Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
02 augustus 2023

Tussen de dennenbomen in de zwaar beboste gemeente Skara in Zweden valt één 'boom' in het bijzonder op. Het is de windturbine van Modvion met een toren die volledig is gemaakt van gelamineerd hout - de eigen koolstofvezel van de natuur. Dit exemplaar wordt 105 meter hoog, de hoogste in zijn soort. Voor projectmanager Stefan Salomonsson is het al zijn 16e project waarbij hij samenwerkt met Kooi. "Ik merk dat het aantal inbraken een stuk is afgenomen sinds de UFO's van Kooi bij mijn projecten aanwezig zijn."

De windturbine met een totale hoogte van 150 meter inclusief de wieken wordt gebouwd voor Varberg Energi en is de meest prestigieuze tot nu toe voor houttechnologiebedrijf Modvion. Deze toren heeft talrijke duurzame voordelen in vergelijking met de gebruikelijke stalen toren. "We kunnen de CO2-uitstoot tijdens de productie met wel 90% verminderen. Als je bedenkt dat het hout ook CO2 opslaat, wordt de toren CO2-negatief," zegt communicatiemanager Sara Woodgate. "En… het gelamineerde hout dat we gebruiken is 55% sterker dan het staal dat in stalen torens wordt gebruikt. En het is ook relatief licht."

Aantal inbraken gedaald

Nu de torenmodules op hun plaats worden gebracht, zal de site beter zichtbaar zijn voor het publiek. "Dat zal bezoekers aantrekken. Het is net een magneet," zegt Stefan Salomonsson. Gelukkig houdt een UFO Medium een oogje in het zeil op de bouwplaats. Salomonsson, die al 30 jaar in de windindustrie werkt, vervolgt: "Ik ken Kooi al heel lang. Daarvoor gebruikte ik beveiligers die bij toerbeurt de locatie bezochten. Maar toen zij weg waren, braken indringers in en stalen kostbare apparatuur en gereedschappen. Ze bleven maar terugkomen. Nu merk ik dat het aantal inbraken een stuk is afgenomen sinds de UFO's van Kooi op mijn projecten aanwezig zijn."

Op de foto: Salomonsson heeft geen last van hoogtevrees. 

Stefan 1
De laatste tijd zijn elders wel incidenten geweest waarbij mensen de materialen opzettelijk beschadigen. Ze willen gewoon geen enkele windturbine zien.
Stefan Salomonsson, Projectmanager voor Modvion
Blombacka 1 11Zon

Geen incidenten

Voor een kleine bouwplaats is één UFO Medium voldoende. Er hebben zich in Skara geen incidenten voorgedaan, behalve een dame met een hond die onbewust te dicht bij de camera kwam.

Salomonsson lachend: “De centralist van de Kooi Alarmcentrale zag dat het goed volk was, dus liet hij het luide alarm wijselijk achterwege om haar niet te laten schrikken.”

Efficiënter werken met 247Kooi app

Salomonsson gebruikt de speciale 247Kooi app dagelijks om mee te kijken op de site en te voorkomen dat er gestolen wordt. Maar hij gebruikt de app ook voor een ander doel. "Om de weersomstandigheden te checken. Als er storm op komst is, kan ik zien of we bepaalde goederen of pallets moeten beveiligen. Dan kan ik proactief medewerkers naar de locatie sturen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Of als het veel sneeuwt, stuur ik mensen eerder om de weg schoon te maken voordat we beginnen, zodat we geen kostbare werkuren verliezen. De app maakt het werk efficiënter."

Haperingen

Zonder grote haperingen zal de turbine voor het einde van het jaar draaien. Daarna hoopt Sara Woodgate de critici definitief te overtuigen. "Een tijdje geleden waren mensen veel sceptischer, maar nu zijn ze ervan overtuigd dat een CO2-negatieve turbineoplossing binnen handbereik is. Dit project zal de wereld laten zien dat het werkt en geïnstalleerd kan worden." 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.