Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
28 november 2022

Geregeld moet project engineer Jurjen Smit de nodige toeren uithalen om de RED broeidetectie camera’s bij afvalverwerkers en recyclingbedrijven te installeren. Maar na drie jaar draait hij nergens z’n hand niet meer voor om. Jurjen koestert bovendien de vrijheid in z’n werk. Een beetje een professioneel vrijbuitersbestaan. “Ik ben eigenlijk gewoon een bedrijfje in het bedrijf.”

Bij het ochtendgloren komt Omrin Ecopark De Wierde in Heerenveen langzaam tot leven. Vrachtwagens rijden af en aan. In een overdekte opslagloods heeft Jurjen zojuist zijn servicebus geparkeerd. “In deze hal worden compartimenten 3 en 4 volgestort met afval waar vaak al broei in zit. Omrin wil dat graag goed in de gaten houden,” vertelt hij. “We staan nu midden in de hal tussen de vuilbulten en hier moet de camera midden aan het plafond.” Een uitdaging op hoogte waarvoor een hoogwerker wordt ingeschakeld. Maar dat is nog lang niet de grootste uitdaging. “Het meest tijdrovende is bij deze klus niet om de RED aan het plafond te krijgen maar om de kabel langs de spanten naar de kast aan de muur te begeleiden.” Deze keer heeft hij dan ook collega Sivard meegenomen.

Drie RED-systemen

Het werk van Jurjen begint nadat een klant zich bij Kooi heeft gemeld voor één van de broeidetectiesystemen. Jurjen: “Ik ga dan kijken waar de camera dan precies moet komen. Eerst op basis van foto’s maar later soms ook nog even door een bezoek aan de klant. Na de site visit installeer ik de camera ook zelf.” En dat doet hij nu al drie jaar met veel voldoening. Jurjen heeft bij de montage de beschikking over drie RED-systemen. “Te beginnen heb je de RED Mobile, een systeem dat vaak gebruikt wordt als test in aanloop naar een vaste camera of als tijdelijke oplossing,” legt Jurjen uit. “Dan is er de RED Concrete, een camera met een betonnen voet, die vaak meebeweegt op stortplaatsen. Het vuil wordt gestort op een berg en die wordt wijder en breder en dan kun je deze Concrete handig meeverhuizen naar de plek waar je het liefst detectie wil.” Blijft over de RED Fixed die vandaag in de Omrin-hal wordt gemonteerd en vanaf een vaste plek zijn wakend oog over het huisvuil laat glijden.

Het werk geeft vrijheid

Als ervaren rot komt Jurjen bijna dagelijks in het heilige der heiligen van menige Nederlandse vuilstort. Soms zit de klus mee, soms ook niet. “Het is leuk als de installatie voor brand- en broeidetectie helemaal verloopt zoals je het van tevoren hebt uitgedacht,” vertelt Jurjen. “Maar er zijn ook wel tegenvallers. Bouten en moeren die je finaal moet los slijpen, onderdelen die niet passen of kabels die de klant heeft aangelegd maar die niet lopen zoals afgesproken. En ik vergeet zelf nog wel es wat,” lacht hij met gevoel voor nuance. Het werk bij Kooi geeft Jurjen ook een hoop vrijheid. “Ik kan in hoge mate mijn eigen gang gaan en mijn tijd zelf indelen. Ik ben eigenlijk een bedrijfje in een bedrijf. Dat maakt het zo mooi.”   

Op de foto: Jurjen Smit op eenzame hoogte bij de bevestiging van de camera aan het plafond van de hal. 

4 Min (2)

“Regelmatig detecteren we broei en beginnende branden"

Al met al weet de Project Engineer dat de klant blij is met de alertheid en de service van Kooi. “Regelmatig detecteren we broei en beginnende branden en dat is een geruststellende gedachte voor de klanten. Ze kunnen actie ondernemen nog voor ze zelf de situatie hebben gesignaleerd,” concludeert  Jurjen. Maar een garantie dat door de RED-camera’s nooit brand uitbreekt op de vuilopslag is niet te geven.  Dankzij het RED-systeem is de klant wel sneller op de hoogte van mogelijk onraad dan zonder detectiemiddelen of wanneer er conventionele detectiemethoden zoals rook- of vlamdetectoren worden gebruikt.  “Het vervelende is wel dat als bij onze klant brand uitbreekt dat ook de angst voor verspreiding van schadelijke stoffen aanwakkert. Heeft een bedrijf vaker brand dan komt ook de buurt in beweging.”

Complimenten

Na een pittig dagje zwoegen tussen kroepoekverpakkingen, melkkartonnen en soepblikken is de RED Fixed in Heerenveen geïnstalleerd. Geen overbodige luxe zo blijkt, als in de loop van de middag al hier en daar rookpluimpjes uit het vuil beginnen op te stijgen. Ook de verbinding met het Kooi Alarm Center is tot stand gebracht. Missie geslaagd. Jurjen is tevreden. “Vorige week ben ik bij een klant geweest met een nieuwe hal en hele nette installaties. Dat stimuleert je dan ook extra om zo netjes mogelijk te werken. De dag erna belde de klant met de complimenten: ‘Het ligt er allemaal uitstekend in,’ zei hij. Dat is dan mooi om te horen.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van brandgevaar?

Laat u adviseren. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing.