Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
18 januari 2024

Vanaf 2024 is de PGS 37-2 richtlijn van kracht die voorschrijft hoe bedrijven lithium batterijen veilig dienen op te slaan. De energiedragers kunnen ontbranden met gevaar voor giftige stoffen en explosies. Na succesvolle tests met de eigen RED blijkt de thermometrische camera van Kooi de geringste warmte toename in opgeslagen batterijen te registreren. “Vaak slaat onze RED alarm bij een temperatuur van bijvoorbeeld 65 graden maar we kunnen we hem ook zó instellen dat hij aanslaat bij alles wat al tot 30 graden komt,” aldus RED sales manager Harry Kooistra.

In Nederland gebruiken we steeds meer producten waar lithium houdende batterijen in zitten: smartphones, laptops, elektrische tandenborstels maar ook elektrische voertuigen. En wat te denken van professioneel gereedschap en machines? Door de sterke toename van al deze batterijen groeit ook de opslag van deze energiedragers in magazijnen en bij recyclingbedrijven. Met het gevaar van brand, giftige gassen en explosiegevaar op de loer is goede warmtedetectie van eminent belang. 

Succesvolle test

“De nieuwe richtlijn was voor één van de klanten van Kooi reden om samen met ons eens te testen hoe onze broeidetectie camera, de RED, presteert wanneer de temperatuur van een product met lithium accu ín de verpakking slechts miniem toeneemt,” vertelt Harry. “Voor de test hebben we samen met KIWA een proefbrand gedaan bij de klant op locatie. Naast de KIWA heeft ook het bevoegd gezag akkoord gegeven op de implementatie van de RED-systemen bij de klant.”

Van 65 naar 30 graden

De succesvolle test wijst uit dat de RED, die doorgaans vooral in ruimtes met afval hangt, ook perfect zijn werk doet in voorraadmagazijnen en Energie Opslag Systemen, zoals beschreven in de PGS 37-2 richtlijn. “Normaal gesproken stellen we onze camera in om aan te slaan wanneer de temperatuur 65 graden bereikt. Nu hadden we hem geconfigureerd op een onderwaarde van 30 graden,” aldus Harry. “De test wees uit dat zodra er opwarming in de verpakking plaatsvindt, dit voor de RED ook zichtbaar is aan de buitenkant. De temperatuurontwikkeling stijgt niet snel, maar onze RED registreert het wél. Ver voordat de verpakking ontbrandt, kan onze centralist al alarm slaan en kan men ter plaatse ingrijpen.”

 

 

 

Op de foto: De opslag van lithium houdende batterijen in magazijnen en bij recyclingbedrijven groeit en dus neemt ook de kans op oververhitting en brand toe.

Warehouse Workers Using Bar Code Scanner Tablet Checking Goods Inventory

Cruciale rol voor de RED 

Met de PGS 37-2 richtlijn van kracht wordt van bedrijven die producten met lithium houdende batterijen opslaan geëist dat zij maximaal investeren in de veiligheid binnen de voorziening en in brandveiligheid. Harry: “De richtlijn is voor iedereen nieuw en men zoekt naar systemen die in de praktijk toepasbaar zijn. Maar onze tests wijzen uit dat de RED hierin een cruciale rol kan spelen. Daarom komen we graag eens langs om de situatie op uw bedrijf te bekijken en u vrijblijvend van advies te voorzien. Ook een proefopstelling van ons camerasysteem is mogelijk.” 

Alarm binnen 10 seconden oppakken  

De centralisten van het Kooi Alarm Center zijn ook échte specialisten. Ze hebben allemaal een VOG-overlegd en intensieve screenings ondergaan voordat zij achter de monitoren kruipen. De Video Toezicht Centrale is NEN50518 gecertificeerd. Jelle: “Eén van de kwaliteitseisen hierbij is dat we 80% van onze broeimeldingen binnen 30 seconden moeten oppakken. Dat halen we makkelijk. Wij pakken een melding gemiddeld zelfs binnen 10 seconden op.” En dat is ook goed want brand kan soms heel snel om zich heen grijpen. Elke seconde telt hierbij. Jeroen: “Kijkend naar de concurrentie dan is onze eigen meldkamer met de ultra korte lijntjes toch wel uniek. En je kent de systemen waarmee je werkt door en door. Dat is ook enorm belangrijk!”

Nieuwe branches 

Bij Kooi ligt de focus nu ook op nieuwe branches waar de RED van meerwaarde kan zijn. “Alles wat warm wordt kunnen we beveiligen,” zegt Jeroen. “Wij zijn nu ook steeds vaker paraat in warehouses waar elektrische accu’s van motorvoertuigen liggen opgeslagen. Die kunnen flink warm worden, zelfs in de verpakking. Door de RED in te stellen op het juiste aantal graden celsius wordt ook deze warmte feilloos geregistreerd.”

 

Laat ons contact met je opnemen

Me Kamp Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.