Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
14 juni 2021

Een straatbeeld vol met zelfrijdende auto’s mag dan nog toekomstmuziek zijn, artificial intelligence (AI) is allang overal te vinden. Denk aan Google Assistant op je smartphone, chatbots van klantenservices en drones die medicijnen rondbrengen in ziekenhuizen. Ook de Rising Early Detection (RED) van Kooi heeft AI en die technologie ontwikkelt het beveiligingsbedrijf uit Drachten steeds door.

In de afvalverwerkings- en recyclingsector is het een bekend verschijnsel: brand die ontstaat door broei in afvalhopen. Elk jaar komt het in ons land bij tientallen bedrijven voor en veroorzaakt het bij elkaar een schade van miljoenen euro’s. “Gelukkig hebben wij hier een mooie oplossing voor: de RED”, zegt Richard Venema, productmanager RED bij Kooi. “Met een draaibare thermometrische camera houdt dit systeem continu de temperatuur in een opslagruimte in de gaten. Is er een verdachte stijging, dan krijgt onze alarmcentrale daar melding van. Als na analyse blijkt dat er inderdaad brandgevaar is, treedt het alarmprotocol dat met de betreffende klant is afgesproken in werking.”

Machine Learning

Wat de RED vooral bijzonder maakt, is de AI die het bevat. Wanneer het systeem een stijging van de temperatuur waarneemt, beoordeelt het aan de hand van algoritmes wat daarvoor de meest aannemelijke reden is. “In opslagruimtes voor afval rijden voortdurend voertuigen met hete uitlaten rond”, aldus Dirk de Jong, manager product development bij Kooi. “Zou de RED die niet herkennen, dan zou het constant alarm slaan. Dankzij de AI kan de RED onderscheid maken tussen incidenten die we nader moeten onderzoeken en gevallen waarbij dat niet nodig is.” De algoritmes komen tot stand op basis van grote hoeveelheden verzamelde data, over alle factoren die bij de metingen van de RED een rol kunnen spelen.


Vernieuwen en verbeteren

Dat het AI-model van de RED goed werkt, laten de resultaten zien. Van alle incidenten bij klanten van Kooi filterde het systeem er vorig jaar zo’n negentig procent uit – incidenten die anders een vals alarm hadden getriggerd. Ondertussen staat de technologie van de RED niet stil. Het plan is bijvoorbeeld om meerdere sensoren tegelijk in te zetten. Richard: “Is er onweer op komst en stijgt de luchtvochtigheid, dan neemt de kans op broei toe. Met een sensor is dat al vroeg te voorspellen, zodat de klant voorzorgsmaatregelen kan nemen.” Dirk vult aan: “Door continu te vernieuwen en onze oplossingen te verbeteren, werken we non-stop aan ons doel om in deze markt qua technologie voorop te lopen en klanten optimaal te bedienen. Met AI zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Meer weten over brandpreventie tegen broei- en brand in de recyclingbranche? Lees meer over onze slimme camera's voor het voorkomen van afvalbranden of neem contact op met één van onze adviseurs.