Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
08 november 2022

Geen afwisselender bestaan dan dat van Service Engineer bij Kooi. Vraag dat maar aan Sivard Visser die dagelijks stad en land afreist om de UFO’s in het veld te onderhouden. “Ik zorg ervoor dat de camera’s in het veld up en running blijven. En als er storingen zijn, los ik ze op. Bovendien leer je met alle soorten mensen om te gaan.”

We zijn bij het ochtendgloren onderweg naar Harlingen. Pal aan de Waddenzee bevindt zich het voormalig terrein van een betonblokkenfabrikant. Aantrekkelijk voor rondstruinend geboefte en de UFO’s van Kooi houden hier gemakshalve een oogje in het zeil. Sivard onderzoekt een foutmelding. “Eén van de camera’s werkt niet helemaal goed en de speaker doet het niet. Dat kunnen we op afstand zien. Dan ga ik er dus op af om het te fixen.” Met een verbindingstest op de laptop is de UFO gelukkig snel weer aan de praat.

Vrijheid

In de goed uitgeruste servicebus, waar zelfs een complete werkbank inzit, legt Sivard (24) uit wat je zoal moet kunnen alvorens je onderweg kunt. “Je moet wat verstand hebben van motoren, generatoren en algemene kennis van techniek. Maar je moet ook een beetje ict-er zijn. Met een MBO-4 opleiding in techniek of elektrotechniek kom je al een heel eind.” Terwijl hij zijn spullen weer opbergt, vertelt de jonge service engineer over de mooie kanten van het werk. “Ik ben graag onderweg en in deze functie heb je veel vrijheid. Als ik op de bus zit voel ik me net eigen baas.”

Tesla

Wie veel onderweg is, maakt ook het nodige mee. Aan avonturen dus geen gebrek bij Sivard. “Laatst moest ik bij de Gigafactory van Tesla in Berlin-Brandenburg zijn,” vertelt hij. “Er moest een camera van ons op de bouwplaats gereviseerd worden. Maar we konden hem zo gauw niet omwisselen voor een ander exemplaar in de buurt, dus hebben we de camera ter plekke helemaal moeten vernieuwen. Midden in het bos zo’n beetje. Dat was een mooie uitdaging.”

Rechts Sivard: “Ik ben graag onderweg en in deze functie heb je veel vrijheid. Als ik op de bus zit voel ik me net eigen baas.” 

17 Min

Afwisseling

Van Harlingen gaat het door naar Breezanddijk, halverwege de Afsluitdijk. Hier wordt de snelweg A7 tussen Breezanddijk en Kornwerderzand opgeknapt. Deze continue afwisseling van locaties is waar Sivard energie van krijgt. “Onze UFO’s staan bij zandafgravingen maar we beveiligen aan de overkant van de Dollard ook het overslagterrein in het Duitse Emden waar 1,5 miljoen Volkswagens geparkeerd staan voor verscheping naar Amerika. En net zo makkelijk sta je ook weer bij een klant om de hoek met een koevoet een ladenkast open te breken om de sleutel van een besturingskast te bemachtigen,” lacht hij.

Total loss

Heeft hij dan ook op elke klus een passend antwoord paraat? “Meestal los ik alle problemen wel op. Als een camera helemaal total loss is door een zware storm kan ik er ook niets meer aan doen.” Het gebeurde nog in maart toen een zeer zware storm ons land teisterde. ”In zo’n geval is Sivard dan in Wolvega te vinden waar op het terrein van transporteur Koster teruggebrachte UFO’s worden nagekeken en grotere reparaties kunnen worden uitgevoerd die in het veld moeilijk te doen zijn.

Diplomaat

Gelukkig is er op de bouwplaats in Breezanddijk geen grote reparatie nodig. De speaker, van waaruit een waarschuwingsboodschap schalt als onverlaten zich ongewenst op de site begeven, geeft een foutmelding. Ook dit varkentje heeft Sivard snel gewassen. “Heel soms kom je een boze klant tegen,” vertelt de techneut. “Ik stel ze dan gerust en vertel dat het nu eenmaal techniek is en dat storingen altijd voor kunnen en ga pas weg als ze helemaal tevreden zijn. Het is dan handig dat je goed met mensen om kunt gaan. En dat je zelfstandig kunt werken en problemen ter plaatse kunt oplossen.” Sivard moet dus ook een beetje diplomaat zijn.

Vacatures

Nu Kooi zo snel groeit, neemt het ook aantal vacatures voor technisch personeel flink toe. Sivard ziet dat ook. “Op het moment is technisch personeel gewoon heel schaars. Monteurs zijn ook gewild.” Waarom moeten jonge technici dan tóch voor Kooi kiezen? “Kooi denkt altijd met je mee. Het is een leuk bedrijf dat volop in de groei is. Er werken veel jonge mensen en er zijn veel kansen. In mijn functie kom je bovendien op heel veel verschillende locaties bij veel leuke klanten. Je praat de ene keer met de directeur of projectleider en de andere keer met een voorman dus je leert met alle soorten mensen omgaan.”

Werken bij Kooi Camerabewaking? 

Interesse in een technische baan bij Kooi Camerabewaking? Bekijk hier onze vacatures.