Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
04 december 2023

Hun Vlaamse RED-collega Martin Saverys zei het laatst nog treffend: “Je kunt overal een beveiligingscamera kopen en zeggen: ‘Ik ben beveiligd.’ Maar het gaat om het hele palet aan diensten dat erachter zit.” Die service en diensten geven RED-projectmanager Jeroen Westendorp en manager Jelle Hoekstra van het Kooi Alarm Center handen en voeten. “Als we bellen dan weet de klant meteen dat er écht iets aan de hand is. Wij bellen niet zomaar.”

In het hart van Kooi, het Alarm Center ongeveer 10 meter ondergronds, worden 24/7 de duizenden camera’s in binnen- en buitenland gemonitord. Ook de RED-broeidetectie camera’s die bij recycling- en afvalwerkende bedrijven de temperatuur in de gaten houden.  “Vorige week hadden we nog een incident,” begint Jelle. “Een machinist zat op een werf in zijn kraan die in brand vloog zonder dat de man iets doorhad. Binnen de minuut hadden wij onze analyse klaar en hebben we de klant op de hoogte gebracht en in overleg de brandweer aangestuurd. Hierdoor bleef de schade gelukkig beperkt en de klant was zichtbaar opgelucht.”

Krachtige combi

Het is de kracht van de Rising Early Detection-camera in combinatie met het Kooi Alarm Center in een notendop. Als er iets in een vuilbult gaat broeien krijgt het KAC een melding binnen en maakt de centralist meteen een analyse van de situatie. “Dán komt meteen het grote voordeel van onze RED bovendrijven,” vertelt Jelle. “Normale camerasystemen slaan alarm zonder enig filter. Dit brengt veel valse en onnodige alarmen met zich mee waarbij wel steeds weer een beroep wordt gedaan op de klant.”

Menselijk oog

Als projectmanager RED heeft Jeroen veel contact met klanten. Hij weet dat door de slimme technologie van de RED onnodige paniek en onrust worden voorkomen. “Onze camera’s zijn uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI) waardoor veel loze alarmen eruit worden gefilterd.” Is er brand dan registreert de camera warmte en bewegende vlammen. Maar laatst sloeg de RED ook aan op waterplassen waar de zon in reflecteerde. “Onze camera geeft dus genoeg classificaties aan dat beeld om het wel als serieuze melding door te geven omdat er toch een warmte toename is,” licht Jelle toe. “Maar de centralist, het menselijke oog dus, ziet dat het een niet-bewegend object is en geen risico. En dus blijft de klant paniek bespaard.”

 

 

 

Op de foto: Een bedrijfsbrand kan niet te onderschatten traumatische gevolgen hebben voor de medewerkers.

FIRE!

Ontbrandingstemperatuur 

Doordat Kooi de software zelf ontwikkelt, zijn de RED's ook steeds slimmer geworden. "Wij hanteren standaardwaarden voor diverse soorten ontbrandingstemperaturen. Papier heeft bijvoorbeeld een lagere ontbrandingstemperatuur dan huisvuil. Dus wordt de software van de RED bij elk type afval weer anders ingesteld," legt Jeroen uit. 

Microsoftteams Image (7)

Interpretatie specialist

“Wij zijn écht gespecialiseerd in het interpreteren van beelden,” neemt Jelle het stokje weer over. “In de markt zien we bij soortgelijke aanbieders van broeidetectiesystemen vooral generalisten. Er is meer sprake van een detector dan van een camera. De klant krijgt dan een melding: ‘We signaleren hitte’ of ‘We zien rookontwikkeling in hal 6.’ Onze centralisten kunnen op een hoek van 15 graden precies zien wat het probleem is. Ze signaleren een stijgende lijn in de temperatuur en adviseren meteen om snel de vuilbult uit elkaar te halen.” Jeroen knikt. “Als we bellen dan weet de klant meteen dat er écht iets aan de hand is. Dan zijn zij ook meteen alert. Wij bellen niet zomaar.”

Op de foto: Dankzij kunstmatige intelligentie wordt de warmte van een vrachtwagenmotor herkend als vals alarm...

Alarm binnen 10 seconden oppakken  

De centralisten van het Kooi Alarm Center zijn ook échte specialisten. Ze hebben allemaal een VOG-overlegd en intensieve screenings ondergaan voordat zij achter de monitoren kruipen. De Video Toezicht Centrale is NEN50518 gecertificeerd. Jelle: “Eén van de kwaliteitseisen hierbij is dat we 80% van onze broeimeldingen binnen 30 seconden moeten oppakken. Dat halen we makkelijk. Wij pakken een melding gemiddeld zelfs binnen 10 seconden op.” En dat is ook goed want brand kan soms heel snel om zich heen grijpen. Elke seconde telt hierbij. Jeroen: “Kijkend naar de concurrentie dan is onze eigen meldkamer met de ultra korte lijntjes toch wel uniek. En je kent de systemen waarmee je werkt door en door. Dat is ook enorm belangrijk!”

 

Nieuwe branches 

Bij Kooi ligt de focus nu ook op nieuwe branches waar de RED van meerwaarde kan zijn. “Alles wat warm wordt kunnen we beveiligen,” zegt Jeroen. “Wij zijn nu ook steeds vaker paraat in warehouses waar elektrische accu’s van motorvoertuigen liggen opgeslagen. Die kunnen flink warm worden, zelfs in de verpakking. Door de RED in te stellen op het juiste aantal graden celsius wordt ook deze warmte feilloos geregistreerd.”

 

 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.