Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
24 oktober 2022

Dankzij een sterke focus op inzet van medewerkers uit de Europese landen gaat de expansie van Kooi Camerabewaking nog steeds in een stroomversnelling. De specialist in mobiele camerabewaking en broeidetectie realiseerde zijn hoogste groeicijfers ooit en heeft de ambitie om de komende drie jaar minimaal te verdubbelen in omvang. Peter Schollmann, CEO van Kooi: "Lokale teams, allemaal dicht bij onze klanten gevestigd, die de taal van hun eigen land spreken, zijn essentieel. De huidige groeicijfers tonen aan dat dit de juiste strategie is; gewaardeerd door onze klanten en medewerkers."

Precies een jaar geleden trad Schollmann aan als directeur van Kooi. Hij verving daarmee oprichter Pieter Kooi, die terugtrad maar als grootaandeelhouder bij het bedrijf betrokken blijft. De CEO ziet Kooi zowel nationaal als internationaal snel groeien. Inmiddels werken ruim 200 professionals vanuit Drachten in Nederland en op kantoren in Duitsland, Frankrijk, Denemarken, België en Spanje. "Gemiddeld groeit de Kooi familie met acht tot tien nieuwe leden per maand in heel Europa. Deze collega's weten we nog steeds te vinden op basis van de geweldige teamgeest binnen het bedrijf; het Kooi DNA waar we GRUTSK op zijn (Fries voor trots)," aldus Schollmann.

Strategie

Sinds 2010 verzorgt Kooi's Unit For Observation (UFO) de beveiliging van bouwplaatsen en wind- en zonneparken. Om gezond en evenwichtig te groeien is een uitgekiende strategie nodig. Voor Kooi bestaat deze uit het zoeken naar Europese landen waar de markt voor mobiele camerabewaking nog onontgonnen terrein is. Van hieruit starten kleine, lokale teams om de markt kennis te laten maken met de UFO's van Kooi. Schollmann: "Dit is ook de beste manier om nieuwe markt locaties te openen voor onze Units, zeker in een tijd waarin arbeid schaars is en steeds duurder wordt. De uitbreiding stelt ons in staat om meer lokale smaak in de respectievelijke markten te brengen. De verkoopteams staan dichter bij hun markten en klanten en onze meldkamers in Frankrijk, Duitsland en Nederland werken steeds meer op een lokale, zij het standaard, manier." De lokale aanwezigheid van Kooi wordt ondersteund door sterke online initiatieven en partnerprogramma's om ervoor te zorgen dat binnen een redelijk tijdsbestek een serieuze footprint wordt bereikt. "Stap voor stap groeien is absoluut de manier om te gaan in deze nieuwe gebieden."

Trouw

Voorlopig lijken ook de lange termijn vooruitzichten veelbelovend. \We zien een grote klantenbinding waardoor we langs de lijnen van samenwerking met deze klanten een stabieler portfolio kunnen opbouwen. Essentieel voor het succes van Kooi op lange termijn\, analyseert Schollmann. Het huidige groeipad vindt ook zijn basis in de productieve en logistieke prestaties van het operationele team. De CEO merkt op: \Juist nu met lange doorlooptijden en hogere componentkosten slagen ze er nog steeds in om op een gecentraliseerde manier te leveren wat commercieel nodig is. Een groot compliment voor hen in uitdagende tijden.\

Producten

De nieuwe producten die Kooi dit jaar lanceerde, de UFO Pro en UFO Go vinden duidelijk hun weg in de markt, beide als niche producten in hun respectievelijke segmenten. De UFO Pro is speciaal ontwikkeld voor grotere locaties waar een permanente stroomaansluiting beschikbaar is. De UFO Go is gemaakt voor het beveiligen van kortere afstanden zoals ingangen en compacte gebieden. \Klanten herkennen Kooi als de betrouwbare specialist die maatwerk levert; afgestemd op hun behoeften. Voor de komende periode zijn we van plan te profiteren van de verschillende productlijnen en ons te richten op aanvullende specifieke klantbehoeften, ook buiten de bouwsector.\

Peter Schollmann

Duurzaamheid

Uiteraard zijn duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) meer dan ooit geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Kooi. Onlangs ontving het bedrijf de certificering voor de CO2-prestatieladder. Schollmann: "Bij elke ontwikkeling houden we rekening met de CO2-uitstoot. Al onze producten kunnen op hoogspanning worden aangesloten en hebben een zo laag mogelijk energieverbruik. Het beste voorbeeld hiervan is onze Solar Power Unit, een stroomvoorziening die volledig op zonne-energie werkt. Maar ook onze Powerbox heeft verreweg het laagste brandstofverbruik in de markt."

Samenwerking

Inmiddels is Schollmann blij dat het afzetgebied voor de UFO’s zich uitstrekt van Hautakangas (Finland) tot Pamplona (Spanje).  En nieuwe internationale samenwerkingen staan op stapel. Schollmann: "Als Europese speler op de markt voor mobiele camerabewakingssystemen zien we duidelijke mogelijkheden om deze geweldige reis nog verder uit te breiden. Door de lokale aanwezigheid te vergroten en de beste teams samen te stellen zullen we de betrouwbare specialist blijven."