Kooi Alarm Center 088 247 5601
Bel ons 088 247 5610

Bel ons

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing? Neem gerust contact met ons op.

Kooi Alarm Center

Bel ons

Bel mij terug

Bel me terug verzoek

Bel mij terug, vul uw gegevens hieronder in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Uw gegevens:

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Gratis offerte
Bart -
13 december 2022

Werknemers van talentenbedrijf Caparis gaan vanaf 1 april een deel van de UFO’s van Kooi Camerabewaking assembleren. Beide partijen hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. “Onze productie zit dusdanig in de lift dat we zochten naar een flexibele schil die onze systemen kon helpen bouwen en die vonden we eigenlijk om de hoek,” vertelt Erik Kort, COO van Kooi.

Dagelijks worden bij Kooi in Drachten tientallen mobiele camerasystemen gebouwd die vervolgens hun weg vinden naar bouwplaatsen, windmolenparken en zonnevelden in binnen- en buitenland. Om aan de constante vraag te kunnen voldoen, vond het bedrijf de oplossing dichtbij huis. Enkele straten verderop om precies te zijn. Bij talentbedrijf Caparis zijn de vakmensen van Caparis Montage namelijk gespecialiseerd in elektrotechniek en het uitvoeren van montage- en assemblagewerkzaamheden. Alex Bonnema, bestuurder van Caparis: “Wij zoeken voor onze mensen werk dat er toe doet. Wat zij nu voor Kooi gaan doen heeft te maken met veiligheid. Prachtig dat Kooi hen het vertrouwen geeft en wij dragen zo mooi ons steentje bij aan een veiligere wereld.”

Kwaliteitstest

De elektrotalenten van Caparis gaan per 1 april aan de slag. “Onze UFO’s zijn namelijk nu zo ontwikkeld dat het werk ook goed is over te dragen,” vertelt Tsjalling Dijkstra, Group manager operations bij Kooi. Hij legde het eerste contact met Durk Spoelstra, projectmanager techniek bij Caparis en die zag de klus meteen zitten. Dijkstra: “We zitten nu in de opstartfase waarbij het team feeling krijgt met de deelassemblages maar daarna gaan ze snel een aantal UFO’s per week bouwen. De configuratie en de finale kwaliteitstest doen wij dan nog ter plaatse.”

Op de foto v.l.n.r.: Alex Bonnema (bestuurder Caparis), Durk Spoelstra (projectmanager techniek Caparis), Tsjalling Dijkstra (Group manager operations Kooi) en Erik Kort (COO Kooi). 

22 (1)

Apetrots

Beide partijen sluiten de overeenkomst in principe voor drie jaar. Kort: “De samenwerking past voor Kooi perfect bij haar visie op een inclusieve arbeidsmarkt en sociaal ondernemen. Iedereen telt mee. Dit doet mij heel veel.” Ook Bonnema is in zijn nopjes. “Dit soort uitdagingen kunnen wij wel aan. Als we dit werk goed doen, zijn de mensen apetrots. Dan zie je telkens weer die glimlach.” 


Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.