Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
06 november 2023

“Een uniek project,” zo omschrijft Roy Gerritsen van UFKES Apeldoorn de realisatie van 21 luxe villa’s op het terrein van Fliegerhorst Deelen in Schaarsbergen. In het bos bewaken UFO Primes de afgelegen bouwplaats. Waar vroeger de Duitse Luftwaffe jacht maakte op geallieerde vliegtuigen, vechten nu het getik van hamers en die van de specht om voorrang.

Om te voorkomen dat Engelse bommenwerpers hun dodelijke munitie op het vaderland zouden droppen, bouwde de Duitse bezetter in de oorlogsjaren een gigantisch luchtverdedigingscentrum bij Schaarsbergen. De hangars met vliegtuigen zagen eruit als boerderijen, compleet met geschilderde raampjes en gordijnen. Alles om de vijand te slim af te zijn. Het immense terrein telde bij elkaar wel 900 gebouwen. Na de oorlog gebruikte Defensie het terrein als kazerne voor militairen in opleiding.

KKN1, KKN2 en KKN3

Op de plaats van de oude ‘nepboerderijen’ verrijzen nu, 80 jaar later, luxe woningen. Assistent-uitvoerder Gerritsen vertelt: “In de jaren tachtig zijn ze gesloopt en we bouwen nu in precies dezelfde stijl drie bouwblokken met elk zeven herenhuizen onder de naam Buitenplaats Koningsweg. Met parkeergarage eronder en een berging.” De blokken krijgen dezelfde naam als de kazernegebouwen die er ooit stonden: KKN 1, KKN 2 en KKN 3. Alles overigens in opdracht van Kondor Wessels Projecten.

UFO Primes

“Het plan is werkelijk uniek met haar locatie en historie. En dan zo in de bossen…,” vertelt Gerritsen. Kooi-sales manager Mike Roumen beaamt dit. “Maar het is hier ook vreselijk rustig. Dus hebben we 2 UFO Primes geplaatst die de bouwplaats rondom beveiligen, de toegangswegen en de containers met kostbaar materiaal zijn ook in detectie gezet. De UFO Mediums zijn zó geplaatst dat ze van rechtsachter naar linksvoor kijken en van linksachter naar rechtsvoor waardoor niemand ongezien de bouwplaats op kan komen.”

 

 

 

Op de foto: Roy (links) en Mike tijdens hun controle rondje op een door mist omgeven bouwterrein in de Veluwse bossen. 

4 11Zon (5)

Incidentloos  

De twee mannen maken een rondje over de bouwplaats. Bouwvakkers zijn bezig om de leistenen dakpannen op hun plek te leggen. Zo zijn de zonnepanelen er straks mooi in geïntegreerd. “We hoeven alleen nog de straat naar de parkeergarage aan te leggen. Het bios blijft verder onberoerd,” legt Gerritsen uit. Van de 21 woningen zijn er al 20 verkocht. Alles verloopt voorspoedig. “We hebben ook nog geen incident gehad van insluipers of andere onbevoegden. Dankzij de preventieve werking van de UFO.”

Aanpassen werktijden  

Kooi en Volker Wessels werken al geruime tijd samen. “Bij een vorig project in Breukelen leerde ik Kooi kennen,” gaat Gerritsen verder. “Dat verliep heel soepel. Er kwamen wel onbevoegden op de bouwplaats, overigens zonder iets te stelen, maar je kreeg wel keurig een melding van het Kooi Alarm Center dat er bezoek was geweest.” Voor het aanpassen van de werktijden komt de 24/7 Kooi app hem goed van pas. “Er zijn steeds meer partijen die langer door willen werken, of eerder beginnen, en dan pas ik dat makkelijk aan in de app. Het bevalt me prima!”

Het ziet er naar uit dat KKN1 en KKN2 nog voor de kerst kunnen worden opgeleverd. KKN3 zal begin februari volgen. Dan zal de 21e woning inmiddels ook al wel verkocht zijn…. 

 

 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.