Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
16 november 2022

Op het allernieuwste stukje Nederland, Maasvlakte 2, bouwt Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat een windpark met 116 megawatt vermogen. Liefst 22 innovatieve onshore windturbines wekken straks jaarlijks 416 GWh aan groene stroom op. Op het strand zijn de turbines gereed en dus trekken ook de UFO’s van Kooi zich na gedane arbeid langzamerhand terug uit het project.

Het was nog even spannend, maar uiteindelijk konden de bouwers van Vestas net vóór het stormseizoen hun werk op het strand opleveren. Sitemanager Niels Kuiper is dan ook een gelukkig man. “We moesten voor oktober van de zeewering af zijn. Je mag dan niet meer met groot materieel op het strand komen. Dat is gevaarlijk vanwege de najaarsstormen. Maar het is gelukt. Nu zijn we veilig op de zeedijk aan het werk.”

Vandalisme

In juni is begonnen met de bouw van de 22 windturbines. Daarvoor moest eerst het strand worden opgespoten en een ondergrond worden gecreëerd voor de zware kranen. Nu staan er 12 turbines op offshore palen, één op een normale fundering en 9 op een betonfundering op de zeedijk. Ook de hoogte van de turbines verschilt: van 104 meter op de harde wering tot 76 meter offshore hoogte. Op het strand waakten 3 UFO’s met powerboxen over de turbines in aanbouw. Zodra er weer een turbine gereed was, verhuisde een UFO weer mee naar de volgende. Kuiper: “De UFO’s beveiligen onze bouwketen, opslagcontainers en gereedschapscontainers. Niet alleen om diefstal te voorkomen maar ook vandalisme. Hoofdcomponenten als de rotorbladen worden geregeld ondergespoten met graffiti. Dat hebben we hiermee ook voorkomen.”

Diefstal voorkomen

De UFO’s hebben tot nu toe enige vorm van diefstal weten te voorkomen. “Voorheen gebruikten we wel eens camera’s zonder alarm. Dan zagen we wel dat er actie was maar zodra we ter plaatse kwamen was het materiaal al gestolen,” vertelt Niels. “Met de 24/7 monitoring van het Kooi Alarm Center én het alarm gaat het nu goed. Er zijn regelmatig mensen gesignaleerd maar na het alarm maken ze zich snel uit de voeten.”

Op de foto Niels Kuiper: \We hebben ook vandalisme met de UFO weten te voorkomen.\

8

Ontzorgen

Nu waken de camera’s nog bij de turbines in aanbouw binnendijks. “Als er iets gebeurt krijgen we altijd een rapport. Er staat dan een melding dat er mensen zijn gesignaleerd en van de site zijn gestuurd. Maar een meerwaarde is ook de service van Kooi. Als er iets aan de hand is, wordt het snel opgelost. Je wordt eigenlijk helemaal ontzorgd en hebt er zelf geen omkijken naar. En hoe minder je ervan mee krijgt, het beter het werkt.” Als straks alle 22 turbines op volle kracht draaien, profiteren niet alleen 152.000 huishoudens en de  Rotterdamse havengebied hiervan. Ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hoopt met de opbrengst al in 2023 energieneutraal te werken.

 

Meer weten over wat Kooi voor uw windpark in aanbouw kan betekenen? Lees meer over onze beveiligingsoplossingen voor windprojecten of vraag meteen uw gratis beveiligingscheck aan!