Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
22 november 2022

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat ondervond Visser ATR in Harlingen onlangs aan den lijve. Een kabelbreuk legde het hele videobewakingssysteem plat. Dankzij snel schakelen met Kooi stond er binnen twee dagen een RED camera om tijdelijk de detectie op broei in de afvalbulten over te nemen. “Ik was blij dat het zo snel kon. Niemand had een camera paraat behalve Kooi,” blikt locatie beheerder Ronald Visser op het voorval terug.

Iedere week wordt bij Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling B.V. zo’n 700 ton bouw- en sloopafval weggebracht. Met het gevaar van broei op de loer is goed cameratoezicht en constante temperatuurmeting onmisbaar. Logisch dat er snel geschakeld moest worden toen de kabelbreuk zich voordeed. Visser: “We waren aan het bestraten en hadden keurig een klikmelding gedaan. Maar tóch raakten we een kabel die blijkbaar minder diep lag dan de bedoeling was.” Meteen gingen alle camera’s van het eigen bewakingssysteem in de hal op zwart, inclusief de warmtebeeldcamera.

Verdacht

Na een belrondje langs enkele camerabeveiligers bleek Kooi binnen twee dagen vervangend materiaal te kunnen leveren: de RED mobile. Deze verplaatsbare slimme thermometrische camera detecteert ongewone temperatuurstijgingen en staat in directe verbinding met het Kooi Alarm Center. De centralisten analyseren doorgaans het RED-alarm. Als het alarm geverifieerd wordt, treedt het afgesproken protocol in werking. Bovendien zorgen ze er ook voor dat de camera technisch correct blijft functioneren. Visser: “Die twee tussenliggende dagen is er een bewaker geweest die om de twee uur kwam kijken. Ikzelf ben er ook af en toe nog even langs gelopen.” Weldra arriveerde de RED. Nadat de chauffeur de camera samen met Visser had gepositioneerd en contact legde met de Kooi-servicedesk om het beeld te checken, was de veiligheid in de hal weer als vanouds.

Het terrein van Visser ATR in Harlingen (foto: Visser ATR). 

Visser ATR (Foto Visser ATR)

“Het beviel super,” blikt Visser nu tevreden op de bliksemactie terug. “De RED maakt onderscheid wat wel warmte is en wat niet. Meet hij iets verdachts dan gaat hij in ‘suspicious mode’ en blijft hij wat langer gericht op de plek waar het om gaat. Is het niets dan gaat hij verder met zijn route. Je ziet dus precies waar het warm wordt. En via de portal kan ik beelden zien en gelijk alles monitoren.”

Geruststelling

Al met al een geluk bij een ongeluk, alhoewel de collega’s van Visser niet gauw in paniek raken. Die weten wat ze moeten doen als er wat is. “Maar natuurlijk zal er geruststelling zijn geweest nu de RED er hing,” zegt Visser. “Na ruim een week was de kabelbreuk hersteld en werkten de eigen camera’s weer. De RED Mobile werd weer netjes afgemeld en opgehaald. Topservice!”

Weten of uw terrein goed beveiligd is?

Meer weten over wat Kooi voor uw afvalopslag kan kan betekenen? Lees meer over onze RED-producten of vraag meteen uw gratis beveiligingscheck aan.