Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
05 september 2022

Nu verzekeraars de aanwezigheid van beveiligingscamera’s verplichten, zijn de RED-camera’s van Kooi in steeds meer loodsen van afvalverwerkers en recyclingbedrijven te vinden. Zoals bij afvalverwerker Avri in Geldermalsen. “Een eigen meldkamer die zorgt dat de brandweer snel ter plaatse is bij onraad. Dat is de kracht van Kooi,” aldus Peter Pals van de afvalverwerker.

Met ruim 250 medewerkers zorgt Avri ervoor dat het afval in het Rivierengebied wordt ingezameld en verwerkt. Pals: “We verzamelen het huisvuil in en sorteren ook het vuil dat bedrijven brengen. Daarnaast hebben we meerdere milieustraten. Het afval wordt hier gelost en overgeslagen voor transport naar de verwerkers. Sinds een kleine tien jaar doen we in opdracht van de gemeente ook het beheer van de openbare ruimtes.” Pals is verantwoordelijk voor de gebouwen en het terrein en met zijn team dus ook voor de veiligheid. “Drie jaar terug verplichtten de verzekeraars cameratoezicht in onze hallen. Toen zijn we een aantal partijen gaan polsen. Kooi had als enige de opvolging verzorgd. Omdat wij nog geen piketdienst hebben waarbij onze collega’s actie kunnen ondernemen bij onraad, is dit de ideale oplossing.”

Tour

Sinds 2019 vertrouwt Avri dus volledig op de RED-camera die midden in de grote hal is geposteerd. De camera detecteert toenemende temperaturen in vuilbulten waardoor broei of brand voorkomen kan worden. “Het mooie is dat jullie een eigen meldkamer hebben. We gaven aan wat wij prettig vonden en nu hebben we een protocol afgesproken dat werkt.” De RED maakt continu een tour door de hal. Daarbij scant hij de temperatuur van al het vuil in de compartimenten. “Zo’n tour duurt twee minuten en dat is voor de verzekeraar voldoende. Het werkt en daar ben ik blij mee,” aldus Pals. “En in geval van nood kan de brandweer hier binnen tien minuten zijn.”

Op de foto: Vooral batterijen willen in bulten met huisvuil geregeld vlam vatten. 

4 (1)

Ontzorgplaatje

In april 2020 breekt er brand uit in de loods in Geldermalsen. “Uit de beelden bleek dat in het grof vuil plotseling een batterij ontvlamde. Bovenin de container zie je ineens een steekvlam en een paar tellen later staat die volledig in de fik en slaat het vuur ook over op het afval eromheen.” Door snelle detectie door de RED en alarmering wordt erger voorkomen. Een tweede brand, die ontstaat in het grof vuil, wordt eveneens tijdig gedetecteerd waardoor het vuur tot twee containers beperkt blijft. “Al met al zijn we zeer tevreden over onze samenwerking met Kooi,” concludeert Pals. “Het is het totale ontzorgplaatje dat ze de klant bieden en ons de rust geeft.”

Meer weten over brandpreventie tegen broei- en brand in de recyclingbranche? Lees meer over onze slimme camera's voor het voorkomen van afvalbranden of neem contact op met één van onze adviseurs.