Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
23 mei 2024

Door de taakstelling om vluchtelingen, asielzoekers en statushouders onderdak te bieden, zijn veel gemeenten druk met het inrichten van opvanglocaties. De UFO’s van Kooi zien hierbij steeds vaker toe op de veiligheid bij deze nieuwe thuishavens. Zoals op landgoed Mariahoeve in Heeze-Leende.

“Weet je wat bijzonder is?” begint projectleider Latif Hasnaoui van de Brabantse gemeente zijn verhaal. “In de Eerste Wereldoorlog was Mariahoeve in het toen neutrale Nederland óók opvangoord voor vluchtelingen. Schitterend om 110 jaar later deze locatie voor precies hetzelfde doel weer te mogen gebruiken.”


Mini-dorpje

Op het landgoed verrijzen nu 30 woonunits die vanaf 1 juni plaats zullen bieden aan 150 Oekraïense vluchtelingen. De units zijn compleet ingericht en kunnen 4 tot 6 mensen huisvesten. “Als gemeente willen we midden in de maatschappij staan. We zijn begaan met de vluchtelingen en daarom  bieden we hen onze steun,” aldus Hasnaoui. Het mini-dorpje tussen Leende en Maarheeze is omringd door bos en dennengeur prikkelt de reukzenuwen. Een prachtplek.

 

 

 

Op de foto: Geen veiliger onderkomen straks voor de vluchtelingen dan De Mariahoeve in Heeze-Leende.

6

Incident 

Zorgvuldige communicatie met belanghebbenden zoals de inwoners van Maarheeze en de buren resulteerde het afgelopen jaar in precies nul bezwaren. Bijzonder, gezien het heikele vluchtelingen-dossier. Toch komen geregeld nieuwsgierigen het landgoed opgewandeld om vrijpostig uitleg te eisen over het hoe en waarom van de opvang. Hasnaoui: “We hebben ook een incident gehad waarbij het hek werd opengeknipt en apparatuur van de aannemer werd vernield.”

18

Geen fysieke beveiliging

Reden om het terrein te voorzien van mobiele camerabeveiliging. Kooi en de gemeente trekken hierin samen op. De projectleider: “Ik was al op zoek naar beveiliging. Dat mocht van de burgemeester geen fysieke beveiliging zijn. Nu kende ik deze vorm van mobiele beveiliging nog niet maar na het incident heb ik snel met Kooi geschakeld.” 

 

 

 

 

Op de foto: Latif Hasnaoui (l) en Marcel Kouvelt op het bosrijke opvangterrein 

Tweeledige beveiliging  

Dat schakelen gebeurt met Key accountmanager Marcel Kouvelt. “De beveiliging hier dient twee doelen. Zo komt er een hek ruim om de woonunits heen met perimeter detectie om te voorkomen dat de bewoners het bos intrekken. Een alarm met een Oekraïense boodschap vertelt hen bij pogingen dat dit niet de bedoeling is.” En natuurlijk moet het insluipers voortaan van het terrein weren. 

Opvang voor 2 jaar

In totaal houden nu drie UFO Mediums en 1 UFO Pro de wacht rond het park. Eventueel wordt de surveillance nog met meerdere camera’s uitgebreid. Want ook de Mariahoeve zelf wordt opgeknapt. Hier komt straks een ontmoetingsruimte, keuken, kantoren voor de toezichthouder, ruimte voor medische en mentale ondersteuning en klaslokalen.  

Zeer gebruiksvriendelijk

Projectleider Hasnaoui is bijzonder tevreden over de samenwerking met Kooi: “Ik blijf op de hoogte via de 247Kooi app en krijg meldingen als er mensen op het terrein zijn. Alles is zeer gebruiksvriendelijk en het contact bijzonder plezierig. Het smaakt zeker naar meer!”

In juni is er een Open Dag voor belangstellenden en start de opvang die uiteindelijk twee jaar zal duren. Daarna worden de woonunits elders ingezet.