Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
03 januari 2023

Sinds een half jaar maakt afvalverwerker Van den Noort op haar recyclinglocatie in Dongen gebruik van de RED-camera. Een grote brand in een papierhal bracht de keuze voor een betrouwbaar broeidetectiesysteem in een stroomversnelling. Directeur Recycling Babs van den Noort: “We zijn ons als organisatie altijd bewust van de gevaren, maar RED geeft ons meer vertrouwen en rust.”

Van den Noort is een toonaangevende Brabantse dienstverlener en specialist in Afvalinzameling, Recycling, Infra en in de handel van zand en puingranulaat. Dagelijks rijden vrachtwagens af en aan om bij klanten containers met afval op te halen en te brengen naar de recyclinglocatie in Dongen. Op het terrein van circa 10 hectare wordt zo jaarlijks 200.000 ton bouwafval en sloopafval, puinafval, bedrijfsafval, huishoudelijk afval etc. in eigen beheer op een milieuverantwoorde wijze gesorteerd, verwerkt en gerecycled tot herbruikbare stromen.

Demo-opstelling

Helaas brak in maart een grote brand uit in de papierhal waarbij de brandweer met groot materieel uitrukte. “Wij zijn toen daarna benaderd door Kooi met de vraag of we gebruik wilden maken van een mobiel RED-systeem als demo-opstelling. Van dit aanbod hebben we toen ook graag gebruik gemaakt,” vertelt Van den Noort. “Daarna zijn we ons verder gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden voor vroegtijdige broeidetectie. De voornaamste reden om voor Kooi te kiezen is de flexibiliteit, de snelle service en het feit dat de (mobiele) camera’s ook stand alone kunnen draaien.”

Op de foto: De rookwolken van de brand waren tot in de wijde omtrek te zien (foto Van den Noort).

Babs3

Optimale monitoring

De aanwezigheid van hoogwaardige broeidetectie brengt duidelijk meer rust op de werkvloer. Van den Noort: “Tijdens ons afvalverwerkingsproces schuilt dagelijks het risico voor brand en broei. Om onze recyclinglocatie zo veilig mogelijk te houden, hebben wij ervoor gekozen om een tweetal thermometrische camera’s door Kooi te laten installeren.” Die registreren continu de temperatuur in de afvalopslag. Het door Kooi zelf ontwikkelde unieke algoritme filtert de valse meldingen eruit in samenwerking met de specialisten van het alarm center die ze deskundig afhandelen. “Deze aanschaf zorgt voor een optimale monitoring van de locatie waarmee erger voorkomen kan worden en wat op deze manier zorgt voor een stuk geruststelling in onze bedrijfsvoering. Het stelt de collega’s bovendien in staat om sneller te kunnen handelen, mocht dit noodzakelijk zijn.”

Vertrouwen en rust

Inmiddels zijn de broeidetectie systemen een vertrouwd beeld in de hal en vormen ze onderdeel van het veiligheidsbeleid. Van den Noort: "We kunnen nu de gevaren beter monitoren waarmee wij tijdens onze werkprocessen dagelijks te maken hebben. De risico's zijn dusdanig hoog, dat wij hier graag zo snel mogelijk op in willen spelen. Uiteraard ook buiten werktijd. Met de RED hebben we 24/7 controle over de brandveiligheid van onze werkomgeving." Toch blijft ook Van den Noort zich bewust van de gevaren. "Het is fijn om te weten dat onze afvalopslag continu preventief gemonitord wordt op broei en dat er direct actie wordt ondernomen zodra er verhoogde temperaturen worden gemeten. Er zijn gelukkig ook geen grote incidenten meer geweest." 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van brandgevaar?

Laat u adviseren. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing.