Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
04 december 2023

Met het plaatsen van de finale rotorbladen zijn de laatste twee windturbines van Windplan Groen in Dronten klaar. Alle 86 windturbines zijn nu opgebouwd. Een prachtig moment om de laatste harde werkers te verrassen met een foodtruck tijdens de lunch. Geregeld door sales manager Patrick de Leeuw van Kooi Camerabewaking. “We willen zo onze goede samenwerking met Vestas vieren.”

De turbines van Windpark Blauw en Windplan Groen sieren nu het polderlandschap. Bij Groen zijn 98 verouderde turbines weggehaald en 86 nieuwe geïnstalleerd. Vestas, de fabrikant, nam er 45 voor haar rekening met daarvan 25 stuks in opdracht van Pure Energie. Sitemanager Jan Visser van Vestas: “Mensen realiseren zich niet welk zwaar werk hier is verricht. In het begin moet je zonder lift met de toren mee klimmen naar het hoogste punt. Het is gevaarlijk hand- en klimwerk op grote hoogte.”

Veiligheid voorop

Voor Kooi is Windplan Groen een belangrijk project geweest. Sales manager Patrick: “We zijn bijna 15 maanden er nauw bij betrokken geweest. Voor Vestas alleen hebben we hier al bijna 45 UFO’s geplaatst om te zorgen voor een veilig en vlot verloop van het project. En nu willen we toch wel vieren dat we zo’n goede samenwerking met Vestas hebben en kunnen bijdragen aan het realiseren van hun duurzame ambities.” 

Verrassing

Na gedane arbeid is het goed rusten. Of in dit geval: lunchen. Rond twaalven komen de vakmensen van Vestas en van de onderaannemers uit diverse hoeken van de site aangesneld. De komst van de Foodtruck is van te voren aangekondigd. Die is van ‘Poldervers’ waar verse patat wordt gemaakt van aardappels uit eigen regio. Ook Rick Kamphuis, projectdirecteur van Pure Energie smikkelt mee. “In één jaar tijd hebben de mannen hier 25 turbines gebouwd. Dat is vrij uniek. En de camera systemen van Kooi zijn inmiddels een bewezen product om de bouwplaats veilig te houden.”

 

 

Op de foto: De patat van eigen bodem geeft de medewerkers enige verwarming tijdens de gure winterdagen... 

DSC 0695 11Zon

Planinhoud  

Nog even en dan wekken de 86 turbines van Windplan Groen, waarvan de meeste een tiphoogte van maar liefst 249 meter hebben, samen voor circa 1,8 miljard kWh stroom per jaar op. Dat is evenveel elektriciteit als jaarlijks in de gehele provincie Flevoland wordt gebruikt. In de provincie wordt nu al 25% van de Nederlandse windenergie opgewekt. Dankzij een vlot verlopen project. 

 

DSC 0689 11Zon

Verkeersovertreders

Sitemanager Jan Visser, met puntzak patat in de hand, blikt nog even terug. “Met Kooi hadden we de afspraak: beveilig de entree tot de site en de actieve locaties waar al je spullen liggen. Dat is perfect ingekleurd. Bovendien waren er enkele verkeersovertreders op het terrein die we aan de hand van de camerabeelden hebben kunnen aanspreken. De communicatie met Kooi is daarbij altijd snel en prettig.”

 

 

 

 

Op de foto: Sitemanager Jan Visser van Vestas (links) laat het zich smaken...

Dankbaarheid  

De vers gebakken patat vindt inmiddels snel zijn weg naar de vakkrachten. Jan Visser ziet zijn mannen genieten van de knapperige patat of frikandellen. “Zo’n actie geeft elke keer een nieuwe boost voor de mensen. Vaak is de monteur toch een vergeten iemand. Dit doet goed!” Rick Kamphuis knikt. “Dit is een kleine moeite om waardering te tonen aan de mannen die het windpark daadwerkelijk bouwen. En dat gebaar wordt gewaardeerd. Ik vind het leuk dat Kooi dit doet.”  

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.