Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
26 september 2023

Veiligheid heeft topprioriteit bij waste-to-product bedrijf Renewi. ‘Je werkt veilig of je werkt niet’ luidt het motto. Op locatie Zoeterwoude hangt daarom ook een RED-camera die continu de temperatuur in de vuilopslag meet. Zo kan brandschade voorkomen worden. “We halen hiermee het stuk onzekerheid van de menselijke factor weg,” aldus Supervisor Operations Barry Rijkers.

In Zoeterwoude worden in twee grote hallen afvalstromen opgeslagen, gesorteerd en weer vervoerd naar andere Renewi-locaties voor verdere verwerking. “Al ons materiaal ligt in verschillende compartimenten,” vertelt Rijkers. “Mocht er één hoop in de brand vliegen dan blijft de schade beperkt. Verder ligt het vuil hier maximaal een dag. Dan is het al weggebracht. Dus de tijd om broei te laten ontstaan is gering.”

Zekerheid vervangt onzekerheid

Toch ligt het gevaar van brand altijd op de loer. Batterijen en accu’s vliegen snel in brand en ook matrassen zijn bijzonder brandgevaarlijk. Emile Frans is Site Manager in Zoeterwoude en verantwoordelijk voor het recyclingproces en het transport. “Brand is en blijft vijand nummer één. Als je middelen hebt om het risico op brand beter te beheersen dan moet je die inzetten. We konden vrij eenvoudig de RED Mobile in onze hal op proef krijgen. Het systeem heeft ons meteen overtuigd. Ook de hele communicatie met Kooi verliep uitermate soepel.” Barry vult zijn collega aan: “De onzekerheid bij menselijk handelen is nu vervangen door meer zekerheid door de hoogwaardige techniek van de RED.”

Continuïteit

Branden vormen een verwoeste bedreiging voor afvalbedrijven. In de afgelopen zeven jaar hebben maar liefst 696 grote branden plaatsgevonden bij afvalbedrijven. 70% hiervan werd veroorzaakt door broei of zelfontbranding.

De camera, de zogenaamde RED Fixed, hangt midden in de hal aan het plafond en scant in een tour continu de temperatuur in de vuilbulten. Bij verontrustende toenames slaat hij alarm. In het Kooi Alarm Center geeft de centralist de melding door aan Barry. Die komt met zijn collega’s in actie om bijvoorbeeld de bult in kwestie uiteen te shovelen en zo brand te voorkomen. Emile: “Wat Kooi toevoegt is continuïteit op twee punten. Overdag is er de warmtedetectie van de RED. Een stukje techniek dat iets kan waarnemen wat we niet met het blote oog kunnen zien. Daarnaast is er de continuïteit dat er ook controle is op momenten dat wij er niet zijn.” 

Op de foto: Emile Frans (links) kijkt mee met collega Barry Rijkers met de camerabeelden in de opslaghal via de RED-portal.    

8 11Zon

Code Rood

Nu overheerst er een gevoel van rust onder de medewerkers in de overslaghal. In het verleden zijn er wel branden geweest. Ingrijpende gebeurtenissen. Even gaan de herinneringen van de twee collega’s terug naar de ‘oude’ situatie. Barry: “Als het enkele dagen 30 graden wordt en het risico van brand door broei toeneemt, schalen we altijd op naar code rood. In het verleden voerden beveiligers dan buiten werktijd en zelfs in de nacht warmte-checks uit. Die hele procedure verricht nu de RED.” 

De onzekerheid bij menselijk handelen is nu vervangen door meer zekerheid door de hoogwaardige techniek van de RED
Barry Rijkers, Supervisor Operations Renewi

Totaalpakket

Klanten van Kooi kunnen via de RED-portal live meekijken met de camerabeelden. “Ik heb zoveel vertrouwen in het systeem dat ik niet dagelijks op de RED-portal kijk,” bekent Barry. Emile: “Die paar keer dat er een incident was, doet de techniek van Kooi gewoon wat we ervan verwachten. We hebben nu meer zekerheid dat er niets over het hoofd wordt gezien.” Zijn collega knikt instemmend en concludeert: “Wat Renewi en Kooi eigenlijk gemeen hebben is dat we beide de klant ontzorgen door een totaalpakket te bieden. Dáárin vinden wij elkaar.”

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.