Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
16 augustus 2023

Eén van de grootste zonneparken van Nederland verrijst momenteel tussen de Betuweroute en de A15. Hier, in de gemeente Overbetuwe, bouwt ProfiNRG in opdracht van Sunvest een park dat straks 72 hectare groot is en 8 kilometer lang. Samen met GWS Beveiliging bewaken UFO’s van Kooi het immense terrein. En dat is nog geen sinecure…

Landschappelijk gezien is de strook grond tussen knooppunt Valburg en Ressen ideaal voor een groot zonnepark. Het ligt tussen een snelweg en het spoor en woningen zijn in de verste verte niet te bekennen. “Hier ligt deze zomer een zonnepark dat jaarlijks 86 Megawatt aan stroom gaat opwekken. Genoeg voor 30.000 huishoudens. Het hele veld is straks tussen de 50 en 200 meter breed,” vertelt sitemanager Peter Bats van ProfiNRG.

Essentieel

Op de immense site wordt sinds februari hard gewerkt aan de stalen draagconstructies van de zonnepanelen. Liefst 161.000 telt het zonnepark er straks! Met het constante gevaar van diefstal op de loer is goede beveiliging van het project essentieel. “In totaal hebben we nu 19 UFO Primes actief,” vertelt Kooi-sales manager Ruben van der Leij. Hij bezoekt het project geregeld. “De Prime is bij voorbaat geschikt voor camerabeveiliging van ketenparken en opslag van materialen. De stroom krijgen ze van de Powerbox of de Solar Power Unit.”

Meer vrijheid

Eerdere ervaringen deden Bats besluiten ook bij dit project weer voor Kooi te kiezen. “Het contact met Kooi verloopt altijd prima. De UFO’s zijn netjes op de hoofdbouwplaats afgeleverd,” vertelt hij. “Het bedrijfsbureau van Kooi tekent de beste camerapositie in op het project en dan zetten we ze zelf op hun plek en installeren ze. Dat geeft ons meer vrijheid en we hoeven maar één keer rekening te houden met transport.”

 

 

 

 

Op de foto: Ruben van der Leij (links) checkt met Peter Bats de positionering van de mobiele camerasystemen op het langgerekte zonnepark.   

7 11Zon (2)

Combinatie UFO met beveiligers

Bats is echter ook realist. De koperen bekabeling is nu eenmaal bijzonder in trek bij dieven. “Het is op dit langgerekte traject heel moeilijk om alles dicht te zetten met camera’s. We hebben ze dus strategisch zo goed mogelijk neergezet. Daarnaast zijn er ook beveiligers actief van GWS Beveiliging die Kooi voor ons heeft geregeld. Die patrouilleren intensief tussen de diverse velden. Deze combinatie van camera en mens is op dit project het beste. Maar desondanks hebben we toch een geval van diefstal gehad.”

Continu verbeteren

Bats en zijn team werken de hele bouwvak door om op 25 juli eerste stroom aan het net te kunnen leveren. Een race tegen de klok die geen vertraging door gestolen materiaal kan velen. “We zijn continu bezig om de beveiliging te verbeteren en streven nu naar een combinatie van tijdelijke camerabewaking in combinatie met permanente camera’s. Als het veld straks klaar is, moeten de permanente camera’s ook draaien. Beveiliging is een flinke kostenpost die echter hard nodig is.”

We zetten de UFO's zelf op hun plek en installeren ze. Dat geeft ons meer vrijheid.
Peter Bats, ProfiNRG
9 11Zon (1)

Helemaal ontzorgd

Inmiddels is Bats helemaal thuis in de 247Kooi-app waarmee hij zelf de werktijden kan aanpassen en beelden van de camera’s kan terugkijken. “Het is ook een fijn idee dat als een centralist van het Kooi Alarm Center een insluiper betrapt, er meteen actie wordt ondernomen zonder dat ik er iets van merk. Pas de volgende dag krijg ik een rapport van wat er is gebeurd. Je wordt helemaal ontzorgd.” Hij verwijst naar een eerdere aanbieder van mobiele camerabewaking. “Die partij gaf aan dat er geen opvolging kwam bij onraad. Dan kreeg ik wel een seintje maar moest dan zelf naar de plaats des onheils toe rijden.”

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto: Door de UFO's in één keer te bestellen, kan Bats de systemen zelf plaatsen waar en wanneer dat gewenst is. Zo bewegen de UFO's handig mee met het project. 

Geen roet in het eten

Begin 2024 moet Solar Park Overbetuwe gereed zijn. Dan is het park ook nog fraai landschappelijk ingepast met een drie kilometer lange natuurvriendelijke over en een fraaie bomenrij. Hopelijk gooien incidenten geen roet in het eten meer. “Aan de samenwerking met Kooi zal het wat mij betreft niet liggen,” lacht Bats. 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.