Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
24 mei 2023

De centralisten van het Kooi Alarm Center hebben in de eerste vijf maanden van 2023 al 7000 incidenten bij haar klanten in de Benelux en Europese landen geregistreerd. Dat is fors meer dan vorig jaar. "In 2022 vingen we zo’n 960 maandelijkse incidenten op en nu gemiddeld 1400," aldus KAC-manager Jelle Hoekstra.

Het Kooi Alarm Center (KAC) registreert alle meldingen die de meer dan duizend camerasystemen doorgeven op locaties in de Benelux en landen als Spanje en Portugal, Verenigd Koninkrijk, Polen en Scandinavië. Het gaat dan specifiek om de zogenaamde ‘intrusion alarms’, registraties van insluipers. Frankrijk en Duitsland hebben hun eigen Alarm Center. 

Insluiperalarm

De 7000 incidenten zijn gedetecteerd door de Units For Observation (UFO). De UFO’s staan op bouwplaatsen, windparken en zonnevelden. "Het is niet per sé dat er meer insluipers op bouwplaatsen komen, maar dat wij meer UFO's produceren en ook nóg prominenter op bouwplaatsen aanwezig zijn." Vergeleken met vorig jaar is overigens ook het aantal valse meldingen van de UFO teruggelopen met 31%, aldus KAC Manager Jelle Hoekstra. “Dat betekent dat we ons dit jaar nog beter kunnen focussen op de rake meldingen.”  

Vlotte respons

Bijzonder is ook de responstijd van het Kooi Alarm Center op de incidenten. Op een melding van een UFO wordt gemiddeld binnen 9,6 seconden gereageerd. Jelle Hoekstra: “Die snelle reactietijd maakt ons uniek. Eigenlijk moeten we 80% van de meldingen binnen 90 seconden opnemen. Onze drive is altijd omdat binnen 10 seconden te doen. Hoe sneller je voor de klant in actie komt, hoe groter de kans dat je schade en diefstal voorkomt.”

Op de foto: Terwijl aan de Singel in Amsterdam de eeuwenoude kades worden vervangen, waken de UFO's over de veiligheid van het materiaal én de bouwvakkers.

4 Min 11Zon

Meldingen in 2022

Vorig jaar registreerde het Kooi Alarm Center in totaal 11.506 incidenten. “Omdat Kooi nog steeds groeit, is de verwachting dat in 2023 de meldingen zullen toenemen. Dankzij de slimme combinatie van mensen en onze eigen ontwikkelde techniek, zijn we in staat om nóg meer klanten te bedienen,” aldus Jelle.