Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte
Bart -
14 februari 2023

Eén van de belangrijkste leveranciers van recycling- en milieudiensten en grondstoffen in Europa, ALBA, gaat nauw samenwerken met Kooi Security Duitsland. In Europa staat ALBA bekend als pionier in het veiligstellen van grondstoffen en de toekomst.

Het familiebedrijf, opgericht in 1968, ontwikkelde het "Berlijnse model" - de scheiding van recycleerbare materialen volgens materiaalfracties, die in de eerste plaats hoogwaardige recycling mogelijk maakt en tegenwoordig in heel Duitsland wordt toegepast. ALBA verzamelt en recyclet allerlei soorten afval op meer dan 100 locaties in Duitsland. Door de mengeling van materialen vormt afval een groot brandrisico. In Duitsland doen zich telkens weer grote branden in recyclingbedrijven voor. ALBA is in het verleden ook getroffen door verschillende grote branden. Daarom besloot ALBA haar brand- en veiligheidstechnologie te vernieuwen en uit te breiden. Voor het recyclingbedrijf was het belangrijk een oplossing te vinden voor de nieuwe brand- en veiligheidstechnologie die is afgestemd op de uitdagingen van een recyclingbedrijf en de volgende technische vereisten kan implementeren:

  • Het geleverde afval controleren op sintels.
  • Precieze lokalisatie van een brand of brandhaard in het verwerkingsproces, en
  • continue bescherming van de gehele technische installatie

Alle essentiële technieken voor branddetectie

Daarom heeft ALBA gekozen voor ons RED-systeem (Rising Early Detection) in combinatie met onze 24/7 alarmcentrale. Ons RED-systeem combineert alle essentiële technieken voor vroege branddetectie en is beschikbaar in verschillende configuraties (vast of mobiel). De roterende thermografische camera's controleren continu de temperatuur, zodat tijdig kan worden ingegrepen als er brandgevaar dreigt. Elke camera heeft een detectiebereik van 360 graden, een reikwijdte van 300 meter en is uitgerust met krachtige analysesoftware. Dit betekent dat alarmen veroorzaakt door bijvoorbeeld voertuigen al worden uitgefilterd. Onze specialisten van de Kooi Alarm Centrale monitoren 24 uur per dag, 7 dagen per week de camerabeelden om sintels en smeulbranden in een vroeg stadium op te sporen en meldingen te analyseren. Als de temperatuur boven een vooraf ingestelde waarde stijgt, wordt een alarm geactiveerd door de Kooi Alarmcentrale. In dat geval treedt het eerder gecoördineerde alarmprotocol in werking om directe en indirecte schade te voorkomen. Via onze RED online portal kunnen klanten op elk moment toegang krijgen tot de live beelden van de RED camera, projectdetails bekijken en temperatuurontwikkelingen volgen.

Foto: Een medewerker van ALBA in actie op één van de metaalverwerkingslocaties (ALBA)

Alba Group Anlagentechnik Stahl Metall (3)

Vijf jaar

Om op alle locaties een uniforme service- en kwaliteitsstandaard te garanderen, hebben ALBA en Kooi Security Deutschland een raamovereenkomst voor 5 jaar gesloten. Dit betekent dat alle bij ALBA aangesloten bedrijven in de toekomst kunnen profiteren van uniforme voorwaarden en een vereenvoudigd bestelproces voor het RED-systeem.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van brandgevaar?

Laat u adviseren. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn
Attero
Renewi
Avri
Omrin
AVR
Pre Zero
Alba