Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
28 juni 2023

Vincent Vreeken - VideoGuard gaat de komende vijf jaar Kooi Camerabewaking ondersteunen met het gebruik van Genetec-software. Ook zorgt de value added distributor voor levering van hoogwaardige camera’s. Dat zijn operationeel directeur Erik Kort van Kooi Camerabewaking en Richard Nass van VideoGuard overeengekomen.

Kooi Camerabewaking ging 12,5 jaar geleden van start met de plaatsing van een mobiele camera bij een windturbine. Oprichter Pieter Kooi kreeg al snel meer opdrachten en zo groeide zijn bedrijf uit tot een multinational die inmiddels zo’n 6000 units in maar liefst 22 landen heeft staan. De beelden worden in de eigen meldkamers in Drachten, Frankrijk en Duitsland verwerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van Security Center van Genetec. Nog altijd vormen windmolenparken een belangrijke klantengroep, maar het klantenbestand wordt steeds verder uitgebreid naar zonneparken, bouw- en infralocaties en andere plaatsen waar tijdelijk cameratoezicht nodig is.

Enorme marktpotenties

Voor de komende jaren voorziet Kooi Camerabewaking een nog snellere groei. “De markt heeft enorme potenties”, zegt manager Jelle Hoekstra van Kooi Alarm Center. “Wij willen echter niet groeien ten koste van de kwaliteit. Daarom gaan we de komende tijd investeren in een verdere verbetering van de efficiency en het verder optimaliseren van onze klantbeleving. Dat doen we onder andere door over te schakelen van Security Desk naar Mission Control van Genetec. Daarin kunnen wij alle procedures borgen, zodat centralisten een stuk sneller kunnen handelen.” COO Erik Kort: “We hebben met meerdere leveranciers gesproken, maar VideoGuard sprong er gewoon uit. Zelfs in coronatijd stonden de medewerkers altijd klaar om ons conform de gezondheidsregels overtuigende demonstraties te geven, waarna wij met een demo licentie de nodige ervaring konden opdoen.”

KACKE 11Zon

Ongelimiteerde schaalbaarheid

De belangrijkste reden voor Kooi Camerabewaking om voor Mission Control van Genetec te kiezen is dat dit beheerplatform een ongelimiteerde schaalbaarheid biedt wat nodig is bij het groeitempo van Kooi. Daarnaast dat de organisatie ongeacht de grootte overal volgens dezelfde procedures kan werken. Met op dit moment drie toezichtcentrales in drie verschillende landen is dat laatste niet vanzelfsprekend. “Het is voor ons essentieel dat we procedureel overal op dezelfde manier blijven werken volgens een procesmatige structuur”, verklaart Kort.

Op de foto: het projectteam in het Kooi Alarm Center in de kluis van een voormalige vestiging van De Nederlandsche Bank, met v.l.n.r. Bob van Keulen (Genetec), David van der Schoot (VideoGuard) Richard Nass (VideoGuard), Erik Kort (Kooi), Jelle Hoekstra (Kooi) en Sander de Weert (Genetec).

 

Ondersteuning bij configuratie

“Mission Control is ontworpen voor internationale luchthavens, maar inmiddels heeft de ontwikkeling van Genetec niet stil gezeten en is het platform ook uitermate geschikt voor andere doeleinden, zoals voor Kooi”, benadrukt Richard Nass van VideoGuard. “De komende twee jaar zullen we ondersteunen bij het optimaliseren van de configuratie, waarbij ook naar de uitbreiding van de reeds bestaande kunstmatige intelligentie (AI) wordt gekeken. Met AI kun je nodeloze meldingen verminderen, wat weer verdere groei zonder personele uitbreiding mogelijk maakt. We kunnen op afstand meekijken om tot maximale kwaliteit te komen.” 

Ook een veilige bouwplaats?

D.Van.Bolderen Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.