Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
12 december 2022

Amsterdam staat voor een monsterklus nu het 200 kilometer kademuren laat vervangen. Hoe doe je dat zonder voor veel overlast voor de inwoners te zorgen? De combinatie
G-Kracht heeft een unieke methode bedacht om dit voor elkaar te krijgen. De eeuwenoude kademuren worden volledig vanaf het water vernieuwd. Op het drijvende ponton reist een UFO mee voor een veilige voortgang van het project.

G-kracht is één van de drie partijen die in een pilot 200 meter kademuren mag vervangen. Dat gebeurt aan de Singel in hartje stad. Een klein en een groot ponton met kraan schuifelt over het water langs kerken en koopmanshuizen. Hier zal G-kracht voor het eerst haar Giken Reaction Based systeem inzetten. Het in te zetten materieel beweegt daarbij boven het water over het eigen werk, waardoor zowel de weg als het water beschikbaar blijven voor normaal gebruik. "Zo is er minder overlast voor de omgeving, kan het dagelijkse verkeer in de binnenstad doorgaan en conflicteren we niet met de bomen," licht werkvoorbereider Noah Wols de unieke methode toe.

Gyropiler

In G-kracht werken drie partijen samen: Van Gelder, Gebroeders De Koning en het Japanse bedrijf Giken dat het ‘geheime wapen’ heeft ontwikkeld: de Gyro Piler. Deze machine brengt de buizen in de kade aan. De nieuwe kadewand zal namelijk niet uit damwanden bestaan maar uit een buispalenwand van korte en lange buispalen die dicht tegen elkaar aan worden geplaatst. “Om de 750 millimeter komt een paal,” legt Noah uit. “In totaal dus 271 palen over 200 meter. De oude muur hoeft dan niet geheel gesloopt te worden. Ook de boomwortels blijven in tact achter de kade.” De Gyro Piler verplaatst zich steeds over het nieuwe stukje wand waardoor het weinig ruimte inneemt. Ook al het materieel wordt over het water aangevoerd en het hijsen met de kraan gebeurt vanaf het ponton.

Scherpe huurprijs

Bij dit alles ziet een UFO Prime toe op een veilige en voorspoedige voortgang van het project. Noah: “Allereerst is er de prettige communicatie met de verkoopadviseur van Kooi over de positionering van de camera. De prijs voor de huur is bij Kooi ook bijzonder scherp vergeleken met andere aanbieders van mobiele camerasurveillance. De UFO detecteert ons heiponton met de 50 tons kraan, de containers met equipment en het klein materieel. Nu staat hij even op de kade voor het beste overzicht.” Op de kade staat uitvoerder Arjan Bot. Hij heeft al vaker Kooi ingeschakeld voor camerabewaking op bouwlocaties. “Als de UFO met het ponton meeverhuist dan bel ik het Kooi Alarm Center (KAC) dat de zone veranderd moet worden en dan stemmen we in samenwerking de nieuwe positie af. Dat bevalt goed.” Bot gebruikt de 247Kooi app veel om de werktijden aan te passen zodat het KAC de bewaking over kan nemen. Ook bekijkt hij geregeld de foto’s van het detectiegebied.  

Op de foto: Noah Wols op de kademuur met de blauw Gyro Piler op de achtergrond.

19 Min

“Preventieve werking van de UFO

Van de Singel, die tussen 1428 en 1450 werd gegraven, zijn inmiddels de eerste tientallen meters kade vervangen. Het blijkt dat de boomwortels en het verkeer de kade de afgelopen eeuwen flink naar buiten hebben gedrukt. “Vroeger moest elke bewoner zijn eigen stukje kade verzorgen,” verhaalt Noah. “Daarom is de kade om de vijf meter weer anders van opbouw. Een lappendeken. Maar gisteren hebben we 6 palen kunnen plaatsen. Dat ging supersnel.”  En dat alles onder toeziend oog van de UFO. “Ik had verwacht zo in de binnenstad dat we meer overlast zouden hebben maar tot nu toe zijn er nog geen indringers gesignaleerd. Waarschijnlijk is het ook de preventieve werking die van de UFO uitgaat. Dankzij het infrarood licht van de camera hebben omwonenden gelukkig ook geen overlast van fel licht in de avond.”

Nauwelijks toezicht nodig

Collega Arjan, die ondertussen ziet hoe de Japanse collega’s na de koffie weer aan de slag gaan met de Gyro Piler, vult Noah nog aan: “Ook handig is dat er bijna geen toezicht op de bouwlocatie nodig is. Bij andere bedrijven stuurt men bij onraad snel toezichthouders maar het alarm en de luide waarschuwingsboodschap van de UFO werkt net zo goed. En fijn dat ook de aansturing van hulpdiensten zoals politie niet voor onze rekening komen. Een vaste prijs is wel zo prettig.” Naar verwachting zal G-kracht straks een derde van de 200 kilometer lange grachtenroute vernieuwen. Ook dan zal de UFO trouw meevaren op de pontons...

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.