Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
13 december 2022

Werknemers van talentenbedrijf Caparis gaan vanaf 1 april een deel van de UFO’s van Kooi Camerabewaking assembleren. Beide partijen hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. “Onze productie zit dusdanig in de lift dat we zochten naar een flexibele schil die onze systemen kon helpen bouwen en die vonden we eigenlijk om de hoek,” vertelt Erik Kort, COO van Kooi.

Dagelijks worden bij Kooi in Drachten tientallen mobiele camerasystemen gebouwd die vervolgens hun weg vinden naar bouwplaatsen, windmolenparken en zonnevelden in binnen- en buitenland. Om aan de constante vraag te kunnen voldoen, vond het bedrijf de oplossing dichtbij huis. Enkele straten verderop om precies te zijn. Bij talentbedrijf Caparis zijn de vakmensen van Caparis Montage namelijk gespecialiseerd in elektrotechniek en het uitvoeren van montage- en assemblagewerkzaamheden. Alex Bonnema, bestuurder van Caparis: “Wij zoeken voor onze mensen werk dat er toe doet. Wat zij nu voor Kooi gaan doen heeft te maken met veiligheid. Prachtig dat Kooi hen het vertrouwen geeft en wij dragen zo mooi ons steentje bij aan een veiligere wereld.”

Kwaliteitstest

De elektrotalenten van Caparis gaan per 1 april aan de slag. “Onze UFO’s zijn namelijk nu zo ontwikkeld dat het werk ook goed is over te dragen,” vertelt Tsjalling Dijkstra, Group manager operations bij Kooi. Hij legde het eerste contact met Durk Spoelstra, projectmanager techniek bij Caparis en die zag de klus meteen zitten. Dijkstra: “We zitten nu in de opstartfase waarbij het team feeling krijgt met de deelassemblages maar daarna gaan ze snel een aantal UFO’s per week bouwen. De configuratie en de finale kwaliteitstest doen wij dan nog ter plaatse.”

Op de foto v.l.n.r.: Alex Bonnema (bestuurder Caparis), Durk Spoelstra (projectmanager techniek Caparis), Tsjalling Dijkstra (Group manager operations Kooi) en Erik Kort (COO Kooi). 

22 (1)

Apetrots

Beide partijen sluiten de overeenkomst in principe voor drie jaar. Kort: “De samenwerking past voor Kooi perfect bij haar visie op een inclusieve arbeidsmarkt en sociaal ondernemen. Iedereen telt mee. Dit doet mij heel veel.” Ook Bonnema is in zijn nopjes. “Dit soort uitdagingen kunnen wij wel aan. Als we dit werk goed doen, zijn de mensen apetrots. Dan zie je telkens weer die glimlach.” 


Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.