Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Pieter Klaas -
21 mei 2024

Duurzaamheid en veiligheid zijn meer dan woorden voor zowel Maton Groep als Kooi - het zit verweven in hun DNA. Als toonaangevende afvalwerker is Maton al jarenlang een belangrijke speler in het efficiënt verwerken van grote hoeveelheden afval, terwijl Kooi Camerabewaking met onder andere de RED (Rising Early Detection) bekend staat om hun innovatieve beveiligingsoplossingen die zich al goed bewezen hebben.

Laten we eens dieper ingaan hoe deze partijen grote impact maken naar een duurzamere en veiligere toekomst voor ons allemaal.

 

Pioniers in Afvalverwerking

Maton Groep is niet zomaar een afvalverwerkingsbedrijf. Met een breed scala aan expertise en technologische mogelijkheden is Maton Groep in staat om vrijwel elk type afval te verwerken, van bouw- en sloop tot hout- en restafval. Het maakt niet uit hoe conventioneel of divers de afvalstromen zijn. Zij staan paraat om het te verwerken en om te zetten in waardevolle grondstoffen of energie. 

“Bij Maton Groep streven we altijd naar het leveren van de hoogste kwaliteit in afvalverwerking en recycling. Als een toonaangevend bedrijf in de sector begrijpen we dat efficiëntie en veiligheid van cruciaal belang zijn voor het behalen van onze doelstellingen.” Bas Oprins – Directeur Maton Groep.

 

De vraag is niet of er brand komt, maar wanneer

Bij het verwerken van afval is de vraag niet of er brand komt, maar wanneer. “In onze moderne samenleving wordt er aanzienlijk veel afval weggegooid, waaronder veel kleine batterijen en accu's tot zelfs lachgas cilinders. Deze kunnen kapot gaan en exploderen waardoor er hele grote branden kunnen ontstaan. Helaas hebben we dit al meerdere malen ondervonden. Het was duidelijk dat we deze tragedie moesten voorkomen, niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor het milieu, de reputatie van ons bedrijf en de financiële kosten die het met zich meebracht.”

 

De eerste (grote) brand al voorkomen

“Om deze dreiging het hoofd te bieden, hebben we een aantal maanden geleden besloten om tot proactieve maatregelen over te gaan. Een van de cruciale stappen die we hebben genomen, is het implementeren van een brand- en broeidetectie camera, de RED, van Kooi, die zich ook direct onlangs heeft bewezen en een potentieel grote brand heeft voorkomen. Bovendien hebben we geïnvesteerd in het optimaliseren van ons terrein en het uitbreiden van onze brandpreventie-infrastructuur.”

Op de foto: RED-portal - een beginnende brand

 

Geen verplichting, maar een bewuste keuze

Volgens Bas zijn de detectiesystemen van Kooi geen verplichting vanuit de verzekeringsmaatschappij, brandweer of ander bevoegd gezag, maar een eigen bewuste keuze. Door deze geavanceerde technologie kunnen we vroegtijdig potentiële brandhaarden identificeren en ingrijpen voordat ze uit de hand lopen. Het gaat ons niet alleen om de bescherming van onze medewerkers en het bedrijf, maar ook het milieu en het tonen van verantwoordelijkheid in de branche.

 

Screenshot RED

Persoonlijk contact kenmerkend voor Kooi

“Onze reis met Kooi begon met een helder inzicht in onze specifieke behoeften. Als afvalverwerker erkennen we het reële gevaar van brand in ons vakgebied. We wisten dat we een oplossing nodig hadden die niet alleen snel en nauwkeurig was, maar bovenal betrouwbaar. In Kooi vonden we niet alleen een uitzonderlijk product, maar vooral een partner die zich onderscheidt op het gebied van service. 


Vanaf het allereerste contact tot aan de huidige samenwerking zijn we aangenaam verrast door de professionaliteit en het persoonlijke contact dat kenmerkend is voor Kooi. Hun communicatie is prompt, direct en helder, wat ons vertrouwen in hun expertise alleen maar heeft versterkt.”

 

De Volvo onder de Camerasystemen

“Voorheen voelde ons bedrijf als een auto zonder airbag - er was een veiligheidssysteem, maar is het effectief? Gelukkig merken de meeste mensen niet dat de airbag werkt, totdat er een ongeluk gebeurt. Op dat moment wordt de werking ervan duidelijk. Volgens Bas is dat bij Kooi precies hetzelfde, zij willen de wereld veiliger maken en branden voorkomen, maar de werking daarvan is pas zichtbaar als er wat gebeurd.


“Als Kooi streven we ernaar om nog transparanter te zijn naar onze klanten toe. Binnenkort zullen we alle (valse) meldingen laten zien in het portaal. Dit stelt onze klanten gerust dat er daadwerkelijk actie wordt ondernomen op gebeurtenissen en dat wij proactief reageren. Net zoals je er bij Volvo op kunt vertrouwen dat het veiligheidssysteem functioneert, willen wij onze klanten laten weten dat ons systeem operationeel en betrouwbaar is, ook als je niets hoort.” Aldus Willem de Graaf – Salesmanager RED

 

Gemoedsrust dankzij 24/7 bewaking

Bovendien heeft het vooral onze gemoedsrust vergroot, wetende dat onze faciliteiten 24/7 worden bewaakt door geavanceerde technologie en de mensen van het Kooi Alarm Center. Daarnaast is het erg prettig dat je ook nog de mogelijkheid hebt om zelf mee te kunnen kijken naar de beelden in de RED-portal. Dit betekent dat ik altijd en overal een oogje kan houden op wat er gebeurt, zelfs als we niet fysiek aanwezig zijn op locatie.

Overall zijn we gewoon heel erg positief over Kooi als bedrijf en het RED-systeem.”

 

Website Maton Groep.

Laat ons contact met je opnemen

Jeroen Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.