfde met waterstof. Het belangrijkste doel is dat beide brandstofcellen in combinatie met de Solar Power Unit werken en genoeg energie opwekken om zonder netstroom te kunnen werken,” legt De Jong uit.
Waterstofbrandstofcellen zijn een andere veelbelovende optie voor groene energie. Deze werken door waterstof en zuurstof te combineren om zo elektriciteit te produceren, waarbij water vrijkomt als enig bijproduct. Waterstof zelf kan worden verkregen uit verschillende bronnen, waaronder water en hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. De Jong: “Uiteindelijk zal het werken met de waterstofcel vergeleken worden met de ervaring met de methanol brandstofcel voor een eindoordeel.”
Op de foto: De waterstoftank in de test-opstelling
Hopelijk werkt voor de winter een groot deel van de Kooi Solar Power Units op methanol óf waterstof. De voorkeur gaat uit naar de laatste omdat die 100% emissievrij is. De Jong: “We gaan een prototype bouwen en testen in het veld. Als het een succes is, kijken we hoe we het in al onze systemen kunnen integreren. We zijn dus goed op weg.”