Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
07 februari 2023

De reactiesnelheid van het Kooi Alarm Center (KAC) als één van de sterke punten uit de jaarlijkse audit voor het certificaat NEN-EN 50518 naar voren gekomen. Met dit certificaat mag het KAC zich al sinds 2018 videotoezichtcentrale noemen. “Bouwkundig scoort ons Alarm Center de volle buit terwijl we met de reactiesnelheid bij meldingen ruim onder de voorgeschreven 90 seconden zitten,” vertelt Manager KAC Jelle Hoekstra.

Het NEN-EN 50518 certificaat geldt voor de hoofdmeldkamer in Nederland. Mooi meegenomen nu alle alarm afhandelingsprocessen van de Europese Unie moeten worden uitgevoerd door alarmcentrales die zijn gecertificeerd op basis van de EN 50518. Jelle kijkt met grote tevredenheid terug op de audit die aan de certificering vooraf ging. “Vorig jaar was de reactiesnelheid nog een verbeterpunt. Daar hebben we nu écht een sprint mee ingezet,” licht hij toe. “Volgens de eisen moeten we 80% van de reguliere meldingen binnen 90 seconden opnemen. Wij doen dat in 10 seconden.” Het gaat hier dan specifiek om de zogenaamde ‘intrusion alarms’, registraties van insluipers.

Snel

“En voor de RED’s, onze broeidetectiesystemen, dient 80% van de meldingen binnen 30 seconden aangenomen te worden maar dat doen wij in 11 seconden,” vult Coördinator Quality & Planning Gert Jaap Meter aan. Het is het Alarm Center er alles aan gelegen om zo snel mogelijk binnenkomende meldingen aan te nemen. Jelle: “De snelle reactietijd maakt ons uniek. Onze drive is om binnen 10 seconden meldingen aan te nemen. Hoe sneller je voor de klant in actie komt, hoe groter de kans dat je schade en diefstal voorkomt. Zelfs in 90 seconden kan nog veel kwaads geschieden.”

Historie

Om wildgroei aan ordehandhavers te voorkomen werd in 1936 de Wet op de Weerkorpsen van kracht. Wie een eenheid voor handhaving van orde en rust wilde oprichten had toestemming van de overheid nodig. Vandaag de dag moet er nog steeds toestemming komen van de overheid om een beveiligingsbedrijf op te richten. Toezicht op de kwaliteit van de beveiliging gebeurt al lange tijd via de NEN-norm. De NEN-norm is een Nederlandse, lokale, nationale norm. Een NEN-EN-norm is daarentegen een breed geldende Europese norm, die daarmee ook in Nederland toegepast dient te worden.

Op de foto Gert Jaap Meter (l) en Jelle Hoekstra: “Vorig jaar was de reactiesnelheid nog een verbeterpunt. Daar hebben we nu écht een sprint mee ingezet.” 

4

De certificering van het Kooi Alarm Center betreft de NEN-EN 50518. “Die stelt behoorlijk strenge eisen,” aldus Manager KAC Jelle Hoekstra. “Zo zijn er bouwkundige eisen zoals de toegang tot de ruimte via sluisdeuren. Gelukkig hebben wij die jaren geleden in ons pand al aangebracht waardoor we nu maximaal gescoord hebben op de bouwkundige aspecten.”

Grip

Met de toekenning van het certificaat kijken Jelle en Gert Jaap met nog meer vertrouwen vooruit. “Eigenlijk zijn wij klant van onszelf,” concludeert Gert Jaap. “We hebben geen systemen van derde partijen ingekoppeld op onze meldkamer en daardoor maximale focus en grip op het toezicht. Bovendien ontvangen de meeste toezichtcentrales wel storingen die ze melden maar ze kunnen het niet oplossen. Omdat wij met onze eigen systemen werken, kunnen we ook handelingen uitvoeren om storingen op afstand te voorkomen. Dat vergroot de betrouwbaarheid.”

Hoe kunnen wij u helpen? 

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.