Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte
Bart -
25 oktober 2022

Met Dieke van Bolderen heeft het internationale sales team van Kooi de eerste vrouwelijke sales manager in de gelederen. Dieke gaat zich als International Sales Manager richten op de renewables. “Het is niet alleen commercieel goed dat er solar- en windparken komen. Het is vooral belangrijk voor milieu, mens en dier.”

Onwennig is ze niet, nu ze als eerste vrouwelijke verkoopadviseur binnen Kooi meteen haar mannetje moet staan. “Ik heb altijd in een mannenwereld gezeten en ken de vooroordelen: ‘Zij komt overal wel aan tafel.’ Wel, nu kan ik bewijzen dat het ook gewoon om kennis en ervaring gaat.” Gelukkig is ze hartelijk ontvangen door haar nieuwe collega’s.

Afwisseling
Raakvlakken met haar vorige job zijn er wel degelijk. Dieke komt namelijk van de salesafdeling van een detacheringsbureau in bouw en techniek. “In die rol ben ik veel op bouwplaatsen geweest. En daarvóór werkte ik in het vastgoed. De bouw is mij dus niet vreemd.” De overstap naar Kooi biedt haar echter nieuwe kansen. “In mijn vorige werk was ik veel bezig met HR, verlof, ziekteverzuim maar ik wilde me graag verder ontwikkelen in sales en hier beter in worden. Nu richt ik me op new business in combinatie met relatiebeheer en projecten in het buitenland,” licht Dieke toe. “En ik leer elke dag weer wat bij.”

Hard

Dankzij een vlot inwerkprogramma leerde Dieke al snel alles over haar nieuwe werkgever en de producten: de UFO en de RED. “Kooi is een heel nuchter en informeel bedrijf,” zegt ze. “En iedereen helpt elkaar om samen het beste resultaat te behalen. Het is ‘work hard, play hard’ maar dan op een positieve manier.”

Op de foto:
Dieke: 'Ik leer elke dag weer wat bij."

Dieke van Bolderen

Jagen

Inmiddels heeft Dieke de eerste offertes lopen. “Ik hou van het hunten, het jagen,” klinkt het enthousiast. “Daarnaast vind ik het leuk om problemen op te lossen en me daarin te bewijzen.” Dat doet de jonge Dieke dan ook nog in de wereld van schone energie: wind en solar. “Het is goed dat er veel zonnevelden en windparken komen. Het is ook gewoon nodig en beter voor het milieu.”

Er wacht Dieke nu een klus in Griekenland waar steeds meer zonnevelden en windparken verrijzen. Ook daar zullen de UFO’s hun wakend oog over laten glijden. De kersverse International Sales Manager voelt echter geen druk. Maar… Ze lacht even: “Als er straks meer vrouwen worden aangenomen bij Sales dan heb ik het dus goed gedaan.” Dus toch wel een beetje…